Allt om 2023 Hyundai Palisade

2023 Hyundai Palisade

Den nya Hyundai 2023 är ny, men inte helt ny, vilket innebär att den mestadels är en överförd modell med endast minimala förändringar. Den första förändringen är priset eftersom i stort sett alla 2023-bilar tenderar att kosta mer jämfört med 2022-bilar på grund av global inflation och problem med leveranskedjan. Hur som helst introducerade Hyundai en helt ny trimnivå för 2023 års modell.

Den nya trimnivån för 2023 års Hyundai Palisade heter ”XRT” och lägger till ett yttre svart trimpaket, nya 20-tums hjul och mörkare takräcken förutom andra minimala stylingförändringar. Förutom dessa tillägg är 2023 års Hyundai Palisade oförändrad jämfört med 2022 års modell. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Hyundai Palisade, så stanna kvar och ta reda på det!

När det gäller drivlinor får Palisade ganska kraftfulla men ändå ganska effektiva och sofistikerade motorer. Den yttre designen har blivit lämpligt ”amerikaniserad” vilket innebär att den ser enorm, boxig och kommenderande ut. Interiören är snyggt utformad med stora skärmar, lättanvända kontroller och fina material.

Tillförlitligheten är också riktigt bra, men det finns några problem som vi kommer att lista i den här artikeln. När det gäller värdet är Palisade en av de billigaste fullstora SUV:erna på marknaden. Praktiken är också bra eftersom Palisade erbjuder en enorm sittplats med upp till 7 platser utan att göra uppoffringar när det gäller bagageutrymmet.

2023 Hyundai Palisade – Drivlinan

2023 Hyundai Palisade erbjuder en 6-cylindrig motor med direktinsprutning på 3,8 liter som ger rejäla 295 hästkrafter och ett vridmoment på 216 lb-ft. Den här motorn är kopplad till en 8-växlad automatisk växellåda med vridmomentomvandlare som växlar sömlöst. Du kan köpa Palisade med antingen FWD eller AWD, men jag rekommenderar starkt att du väljer AWD eftersom detta trots allt är en fullstor SUV.

  Vanliga problem med Hyundai Tucson

När det gäller effektivitet kan du förvänta dig att Palisade ger cirka 19MPG i staden och 25MPG på motorvägen, vilket är hyggligt för dess motorstorlek och allmänna tyngd. Palisade erbjuds också med en mindre 2,2L 4-cylindrig motor på andra marknader medan det inte finns några dieselmotorer tillgängliga någonstans.

Den 6-cylindriga 3,8L-motorn är den största motor som Hyundai för närvarande erbjuder och kan även ses i tidigare Hyundai Equus och vissa Genesis-modeller. Det är en sugmotor som är ganska sällsynt nuförtiden vilket innebär att den erbjuder ett riktigt mjukt och linjärt effektband.

2023 Hyundai Palisade – Design och körning

2023 Palisade är oförändrad jämfört med 2022 års modell förutom den tillagda nya trimnivån som syftar till att se lite mer målmedveten och sportig ut. Detta är inget dåligt eftersom 2023 Palisade ser riktigt kommenderande ut på vägen, vilket är fallet med alla andra stora SUV:er som finns till salu. Interiören är snyggt utformad och får allt du kan förvänta dig av en 2023 familje-SUV.

Körupplevelsen är inget att skryta med eftersom det här trots allt är en fullstor SUV. Som sådan känner du tyngden när du går genom kurvor och Palisade känns ganska båtliknande att köra. Hur som helst känns den stabil och säker, vilket är precis den känsla du vill ha av en fullstor SUV.

2023 Hyundai Palisade – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet lyckas 2023 Hyundai Palisade vara mer tillförlitlig än de flesta mellanstora och fullstora SUV:er där ute, men är liksom inte lika bra som sina mindre bröder, Santa Fe och Tucson. Vissa problem dyker upp hela tiden, men de flesta är förknippade med mindre bra underhåll och exemplar av tidigare modeller med högre körsträcka.

  Är Hyundai Sonata en bra bil?

De vanligaste problemen inkluderar klagomål om att motorn är överdrivet högljudd, vilket sannolikt beror på att den producerar den mesta av sin kraft högre upp eftersom det inte är en turbomotor. Andra problem är knutna till att vissa avancerade förarassistanssystem är alltför påstridiga, elutrustningen i bilen och eventuellt mindre utrustningsdelar.

2023 Hyundai Palisade – värde och praktiska egenskaper

Du kan räkna med att betala runt 35 000 dollar för 2023 Palisade medan högt specificerade exemplar kan gå upp till 50 000 dollar. Det finns verkligen inte så många konkurrerande SUV:er i den här prisklassen vilket gör Palisade till en värdig kandidat. Begagnade modeller från före 2023 kan fås för en hygglig rabatt vilket också är en bra idé s dessa är ganska lika.

Med upp till tre rader av sittplatser, ett stort bagageutrymme, bra sikt runtomkring är Palisade också en riktigt praktisk bil. Den får en hel del familjevänliga funktioner som gör den perfekt för familjeanvändning.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Palisade samma bil som Kia Telluride?

Hyundai Palisade och Kia Telluride delar de flesta delar med varandra, men det finns några uppenbara skillnader mellan de två. Telluride är en något större SUV med mer utrymme i bagageutrymmet och i baksätet på grund av sin boxigare konstruktion. Prisskillnaden är mestadels marginell och kommer sannolikt inte att vara viktig för de flesta köpare.

På det hela taget är de mer eller mindre likadana, men designen spelar en stor roll för att skilja de här två modellerna åt. Telluride är så boxig som stora SUV:er kan bli medan Palisade är lite mer rundad i kanterna men fortfarande ganska boxig.

  Hyundai Veracruz Tillförlitlighet

Är Hyundai Palisade en lyxbil?

Ett segment med fullstora SUV:er är ett eget lyxsegment vilket innebär att dessa SUV:er vanligtvis köps av personer med högre nettoinkomster. Det finns dock nivåer och även om Palisade är en riktigt bra bil kan den inte ens komma i närheten av bilar som Range Rover, BMW X7 eller Mercedes GLS.

Även om Palisade får massor av lyxutrustning är det inte på långa vägar tillräckligt för att den ska kunna jämföras med dessa. Det är också väntat med tanke på att äkta lyxiga fullstora SUV:er ibland kostar dubbelt så mycket.

Är Hyundai Palisade en bra terräng-SUV?

En Hyundai Palisade med fyrhjulsdrift kan klara av mild terrängkörning och har inga problem med att vara effektiv på grusvägar och undermåliga vägar. Den är dock inte en terräng-SUV och har heller aldrig presenterats som en sådan. Det är i första hand en familje-SUV och allt annat kommer senare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts