Bilar som liknar Hyundai Tucson

Är Hyundai Tucson en bra bil?

Nya Hyundai Tucson har funnits i några år och är en av de mest populära och framgångsrika SUV:erna i sitt segment. Hyundai har gjort nya Tucson mer åtråvärd, bättre utrustad, mycket snyggare och riktigt pålitlig, vilket allt har drivit fram den till att bli segmentets ledare i många olika avseenden.

Det kompakta SUV/crossover-segmentet är dock fyllt av massor av lockande alternativ som kan konkurrera med Tucson och ofta slå den i vissa avseenden. Som sådan kommer vi att lista bilar som liknar Hyundai Tucson i den här artikeln och berätta hur de står sig mot Tucson och vilken du bör satsa på.

Till att börja med är Chevrolet Equinox och Ford Escape de två hårdaste amerikansktillverkade rivalerna medan Kia Sportage och Honda CR-V är de två allvarligaste asiatisktillverkade rivalerna. Av alla dessa är Sportage den billigaste medan CR-V har den bästa bränsleekonomin.

Oavsett vilken du bestämmer dig för kommer du inte att göra ett felbeslut eftersom alla dessa fem SUV:er av en god anledning ligger i toppen av sina segment.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson börjar på 26 245 dollar och den får en 2,0 liter 4-cylindrig motor med 187 hk och 175 lb-ft vridmoment. Den här motorn är kopplad till en smidig och sömlös 6-växlad automatlåda medan kraften skickas till antingen framhjulen eller alla fyra hjulen beroende på vad du väljer. Du kan förvänta dig att Tucson ger en kombinerad körning på cirka 25 MPG.

Tucson erbjuder det största lastutrymmet av alla SUV:er här medan sittplatsutrymmet också är bättre än de flesta. Designmässigt ser Tucson riktigt autentisk ut både invändigt och utvändigt, särskilt den senaste generationen som inte delar några delar med sina föregångare. Tillförlitligheten är utmärkt, sannolikt den bästa av alla bilar i detta segment.

  Vanliga problem med Hyundai Veloster

Chevrolet Equinox

Chevy Equinox börjar på 27 695 dollar, vilket är ungefär tusen dollar mer än Tucson och är generellt sett dyrare än de flesta bilar här. Equinox är utformad för att vara rymlig, bekväm och ganska underhållande att köra, mycket mer än Tucson. Den är inte lika pålitlig som Tucson medan MPG är beräknad till 26MPG kombinerad.

Ingångsmotorn är den fyrcylindriga 1,5L-motorn med 170 hk/203 lbft vridmoment som är mer än hygglig när det gäller effekt. Där Chevrolet Equinox brister är lastutrymmet eftersom den erbjuder ett av de minst rymliga bakluckorna på den här listan samtidigt som dess inre byggkvalitet och design är lite daterad och inte på samma nivå kvalitetsmässigt.

Ford Escape

För ett startpris på cirka 28 660 dollar kan du också få Ford Escape som är en av de mest populära kompakta SUV:erna med den blå ovala märket. Du kan välja mellan turboladdade 3-cylindriga EcoBoost- och 4-cylindriga EcoBoost-motorer som trycker uppåt 170 hk och kan ge runt 28MPG i genomsnitt vilket är en riktigt bra siffra.

Där Escape lyckas slå sina konkurrenter är motoreffekten, hybridtillgängligheten och mycket standardutrustning, men den kommer till korta när det gäller interiörens förfining och byggkvalitet. Dessutom är det en hyfsat pålitlig SUV, men ingenting jämfört med Tucson, Sportage och RAV4.

Kia Sportage

Med ett instegspris på 25 503 dollar är Sportage den billigaste bilen här och de flesta anser att Sportage är den hårdaste rivalen till Tucson. Sportage använder en 2,5L 4-cylindrig motor som ger 187 hk och är kopplad till en 8-växlad växellåda som passar Sportage riktigt bra. Den här inställningen ger cirka 23MPG vilket är långt ifrån det bästa här, men tillräckligt bra.

  Hyundai Ioniq 5 vs Ioniq 6 - Vad är skillnaden?

Designmässigt skulle jag säga att nya Sportage är den coolaste bilen här, men inte dess inredning. Tillförlitligheten och det inre utrymmet är bra överlag medan körupplevelsen är något sportigare än Tucson, men inget speciellt som helhet.

Honda CR-V

Med ett utgångspris på cirka 28 000 dollar är CR-V en av de dyraste bilarna här, men de övre modellerna är inte lika dyra. CR-V levereras med en 190 hk stark 1,6L turbomotor som kan ge 29MPG kombinerat och är troligen den bästa instegsmotorn på den här listan. Körupplevelsen är inte lika rolig som vissa bilar här, men den är oförtrutet bekväm och tyst.

Där CR-V slår sina konkurrenter är utrymmet eftersom det finns mycket utrymme både i sitt- och lastavdelningen. Tillförlitligheten är utmärkt, den får många standardfunktioner och är dessutom en av de mest sålda kompakta SUV:erna här.

FAQ-avdelning

Vilken av dessa SUV:er är bäst?

Alla dessa SUV:er är utmärkta, men jag skulle säga att Tucson är den bästa här. Anledningen till det är att den har ett riktigt konkurrenskraftigt pris, den får en bra motor, den har det största lastutrymmet och är den mest pålitliga bilen här. Designmässigt ligger den under Kia Sportage men är bättre än alla andra bilar här.

Driftskostnaderna är verkligen överkomliga samtidigt som önskvärdheten är över förväntan med den senaste modellen. På det hela taget är Tucson en fantastisk SUV.

  Vanliga problem med Hyundai H1

Vilken av dessa SUV:er har bäst dragkapacitet?

Att kunna dra saker är en viktig sak för många SUV-ägare och därför bör du välja Chevrolet Equinox eftersom den erbjuder en maximal dragkapacitet på 3 500 lbs. Tucson och Ford Escape har en dragkraft på 2 000 pund, medan Kia Sportage och Honda CR-V kan dra högst 1 500 pund, vilket är långt ifrån det bästa.

Är Hyundai Tucson en lyxig SUV?

Hyundai Tucson är inte en lyxig SUV och det är ganska uppenbart så fort man tittar på priset och när man jämför den med faktiska lyxiga SUV:er från detta segment som Audi Q5, Mercedes GLC, Volvo XC60 och BMW X3.

Dessa lyxiga SUV:er har alla mer teknik, kraftfullare motorer, högre tillverkningsmaterial och en betydligt mer åtråvärd badge på framsidan. Även om Tucson är en riktigt bra SUV med bra funktioner är det inte en lyxig SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts