Bilar som liknar BMW i3

BMW i3 är en B-segmentet, en hatchback med högt tak, med ett litiumjonbatteripaket och en bensinmotor som tillval. Därför är det en bil med låga utsläpp. Det är också BMW:s första massproducerade fordon med nollutsläpp. Men vilka bilar är likartade med BMW i3?

Bilar som liknar BMW i3 är Chevrolet Bolt, Nissan Leaf, Kia Niro, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Några av de gemensamma sakerna med dessa bilar är att de drivs med el, medan andra använder både el och gas. Dessutom är dessa bilar också kompakta och prisvärda, och de flesta av dem har plats för upp till fem passagerare.

Vilka bilar liknar BMW i3?

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt anses av många vara den bästa icke-Tesla helelektriska bilen på marknaden. Denna helelektriska hatchback är prisvärd, rymlig och rolig att köra. Den har också en utmärkt räckvidd jämfört med de flesta av sina konkurrenter. Dessutom har den ett trevligt utgångspris på 26 595 dollar, vilket många av konkurrenterna inte kan matcha.

Chevrolet Bolt EV drivs av en enda motor på 200 hk som driver framhjulen och har en EPA-beräknad räckvidd på 259 mil på en enda laddning. Detta är exceptionellt för en så prisvärd och liten bil. Dessutom har den en DC-snabbladdningsfunktion som bara tar 30 minuter att ladda upp till 160 mil.

Överraskande nog har Bolt EV tillräckligt med kabin- och lastutrymme, vilket gör den praktisk. Om du vill ha en mer avancerad bil kan du välja 2LT-trimningen, som går för 29 795 dollar. Bolt EV och BMW i3 är båda kompakta och drivs helt elektriskt. I3 kan dock bara köra upp till 153 mil och är dyrare med ett grundpris på 45 445 dollar.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

Nissan Leaf

Nissan Leaf är en annan utmärkt bil som liknar BMW i3. Precis som BMW i3 har den här bilen en kort räckvidd på 200 mil, vilket är något bättre än i3, som har en räckvidd på 153 mil. Den är också kompakt men rymligare med mer lastutrymme.

Tyvärr är den här bilen inte bekväm att ha i staden eftersom Nissans CHAdeMO-laddningskontakt inte är kompatibel med alla laddningsstationer. Så om du inte planerar att sätta upp en laddningsstation hemma kommer den här bilen att vara besvärlig för dig. Med det sagt är den billigare att underhålla och billig att köpa. Basmodellen kostar 28 895 dollar.

Kia Niro

Kia Niro från 2023 är bland de snyggaste subkompakta elbilarna på marknaden. Dess nya design ser mer tilltalande ut än BMW i3, Chevy Bolt och till och med Nissan Leaf. Till skillnad från de andra bilarna på den här listan går Kia Niro på både gas och el. Det är alltså en hybridbil. Det gör den mindre effektiv än de andra bilarna.

Kia Niro är utrustad med en 1,6-liters fyrcylindrig motor som levererar upp till 139 hk och en elmotor och har ett grundpris på 26 000 dollar, vilket gör den till den billigaste bilen på den här listan. Observera att batteripaketet på 11,1 kWh som den här bilen levereras med ger cirka 33 mils elektrisk körsträcka per laddning.

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric är en annan elbil som konkurrerar med BMW i3. Även om båda bilarna är kompakta är Kona EV rymligare och snyggare än BMW i3. Den har också en bättre räckvidd, som är 258 miles på en full laddning, medan i3 bara klarar upp till 153 miles.

  BMW M6 Tillförlitlighet

Hyundai Kona EV har också en rymligare interiör eftersom den rymmer upp till fem personer, medan i3 bara rymmer fyra personer. Dessutom har Kona Electric ett fantastiskt EPA-värde på 132 MPGE i staden och 108 MPGE på motorvägen. Grundpriset för Hyundai Kona Electric är 33 550 dollar.

Tesla Model 3

Tesla står fortfarande som det bästa helt elektriska märket på marknaden. Förutom att Tesla Model 3 har en fin räckvidd är den också mer avancerad med exceptionella prestanda. Den har en enastående körsträcka på upp till 358 miles. Och om du vill ha fart och prestanda kan du välja prestandautrustningen, som accelererar från 0 till 60 mph på 3,1 sekunder med en topphastighet på 162 mph.

BMW i3 och Tesla har en lyxig interiör med tekniskt avancerade funktioner. Tesla Model 3 är dock rymligare och har plats för upp till fem passagerare. Tesla Model 3 basmodell går för 48 440 dollar.

FAQ

Är det värt att köpa BMW i3?

BMW i3 är värd att köpa om du önskar en kompaktbil med noll till låga utsläpp. Dessutom är den här bilen billigare att underhålla än vanliga bensindrivna fordon. Och om du älskar att köra runt i stan kommer den här bilen att göra ditt arbete lätt när det gäller att manövrera i trafiken eller parkera.

Hur länge räcker batteriet i BMW i3?

I genomsnitt håller BMW i3:s batteri i mellan 3 och 5 år. Detta kan dock ändras beroende på batteritypen, väderförhållanden och körvanor. Men om du vill att ditt batteri ska hålla länge, se till att skaffa ett hållbart och pålitligt batteri.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - vilken är bäst?

Vilka är de största problemen med BMW i3?

Som alla bilar har BMW i3 också flera problem som användarna bör vara uppmärksamma på att hantera i tid. Om man inte gör det kan bilen till slut utveckla allvarligare problem. Vanliga problem med BMW i3 är problem med adaptiv farthållare, elektriska fel och batteriproblem.

Är det dyrt att underhålla BMW i3?

När du jämför med andra BMW-modeller är BMW i3 billigare att underhålla. Det beror på att den har färre rörliga delar, vilket innebär att det är få saker som kan gå fel. Ändå bör användaren räkna med att dela med sig av cirka 1 173 dollar årligen för underhåll.

Sammanfattning

Om du letar efter en liknande bil som BMW i3 finns det flera alternativ att välja mellan, men det beror på dina behov, preferenser och budget. Alla bilar som vi har lyft fram är exceptionella och mycket effektiva i prestanda.

Tesla Model 3 är den bästa elbilen på listan, medan Chevrolet Bolt är den bästa totalt sett. Detta beror på att den är billigare att skaffa och underhålla. Sammantaget är BMW i3 också en underbar bil men med kortare räckvidd och höga underhållskostnader.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts