Bilar som liknar BMW X1

BMW x1

BMW X1 är en SUV i BMW-utbudet som är en instegs-SUV. Den här bilen är en favorit hos många människor på grund av sin oklanderliga hantering, design, prestanda och underhållsvänlighet. Men vilka bilar liknar BMW X1?

Flera bilmodeller ger BMW X1 en chansning och de inkluderar Audi Q3, Volvo XC40, Mercedes-Benz GLA-klass, Jaguar E-Pace och Mini Countryman. De flesta av dessa bilar är utrustade med liknande funktioner som BMW X1. Dessutom ligger de i samma prisklass.

Vilka bilar liknar BMW X1?

1. Audi Q3

Audi är en av de närmaste konkurrenterna till BMW. Audi Q3 och BMW X1 är mycket lika varandra på många sätt. Först och främst ligger de i samma prisklass då BMW X1 2023 går för cirka 39 000 dollar och Audi Q3 2023 går för 43 000 dollar. Dessutom erbjuder båda bilarna komfort och en raffinerad upplevelse.

När det gäller prestanda är båda bilarna utrustade med en 2,0-liters motor och har ett fyrhjulsdriftssystem. Trots detta är BMW:n kraftfullare eftersom den levererar maximalt 228 hk och 258 lb-ft vridmoment, medan Audi Q3 producerar 228 hk och 251 lb-ft vridmoment. Dessutom har båda två plats för upp till fem passagerare.

2. Mercedes-Benz GLA

En annan liknande bil som BMW X1 är Mercedes-Benz GLA-klass. Den här bilen har en liknande motorkapacitet som BMW X1, vilket är en 2,0-liters inline-4-motor. BMW:s motor är dock något kraftfull eftersom den producerar maximalt 258 hk och 228 lb-ft vridmoment, medan GLA:s motor levererar upp till 221 hk och 258 lb-ft vridmoment.

  BMW 6-serien Gran Turismo Tillförlitlighet

Dessutom kan GLA och X1 ta med upp till fem passagerare. Men om du vill ha mer komfort och lyx är Mercedes-Benz GLA-klass den bättre bilen. Dessutom är den också något billigare eftersom den går för cirka 38 000 dollar, medan X1 går för cirka 39 000 dollar.

3. Volvo XC40

Precis som de två första bilarna på den här listan har Volvo xc40 också samma motorstorlek som BMW X1. Däremot är dess motor ganska svag eftersom den producerar maximalt 194 hk och 221 lb-ft vridmoment. Den har också framhjulsdrift som standard, i stället för fyrhjulsdrift.

Volvo XC40 är dock den bättre bilen när det gäller säkerhet och personlighet jämfört med BMW X1. Den är också något dyrare då den har ett grundpris på cirka 45 000 dollar jämfört med 39 000 dollar för BMW X1.

4. Jaguar E-Pace

Om du önskar en bil med liknande men avancerade funktioner som BMW X1 är Jaguar E-Pace det bästa alternativet. Även om Jaguar E-Pace och BMW X1 har samma motorvolym är Jaguar E-Pace kraftfullare eftersom dess motor levererar upp till 246 hk och 269 lb-ft vridmoment. Detta är kraftfullare än X1, GLA-klassen och Q3.

Trots detta är Jaguar E-Pace också dyrare eftersom den har ett grundpris på cirka 49 000 dollar. Med det sagt har den också plats för fem passagerare och kommer att vara ett trevligt framsteg från X1.

5. Mazda CX-5

Om du inte har råd med BMW X1 men vill ha en bil med liknande funktioner och prestanda är Mazda CX-5 det perfekta valet. Denna subkompakta SUV kommer också med en 2,0-liters inline-4-motor som levererar upp till 187 hk och 186 lb-ft vridmoment.

  Är BMW en superbil?

När det gäller priset går Mazda CX-5 för cirka 28 000 dollar, medan BMW X1 går för cirka 39 000 dollar. Du kommer alltså att spara en hel del men få ett liknande värde. BMW X1 är dock mer lyxig och raffinerad än CX-5.

6. Mini Cooper Countryman

BMW X1 och Mini Cooper Countryman är byggda på samma plattform. Dessutom har de liknande drivlinor och drivlinor. Oavsett detta är Mini Cooper Countryman (30 000 dollar) ganska billigare än BMW X1 (39 000 dollar).

Så om du vill ha en billigare subkompakt SUV med mycket utrymme, teknik och elegans är Mini Cooper rätt väg att gå. BMW X1 ger bättre prestanda, kraft, hantering och säkerhet.

FAQ

Är BMW X1 tillförlitlig?

Nej, BMW X1 är inte särskilt tillförlitlig. Men när du jämför den med andra BMW-modeller, som BMW X5 och X6, är den mer tillförlitlig. Den här SUV:n är inte tillförlitlig eftersom den rapporterar fler problem än de flesta av sina närmaste rivaler. Dessutom är kostnaden för reparation och underhåll högre än hos konkurrenterna.

Är BMW X1 en lyxbil?

Ja, BMW X1 är en lyxig subkompakt SUV. Den har nästan alla funktioner som en person kan älska att ha i en lyxig kompakt-SUV. Dessa inkluderar bekväma säten, utmärkta prestanda, sportig hantering, enormt lastutrymme, enkla infotainmentkontroller, en kraftfull motor och toppsäkerhetsfunktioner.

Vilka är de största problemen med BMW X1?

BMW X1 må vara en vacker bil med högklassiga funktioner, men den har också flera problem som användarna bör notera. Vanliga problem med BMW X1 är problem med kylvätskeläckage, motorproblem, problem med AC och värmare, problem med krockkuddar och problem med dimma fönster.

  BMW 320d - Allt du behöver veta

Är det dyrt att underhålla BMW X1?

Ja, det är ganska dyrt att underhålla den subkompakta SUV:n BMW X1 jämfört med vanliga bilar. I genomsnitt kostar det dig minst 915 dollar per år att underhålla den här bilen. Tvärtom kostar det bara 651 dollar att underhålla en vanlig bil. Så om du har för avsikt att skaffa en BMW X1 måste du spendera mer på reparation och underhåll.

Vilket år är bäst för BMW X1?

BMW X1 har varit i produktion sedan 2009. Även om alla BMW X1-modeller som har producerats från och med då till och med nu är utmärkta, sticker 2016 års BMW X1 fortfarande ut. Detta beror på dess utmärkta omdesign och prestanda. Dessutom är det värt att notera att 2022 års BMW X1 är den mest tillförlitliga.

Slutsats

Trots att BMW X1 har många konkurrenter förblir Mini Countryman den närmaste bilen eftersom de är byggda på samma plattform. På det hela taget är BMW X1 en trevlig, bekväm, rymlig, praktisk, högpresterande och säker kompakt SUV. Trots detta är den något dyrare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts