Bilar som liknar BMW M3

BMW M3

BMW M3 är den högpresterande versionen av BMW 3-serien. Dessutom utvecklas den av BMW:s interna motorsportavdelning BMW M GmbH. Oavsett vilket, vilka bilar liknar BMW M3?

BMW M3 har många rivaler på marknaden. Ändå finns det bara en handfull bilar som liknar BMW M3. Några av dem är Mercedes-AMG C43, Audi RS5, Cadillac CT4-V Blackwing, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Maserati Ghibli och BMW M4.

Vilka bilar liknar BMW M3?

Mercedes-AMG C43

Mercedes-Benz står alltid fast vid sin slogan ”Det bästa eller ingenting”. Mercedes-AMG C43 är ett bra exempel på detta motto. Medan BMW M3 är en högpresterande bil med massor av den senaste tekniken erbjuder AMG C43 komfort, högteknologiska funktioner och lyx. Och eftersom det är en AMG-trimning ger den här bilen M3 en chansning för sina pengar.

Mercedes-AMG C43 är utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor som ger 402 hk, medan M3 ger 473 hk. Förutom det har den prestandaförbättrande teknik, inklusive bakhjulsstyrning och adaptiva dämpare för aggressivt inställd fjädring.

På det hela taget är M3 och AMG C43 mycket lika på många sätt. De presterar båda enastående, har ett smidigt utseende och har en utmärkt hantering. När det gäller priset går AMG C43 för 63 000 dollar, medan M3 kostar 73 795 dollar. Trots den höga prislappen ser Mercedes-AMG C43 mer elegant ut än M3, men M3 presterar bättre.

Audi RS5

I likhet med BMW M3 och Mercedes-AMG C43 har Audi också avancerade och lyxiga funktioner. Audi RS5 har en lyxigare och mer avancerad interiör än M3, men AMG-C43 är fortfarande bättre. Trots detta har den enastående hanteringsegenskaper, vilket gör körningen smidig och rolig att köra.

  Vanliga problem med BMW X4

När det gäller effekt kommer Audi RS5 med en 2,9-liters V-6-motor som levererar upp till 444 hk. Detta är bättre än AMG C43 men fortfarande lägre än BMW M3. Audi RS5 kan skryta med Quattro fyrhjulsdriftssystem som ger den mer kraft och gör körningen lätt på alla underlag och terräng.

Med en utmärkt acceleration på 3,5 sekunder från 0 till 60 mph och en topphastighet på 155 mph kan Audi RS5 och BMW M3 gå sida vid sida på banan. Trots detta är Audi RS5 något dyrare än BMW M3. Audi RS5 kostar 76 995 dollar.

Cadillac CT4-V Blackwing

Cadillac CT4-Y Blackwing är en av de mest kraftfulla bilarna på den här listan. Tack vare sin dubbelturbo 3,6-liters V-6-motor med 3,6 liter som levererar 472 hk och 445 lb-ft vridmoment. Detta är mycket nära BMW M3:s hästar då den levererar 473 hk på sin basmodell. Ändå slutar jämförelsen i prestanda där eftersom M3 är kraftfullare än CT4-V Blackwing.

När det gäller acceleration tar BMW M3 3,5 sekunder för att nå 0 till 60 mph, medan Cadillac CT4-V tar cirka 4,0 sekunder. Dessutom är CT4-V också bekväm och lyxig, men materialkvaliteten är inte i nivå med BMW M3. Med ett baspris på 61 890 är Cadillac CT4-V Blackwing ett bra fynd.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Om du vill ha en sportbil som liknar men presterar bättre än BMW M3 är Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio det bästa valet. Utrustad med en 2,9-liters V6-motor producerar den här bilen upp till 505 hk och 443 lb-ft vridmoment. Detta motverkar BMW M3 med mer än 30 hk.

  Vilka bilar har samma skruvmönster som BMW?

Bortsett från prestanda kan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio inte mäta sig med BMW M3 eller Mercedes-AMG C43 när det gäller komfort och tillförlitlighet. Dess interiör är ganska bristfällig och den har många problem. Den är också ganska dyr då den går för cirka 80 755 dollar. Ändå ser den här bilen mer tilltalande ut än BMW M3.

Maserati Ghibli

Maserati Ghibli ser majestätisk och lyxig ut. Den levereras också med en 3,0-liters V6-motor med dubbelturbo som levererar upp till 345 hk och 369 lb-ft vridmoment. När man jämför med BMW M3 är det tydligt att M3 är den kraftfullare och mer högpresterande bilen. Icke desto mindre är Maserati Ghibli lyxig med högteknologiska funktioner. Den är också mer elegant.

Grundpriset för Maserati Ghibli är cirka 83 795 dollar, vilket är ganska högt med tanke på att BMW M3 är bättre på flera sätt.

BMW M4

BMW M4 var en del av M3 innan den fick ett nytt varumärke. Så de är baserade på samma plattform och delar många funktioner. Till exempel producerar basutrustningen av M4 också maximalt 473 hk, medan M4-konkurrenten producerar upp till 503 hk. Den största skillnaden mellan dessa bilar är att M3 är en sedan, medan M4 är en coupé. Dessutom kostar M4 75 695 dollar, medan M3 kostar 73 795 dollar.

FAQ

Är det värt att köpa BMW M3?

Ja, BMW M3 är värd att köpa om du älskar fart. Den här bilen är också fascinerande att köra eftersom den är snabb, bekväm, lätthanterlig, rymlig och säker. Men om du inte är beredd att spendera pengar för att underhålla den bör du inte investera i den.

  Hur många platser har BMW iX3?

Vilka är de största problemen med BMW M3?

BMW M3 ser elegant, lyxig och rymlig ut och presterar utmärkt, men den har också olika problem som ägarna bör notera. Vanliga problem med BMW M4 är felaktig växellåda, högt internt motorljud, motorfel, fel på bränslepumpen, avsaknad av reservdäck och läckande servostyrningsslang.

Hur mycket kostar det att underhålla BMW M3?

Det kommer att kosta dig ungefär 1 161 dollar att underhålla BMW årligen. Detta är mer än branschgenomsnittet på 651 dollar. För att undvika att drabbas av så höga underhållskostnader bör du följa BMW:s rekommenderade underhållsservice.

Slutsats

BMW M3 är en högpresterande modell av BMW 3-serien. Dessutom är den vackert utformad med avancerade och lyxiga funktioner. Bilen är också snabb men med flera konkurrenter som Mercedes-AMG C43, Audi RS5, BMW M4, Maserati Ghibli och mycket mer.

Om du är osäker på vilken bil du ska välja mellan BMW M3 och dess konkurrenter bör den här jämförelsen hjälpa dig att välja rätt bil för dina behov. Mercedes-AMG C43 är den lyxigaste, medan Cadillac CT4-V är den billigaste. Sammantaget är BMW M3 fortfarande en av de bästa sportbilarna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts