Hyundai Equus Tillförlitlighet

Hyundai är ett av de bästa valen när det gäller budgetbilar, men företaget tillverkar också lyxbilar. Hyundai Equus är en fullstor lyxsedan med frontmotor och bakdrift. Den började tillverkas 1999 fram till 2016, där den efter den andra generationen ersattes av Hyundai Genesis.

Översikt

Equus har superlyxbilsfunktioner till ett lyxigt storbilspris. Inredningsmaterialet och hanteringen är dock inte lika bra som de kunde ha varit. Den har en kraftfull 5,0-liters V8-motor som ger 429 hästkrafter. Equus kan accelerera till 0-100 km/h på 5,9 sekunder med en toppfart på 250 km/h. Equus är mer av en betydligt mer avancerad lyxbil jämfört med Genesis, men när det gäller komfort och överkomliga priser är Equus helt utanför räckhåll.

Tillförlitlighet

Många faktorer spelar in när man bedömer ett fordons tillförlitlighet. Hyundai har varit bra när det gäller tillförlitlighetsbetyg under de senaste årtiondena. Hyundai Equus uppfyller dock inte kriterierna för ett gott tillförlitlighetsbetyg. Den har ett tillförlitlighetsbetyg på 2,0 av 5,0 och rankas 21:a av 30 lyxiga fullstorleksbilar, vilket enligt Hyundais normer är ganska lågt.

Säkerhet

Hyundai Equus är en större, tyngre och dyrare lyxbil än alla Hyundais övriga bilar. Säkerhetstestet på Hyundai Equus 2011-modellen visade dock ett genomsnittligt bra säkerhetsbetyg på 3,5 av 5. Lyxbilen är dessutom utrustad med främre och bakre huvudkuddar och många andra säkerhetsfunktioner för att göra den säker.

Avskrivningsgrad

Hyundai Equus lades ned 2016 och den prognostiserade avskrivningsgraden för en Hyundai Equus modell 2016 är 21 % under de kommande 5 åren. Equus är en lyxmodell så det kommer fortfarande att finnas en efterfrågan på även äldre modeller på marknaden på grund av deras lyxiga egenskaper.

  Hyundai Genesis Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Det är en lyxbil som kostar en rejäl förmögenhet att äga. Samtidigt slutar inte utgifterna där. Den genomsnittliga årliga reparationskostnaden för en Hyundai Equus är 976 dollar, vilket innebär att Equus har ett dåligt ägarvärde.

FAQ

Är Hyundai Equus en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Equus är en bakhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i Hyundai Equus?

Hyundai Equus är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Equus och har den en turbo?

Hyundai Equus har 429 hästkrafter och ett vridmoment på 376 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Hyundai Equus?

16,7 kubikfot ( 0,473 m3 )

Hur stor markfrigång har Hyundai Equus?

5,1 tum ( 12,95 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Equus har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Vilken är bättre Equus än Genesis?

Hyundai Genesis är en prisvärd och bekväm bil med lyxfunktioner på instegsnivå. Hyundai Equus är en mer lyxig lyxbil. När du väljer mellan dessa två bilar måste du oftast välja mellan prestanda och pris.

Är Hyundai Equus en bra bil?

Hyundai Equus tillförlitlighetsbetyg är 2,0 av 5,0. Detta placerar sig på 21:a plats bland lyxiga fullstora bilar. Den har låga ägandekostnader, med en genomsnittlig årlig reparationskostnad på 977 dollar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts