Hyundai Nexo Tillförlitlighet

Hyundai utökar kontinuerligt sin SUV-flotta med imponerande bilar med extra funktioner som lanseras nästan varje år. Hyundai Nexo är en crossover-bil som drivs av vätgasbränsleceller. Den 5-dörrars SUV:n erbjuder frammotor och framhjulsdrift. Nexo är flaggskeppsmodellen för Hyundais miljövänliga bilar.

Översikt

Hyundai Nexo är en bil med elmotor som drivs av en vätebränslecell. Elmotorn kan producera 161 hästkrafter som accelererar från 0 till 60 mph på bara 8,4 vilket kan anses vara bra som elmotor. På grund av sin elkraftgenerering levde Nexo dock inte upp till det som hypades vid lanseringen. Om du bara behöver en lämpligt trimmad SUV med en stadig känsla kan den dock fortfarande vara ett giltigt val.

Tillförlitlighet

Elbilar med bränsleceller anses vanligtvis vara lika säkra som vanliga bilar. Tillförlitlighetspoängen för miljövänliga Hyundai Nexo förutspås dock ligga strax över genomsnittet jämfört med nyare modeller från andra märken.

Säkerhet

Säkerheten på din bil är en viktig faktor att ta hänsyn till innan du bestämmer dig för att köpa en bil. Hyundai Nexo är ett utmärkt val om du inte vill kompromissa när det gäller säkerhetsfunktioner och säkerhetsåtgärder. Enligt IIHS är Nexo i Top Safety Pick för tre år i rad från 2019 till 2021. Nexo lyckades också få högsta möjliga betyg vid krockscenariot från fordon till fordon av Superior.

Återförsäljningsvärde

Hyundai Nexo är en dyr bil jämfört med märkets andra SUV:er som Kona och Tucson. Den vätgasdrivna bränslecellsmotorn är den främsta orsaken till SUV:ns högre prislapp. Bilarnas framtid förutspås bestå av miljövänliga fordon. Därför kan Hyundai Nexo hålla sitt värde eftersom de kommer att finnas på marknaden under många kommande år.

  Ford Focus tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Trots den dyra prislappen lyckades Hyundai sänka underhållskostnaden för Nexo för att locka kunder till sin pålitliga SUV-modell. Den uppskattade genomsnittliga kostnaden för att underhålla och reparera en Hyundai Nexo är 138 dollar.

FAQ

Är Hyundai Nexo en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Nexo är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Hyundai Nexo?

Hyundai Nexo är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Nexo och har den en turbo?

Hyundai Nexo har 161 hästkrafter och ett vridmoment på 291 lb-ft. Bränslesystemet är: Vätgas.

Hur stor markfrigång har Hyundai Nexo?

6,4 tum ( 16,26 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Nexo har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge räcker en vätgasbränslecell?

Bränslecellsstacken håller ungefär 150 000 till 200 000 mil. Bränslecellen tas bort från fordonet och materialen återvinns i slutet av dess livslängd.

Är Hyundai en NEXO vätgas?

NEXO, en SUV med vätgasbränslecell och fantastisk körsträcka, kombinerar banbrytande teknik med futuristisk design.

Är vätgas bättre än el?

De kan uppnå en effektivitet från brunn till hjul på 70 till 80 procent beroende på modell. En vätgasbränslecellsdriven elbil (FCEV) är å andra sidan ganska sparsam med en verkningsgrad på cirka 30-35 procent. Det är deras sätt att framställa elektricitet som gör dem olika.

  Hyundai Kona Tillförlitlighet

Hur fungerar Hyundai Nexo?

Här är en snabb översikt över Nexos arbetsprincip. I bilens golv finns vätgasbränslet i en tank. Vätgasbränslet skickas till bränslecellsstacken där det blandas med syre från intagen i en elektrokemisk reaktion och skapar elektricitet.

Vad är problemet med vätgasbilar?

Två av de största farorna med bränsleceller och vätgasdrivna fordon är risken för elektriska stötar och det lättantändliga bränslet. Genom att elektrokemiskt kombinera vätgas och syre (O2) från luften omvandlar bränsleceller vätgas (H2) till vatten (H20) och elektrisk energi.

Är vätgasbilar nollutsläpp?

Ja, de släpper bara ut vattenånga. Vätgas är också giftfritt, så det finns inga utsläpp. Vätgas är dock mycket explosivt när den utsätts för värme, tryck, gnistor, friktion osv. FCV:er, liksom elbilar, är utsläppsfria fordon. De släpper inte ut några smogrelaterade växthusgaser från avgasröret. Produktion och transport av vätgasbränsle kan orsaka utsläpp. Du kan till och med tillverka vätgas från ditt skräp!

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts