Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

Alla som älskar bilar måste acceptera det faktum att Hyundai är ett av de mest pålitliga märkena när det gäller bilens komfort. Hyundai Santa Fe Sport är ett klassiskt tillägg till Hyundais SUV-flotta. Det är den sportiga versionen av den ursprungliga Hyundai Santa Fe med tillfredsställande prestanda.

Översikt

Hyundai Santa Fe var en av trimnivåerna i Hyundai Santa Fe-serien fram till 2017. Trimmen fick så mycket uppskattning att den inte längre var en trimnivå, de separerade den officiellt som ett modellfordon. Santa Fe Sport har tre varianter med bas, 2.0T och 2.0T Ultimate. En 2,4-liters fyrcylindrig motor med 6-stegs automatisk växellåda ger cirka 185 hästkrafter. Modellen har framhjulsdrift som standard, men det finns möjlighet att uppgradera till fyrhjulsdrift.

Tillförlitlighet

Hyundai Santa Fe Sport är ett mer tillförlitligt alternativ än Santa Fe, den erbjuder plats för 5 passagerare. Den har ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5 från J.D. Power, vilket är bättre än genomsnittet enligt J.D:s betyg. Kunderna förlitar sig mycket på Santa Fe Sport på grund av dess bekväma och pålitliga körning.

Säkerhet

Säkerhet är en viktig aspekt när man bedömer tillförlitligheten hos ett fordon, och Hyundai sviker aldrig. SUV-modellerna från Hyundai är alla de bästa i branschen när det gäller säkerhetsranking. Enligt NHTSA får 2018 års modell av Hyundai Santa Fe Sport ett utmärkt 5-stjärnigt övergripande säkerhetsbetyg.

Återförsäljningsvärde

Avskrivningsgraden och återförsäljningsvärdet är också viktiga faktorer om du planerar att byta bil under de kommande åren. Återförsäljningsvärdet beror visserligen på fordonets skick och hur du tar hand om din bil, men värdeminskningsgraden spelar också in för att minska värdet. Normalt sett är Hyundai kända för att hålla sitt värde, men Santa Fe Sports förutspår en värdeminskning på 53 % på fem år.

  Hyundai Elantra Sport Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den genomsnittliga kostnaden för underhåll och reparation av en Hyundai Santa Fe Sport är cirka 319 dollar per år. Kostnaden kan skilja sig åt på olika platser, men för ett bra skick i Santa Fe Sport är underhållskostnaden överkomlig.

FAQ

Är Santa Fe Sport en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?
Hyundai Santa Fe Sport är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Hyundai Santa Fe Sport?

Hyundai Santa Fe Sport är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Hur många hästkrafter har Santa Fe Sport och har den en turbo?

Hyundai Santa Fe Sport har 240 hästkrafter och ett vridmoment på 260 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Hyundai Santa Fe Sport?

7,3 tum ( 18,54 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Santa Fe Sport har 19 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 19 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller en Hyundai Santa Fe Sport?

Sport är ett pålitligt fordon som håller mellan 200 000 och 250 000 mil om den underhålls och körs med konservativa körvanor. Santa Fe sports årliga körsträcka är 15 000 mil. Den kan hålla mellan 13 och 17 år utan att behöva kostsamma reparationer eller gå sönder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts