Hyundai Ioniq 5 elbil Tillförlitlighet

Hyundai är känt för sina innovationer och modifierade varianter som är tillförlitliga. Hyundai Ioniq Electric är den elektriska varianten av Hyundai Ioniq, som var den första bilen utan vanlig förbränningsmotor.

Översikt

Hyundai Ioniq Electric är en elektrisk hatchback-kaross med två utrustningsnivåer, SE och Limited. Hyundai Ioniq Electric använder en elmotor; 1,6-liters Kappa II GDI PHEV I4. Den använder en 6-växlad DCT-växel och drivs av ett batteripaket på 100 W (134 hk). De uppskattade den beräknade räckvidden på en full laddning till cirka 170 mil. Den framhjulsdrivna bilen är ett utmärkt val till ett överkomligt pris.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är aldrig ett problem med Hyundai eftersom de flesta människor inte finner några som helst problem i sin upplevelse av körning. Hyundai har en tydlig tillförlitlighet och lyckades hamna på sjätte plats på listan i en nyligen genomförd undersökning. Ioniq electric betecknas dock inte som högt rankad eftersom det inte finns så mycket data att tillgå.

Säkerhet

Hyundai är inte bara ett prisvärt alternativ med elmotor, den innehåller också många säkerhetsfunktioner som bidrar till dess tillförlitlighet. Säkerhetsfunktioner som krockkuddar; fram, bak, sidokrockkuddar, gardiner och bakre förarknä, traktionskontroll och förarassistans hjälper Ioniq Electric att uppnå ett utmärkt skyddsbetyg på 89 %.

Avskrivningsgrad

Fordon som drivs med el tenderar att skrivas av snabbare än bilar som drivs med bensin. Samma sak gäller för Ioniq Electric, eftersom den har en nedskrivning på cirka 54 % efter fem års ägande. Med den ökande användningen av elbatterier kan värdet på bilar och frågor öka.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden för prisvärda bilar är av ganska så stor betydelse eftersom ingen vill köpa ett fordon som fortsätter att kräva underhåll och reparationsfrågor. Hyundai Ioniq Electric tar dock, precis som många Hyundai bilar, väl hand om den. Den uppskattade kostnaden för att underhålla och reparera en Ioniq Electric har ett intervall på 95 $ – 20067 $, med mindre problem till komplett byte av delar.

  Ford Explorer tillförlitlighet

FAQ

Är Hyundai Ioniq Electric en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Ioniq Electric är en framhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i Hyundai Ioniq Electric?

Hyundai Ioniq Electric är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Ioniq Electric och har den en turbo?

Hyundai Ioniq Electric har 134 hästkrafter och ett vridmoment på 218 lb-ft.

Hur stor markfrigång har Hyundai Ioniq Electric?

5,9 tum ( 14,99 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Ioniq Electric har 16 X 6,5-tums aluminiumhjul fram och 16 X 6,5-tums aluminiumhjul bak.

Hur länge räcker batteriet i Hyundai Ioniq Electric?

Batteriet i Hyundai Ioniq är konstruerat för att hålla i cirka 20 år. Hyundai hävdar att deras elbilar håller i decennier, men det är inte alltid fallet.

Vilken räckvidd har Ioniq 5?

Ioniq 5:s standardbatteripaket på 58,0 kWh har en räckvidd på 220 mil. Det större batteripaketet på 77,4 kWh kan ge 256 mils räckvidd med dubbla motorer och 303 mils räckvidd när man använder en motor.

Är Hyundai Ioniq 5 eldriven?

Ja, Ioniq 5 drivs av ett litiumjonbatterisystem. Ioniq 5 var det första fordonet från Hyundai E-Global Modular Platform (E-GMP) som byggdes. Denna plattform för batterielektriska fordon är avsedd för snabbare laddning, förbättrad körsträcka och bättre hantering.

Vilken markfrigång har Hyundai Ioniq 5?

Hyundai kallar Ioniq 5 för ”elektrisk SUV”, men Ioniq 5:s markfrigång på 6,1 tum är mindre än andra bilar och dess EPA-klassificering av en bil (en Large Car), säger oss något annat. Det enda undantaget är H-punkts-sittplatsen, som känns för hög i förhållande till resten.

Har Hyundai Ioniq 5 Apple CarPlay?

Ioniq 5 är standard med Apple CarPlay, Android Auto smartphone-spegling och trådlös telefonladdning. I Ultimate-utrustningen ingår även ett Bose premiumljudsystem och en head up display med augmented reality (för att projicera data på vindrutan).

  Dodge Durango SRT 392 Tillförlitlighet

Hur stor är den ikoniska 5:an?

Ioniq 5 mäter 4635 mm i längd, 1890 mm i bredd och 1605 mm i höjd och har en hjulbas på 3000 mm. Den är 5 mm längre än den nya, bensindrivna, mellanstora SUV:n Tucson med lång hjulbas och är 65 mm lägre totalt sett.

Vilken elbil har längst räckvidd?

  1. Mercedes EQS – 485 miles.
  2. Mercedes EQE – 410 mil.
  3. Tesla Model S – 405 miles.
  4. BMW iX – 380 miles.
  5. Ford Mustang Mach-E – 379 miles.
  6. BMW i4 – 367 miles.
  7. Tesla Model 3 – 360 miles.
  8. Tesla Model X – 360 miles.

Vilken räckvidd har Hyundai Ioniq?

Hyundais elbil (EV) Ioniq 5 från 2022 kommer att ha en räckvidd på mer än 300 mil per laddning när den kommer till återförsäljarna under första kvartalet nästa år.

Kan man ladda Hyundai Ioniq hemma?

Din Hyundai IONIQ elbil kan laddas med en typ 2-kontakt på jobbet, hemma eller vid offentliga laddningsställen. Du kan också använda CCS-kontakten för att ladda din Hyundai IONIQ Electric snabbt.

Är Ioniq helt elektrisk?

Det här är vad de säger om sin bil: Den här SUV:n är ett genombrott och den första som är helt eldriven. Detta är början på vår serie av helt elektriska fordon. Det är en futuristisk, innovativ design som kommer att göra vågor. IONIQ 5 från 2022.

Hur lång tid tar det att ladda en Ioniq 5?

IONIQ 5, som är utrustad med en 350 kW DC-laddare, kan ladda fordonet från 10 procent till 80 procent på så lite som 18 minuter. För att få en räckvidd på 100 km behöver IONIQ5-användare endast fem minuters laddningstid enligt WLTP-cykeln.

Har Ioniq 5 adaptiv farthållare?

Ja, Hyundai Ioniq har adaptiv farthållare (ACC). Adaptiv farthållare gör det möjligt för föraren att ställa in en förinställd hastighetsgräns och anpassar sedan automatiskt avståndet mellan framförvarande fordon. När du närmar dig ett annat fordon kan ACC-systemet sakta ner eller till och med stanna fordonet om det behövs.

  Audi RS3 Tillförlitlighet

Har Hyundai Ioniq 5 autopilot?

Även om infotainmentsystemet på Ioniq 5 är ganska bra är det inte lika kraftfullt som Tesla. Ioniq 5 har liknande självkörningsfunktioner som Teslas Autopilot.

Har Hyundai automatisk bromsning?

Automatisk nödbromsning i Hyundai-bilar kallas Forward Collision-Avoidance Assist. Den här tekniken upptäcker kollisioner i fordonet och arbetar för att minimera skadorna. Ring oss för att få veta mer om SmartSense-teknik, till exempel FCAA.

Har Hyundai Ioniq regenerativ bromsning?

IONIQ har justerbar regenerativ bromsning (Eco-läge) som gör det möjligt för föraren att välja mellan olika intensitetsnivåer med hjälp av de paddle-shifters som är monterade på ratten. Detta ökar effektiviteten hos den regenerativa bromstekniken.

Har Hyundai Ioniq uppvärmda säten?

De uppvärmda och ventilerade skinnsätena fram kan värmas (och förarstolen har en minnesfunktion), medan de bakre sätena är uppvärmda. Ytterligare säkerhetsfunktioner är övervakning av döda vinklar, assistans för att följa körfältet och varning för korsande trafik bakåt.

Kan man ladda Ioniq 5 vid Teslas supercharger?

Även om du inte kan använda Teslas superchargers eller laddningsstationer kan Hyundai Ioniq fortfarande användas som elbil. Deras utsedda laddare kommer fortfarande att fungera och Teslas högpresterande anslutningar kommer att vara tillgängliga.

Vad är Hyundai Highway Drive Assist?

Körning på motorväg: När den används tillsammans med Smart Cruise Control och Lane Following Assist är Highway Driving Assist endast avsedd för motorvägskörning. Den kan hålla fordonet i sin fil och hålla ett säkert avstånd till fordonet framför.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts