Ford Explorer tillförlitlighet

Ford är populärt för sina SUV:er och stora lastbilar på grund av deras praktiska egenskaper, kapacitet, kraft och stora utrymme. Explorer är en fullstor SUV som är mindre än Expeditionen men större än Ford Edge. Den är i sin 6:e generation och har en stor och fin kaross som är extremt vacker att titta på.

Översikt

Explorer finns i 6 utrustningsnivåer, och den har även en hybridversion. Bilen erbjuds i tre olika typer av 2,5 L, 3,3 L V6 och 3,3 L V6 hybridmotor. Bilen har ett standard RWD-system, men det finns även ett 4WD-system tillgängligt.

Tillförlitlighet

Ford har många bra saker för en SUV, men tillförlitlighet är inte det. Ford lider ständigt i sin bränsleeffektivitet och motorproblem, men de har en del bra saker. Explorer presterar dock bättre än andra SUV:er från Ford, och den har ett bra tillförlitlighetsbetyg på 81 av 100.

Säkerhet

Säkerheten är inte det största bekymret innan du köper en Ford-bil. Explorer har också ett bra säkerhetsbetyg på 5 av 5. Den presterade bra i sina krocktester, vilket bekräftar bilens solida kaross. IIHS tilldelade bilen sin utmärkelse Top Safety Pick+. Dessutom har den många säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinklar, kollisionsvarning, fotgängardetektion osv.

Avskrivningsgrad

En av de bästa sakerna med Fords är bilarnas återförsäljningsvärde. Återförsäljningsvärdet för Explorer är också mycket högt även efter många år. efter att ha ägt bilen i 5 år har Explorer en avskrivningsgrad på 52 %, vilket är bra för ett fordon.

  Ford Bronco Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Större SUV:er kostar vanligtvis mer än mindre fordon i sitt underhåll. Explorer kostar i genomsnitt 732 dollar per år för allt underhåll och alla reparationer. Underhållskostnaden är dock hög, men bilens kvalitet är gedigen, och den har lägre risk för större reparationer och byten av delar.

FAQ

Är Ford Explorer en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Ford Explorer är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Ford Explorer?

Ford Explorer är en bil med 7 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Standard SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Ford Explorer och har den en turbo?

Ford Explorer har 300 hästkrafter och ett vridmoment på 310 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,3 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Ford Explorer?

83,9 kubikfot ( 2 376 m3 )

Hur stor markfrigång har Ford Explorer?

8,2 tum ( 20,83 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Ford Explorer har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilket år är den mest pålitliga Ford Explorer?

Ford Explorers bästa år är 2010 och 2011. Även om 2010 års Ford Explorer är något äldre har den en pålitlig motor. 2011 års Ford Explorer är likadan som 2010 års Explorer, men den har många fler användbara funktioner. Både äldre modeller och nyare modeller har vissa anmärkningsvärda problem gemensamt.

  Ford Focus Electric Tillförlitlighet

Hur länge kan du förvänta dig att en Ford Explorer håller?

En Ford Explorer håller mellan 10 och 17 år i de flesta fall. En Ford Explorer kan hålla i upp till 15 år om den underhålls ordentligt och körs 12 000 mil per år.

Vad är hög körsträcka för en Ford Explorer?

En genomsnittlig Ford Explorer kan köra mellan 80 000 och 200 000 mil. Explorer-forum kommer att visa dig många exempel på Explorer-ägare med mer än 300 000 miles. Det är ett utmärkt sätt att spara pengar om du är trött på att betala bilavgifter.

Vilket år hade den problem med växellådan?

Transmissionsproblem och fel på växellådan är mycket vanliga på Ford Explorers, särskilt de som tillverkades 2002/2003 och 2004. En återförsäljare kan debitera dig mycket för en reparation.

Håller Ford Explorers sitt värde?

Efter fem år förlorar en Ford Explorer 52 % av sitt värde och har ett återförsäljningspris på 51 000 dollar. Om du kör en Ford Explorer från tomten kommer den att förlora mer än en fjärdedel av sitt värde inom de första två åren.

Varför har Ford Explorer problem med växellådan?

Detta är vanliga orsaker till växlingsproblem: låg växellådsvätska, dålig underhållskultur, felaktigt vakuum eller felaktiga sensorer. Ford Explorer-ägare har delat med sig av några vanliga lösningar: Byt ut din växellåda. Ford TSB omprogrammering av transmissionskontrollen.

Är begagnad Ford Explorer bra?

En begagnad Ford Explorer är en bra investering och en bättre affär än att köpa en ny modell. De högre utrustningsnivåerna kan vara ganska dyra, medan de lägre specifika Explorers är de mest prisvärda.

  Ford Focus tillförlitlighet

Har Ford Explorer säten på tredje raden?

Majoriteten av 2022 års Ford Explorer-modeller har som standard sittplatser för 6 personer. Den här layouten inkluderar två skålsäten på första raden, två skålsäten på andra raden och en bänk på tredje raden med plats för ytterligare 2 personer.

Har Ford Explorer 7 sittplatser?

Ford Explorer 2022 har en maximal sittplatskapacitet på 7 personer, med en total volym på 152,7 kubikmeter. Detta innebär att alla kommer att kunna känna sig bekväma även om alla säten är upptagna.

När lade Ford Explorer till tredje raden?

2006 – Den fjärde generationen Ford Explorer lanserades med elektriskt fällbara säten på tredje raden, elektrisk fotstegsbräda och en 4,6-liters V8-motor.

Kan man få en Ford Explorer utan tredje sätesraden?

Vissa modeller kan ta sju personer, men den tredje sätesraden kan tas bort så att lastbilen kan användas för bogsering och dragning. De senaste modellerna av Explorer har tredje sätesraden som fälls ner till golvet och ger mer lastutrymme.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts