Vanliga problem med Hyundai Ioniq 4

Hyundai Ioniq 4 Problem & fel

Hyundai Ioniq 4 är en 5-dörrars familjehybrid/elbil som hyllas för sin användbarhet, sitt pris och sin utrustning. Ioniq 4 släpptes första gången redan 2016 och var i produktion fram till 2022. Det är en generellt sett riktigt bra bil med allt du behöver för att njuta av den. Det var också en av de allra första Hyundai Ioniq-bilarna som nu är otroligt populära.

När det gäller tillförlitlighet finns det några problem som verkar vara vanliga med många Ioniq 4-modeller. Till att börja med kan bilen ofta tappa kraft när den går uppför en backe, och detta kan orsakas av olika problem. Transmissionen är också känd för att orsaka olika problem med tiden, varav vissa är allvarligare än andra.

Precis som för många Hyundai-modeller är bilens elsystem också benägna att misslyckas. Dessa inkluderar både väsentliga elektriska drivsystem och elektriska tillbehör i bilen. Bilens navigationssystem verkar också ha ett konstant problem med att inte kunna uppdatera sig själv och fungera korrekt.

Till råga på allt är Ioniq 4 också känd för att drabbas av vissa utrustningsrelaterade problem som strålkastarna och eventuellt även soltaket. På det hela taget är Ioniq 4 en relativt pålitlig bil för vad den är, vilket är fallet med de flesta Hyundai-modeller nuförtiden.

Hyundai Ioniq 4 – Problem med effektförlust

Hyundai Ioniq 4 är benägen att drabbas av plötslig effektförlust, särskilt i uppförsbacke. Den första och uppenbara orsaken till detta är en låg batteriladdningsprocent. Detta kan tyckas uppenbart, men enligt vissa ägare kan Ioniq 4 avvisa en laddkabel utan att du ens meddelar om det. Därför bör du alltid dubbelkontrollera laddkabeln när du lämnar bilen inkopplad.

  Hyundai Elantra Tillförlitlighet

Det här problemet kan också orsakas av ett igensatt bränslefilter på hybridmodeller av Ioniq 4 och eventuellt även bränslepumpen. Sammantaget bör du se till att ta bilen till en bilhandlare så att de kan inspektera bilen helt och hållet innan du åker ut på vägen igen.

Hyundai Ioniq 4 – Problem med växellådan

Transmissionssystemet i Ioniq 4 verkar faktiskt vara ganska hyfsat, men det gillar verkligen inte att inte underhållas. Som sådan orsakas de flesta Ioniq 4-problem av bristande underhåll. Till att börja med är växlarna kända för att glida under växlingar som orsakas av förorenat transmissionsbränsle fyllt med alla sorters smuts och skräp.

Om du hör några konstiga ljud under växlingarna eller om växellådan känns trög i allmänhet ska du inte köra bilen utan inspektera den. En bils växellåda är en otroligt känslig maskin som behöver konstant underhåll, annars kommer den att orsaka alla möjliga problem längre fram.

Hyundai Ioniq 4 – Elektriska problem

Den vanligaste gruppen av problem som man kan uppleva med en Hyundai Ioniq 4 är den som rör bilens elektriska delar. Först och främst kan bilens batteri orsaka alla möjliga problem som orsakas av extrema väderförhållanden, särskilt extrem kyla. Bilen upplever också problem med strålkastarna som inte kan bytas ut så lätt som man kanske tror.

Det interna batteriet är ibland känt för att kortslutas efter 80-100 000 mil och det kan orsaka ett överflöd av problem. Hyundai återkallade till och med Ioniq 4 på grund av detta. Slutligen måste vi också nämna problem med olika tillbehör i bilen som telefonanslutning och det glanslösa infotainmentsystemet.

  Hyundai Tiburon Tillförlitlighet

Hyundai Ioniq 4 – Problem med navigationssystemet

Många moderna Hyundai-modeller verkar ha problem med navigationssystemet där systemet vägrar att fungera ordentligt. Ägarna uppger att uppdatering av navigationssystemet till den senaste versionen inte låter dig använda systemet för det som det är avsett för. Andra uppger att de fått bilar med icke fungerande navigationssystem i allmänhet.

Dessa problem kan lösas med hårda datoråterställningar när batteriet är bortkopplat. Detta är inte något du bör göra själv om du inte har rätt erfarenhet. Se därför till att ta din bil till någon med hygglig erfarenhet.

Hyundai Ioniq 4 – Utrustningsproblem

Till råga på allt måste vi också diskutera vissa utrustningsrelaterade problem, till exempel de som är förknippade med bilens soltak och strålkastare. Vi har redan talat om att strålkastarna är svåra att byta ut, men vi har inte sagt att soltaket på Ioniq 4 är benäget att ibland explodera utan någon märkbar orsak.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Hyundai Ioniq 4?

Den främsta anledningen till att man skulle överväga att köpa Hyundai Ioniq 4 är att det är en riktigt prisvärd bil att köpa och köra. Detta innebär att Ioniq 4 är en av de billigaste och minst kostsamma hybridbilarna du kan köpa i dagens läge som faktiskt kan ta hand om familjens behov.

Om det är något du är ute efter bör du absolut överväga att köpa Ioniq 4. Om du däremot vill ha något mer, till exempel mer lyx, mer bekvämlighet och mer av allt annat, är Ioniq 4 tyvärr inte bilen för dig.

  Hyundai Venue Tillförlitlighet

Är Hyundai Ioniq 4 bättre än Toyota Prius?

Hyundai Ioniq 4 jämförs ofta med Toyota Prius eftersom dessa två passar in i en riktigt liknande prisklass. Mellan de två är de flesta människor villiga att välja Prius eftersom den erbjuder lite mer av en upplevelse. Prius får fler hybridmodeller och finns även med ett AWD-system medan Ioniq 4 inte gör det.

Prius verkar vara mer pålitlig, den får LED-strålkastare som standard och den får även fällbara speglar som standard. På det hela taget är Ioniq 4 en riktigt bra bil, men Prius är fortfarande kungen i detta segment.

Är Hyundai Ioniq 4 säker?

Hyundai är ett märke som fokuserar på många saker, säkerhet är en av dem. Som sådan kan du vara 100 % säker på att Ioiniq 4 verkligen är en riktigt säker bil eftersom den fick ett strålande 5-stjärnigt säkerhetsbetyg från alla trovärdiga krocktestregler. Det betyder att både bilens passiva skyddssystem och bilens aktiva mjukvarusystem är riktigt bra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts