Överraskande fakta om VW ID.5

VW ID.5

Volkswagen ID 5 är baserad på ID 4, men några anmärkningsvärda skillnader mellan dem får många att välja ID 5. Den viktigaste skillnaden är stilen, eftersom ID 5 är en coupéversion av ID 4. Hur som helst, ID 5 ser ut att bli en riktigt populär och framgångsrik bil för VW vilket också är anledningen till att vi nu ska gå igenom alla överraskande fakta om VW ID 5.

Några av dessa kommer garanterat att påverka dig att antingen köpa ID 5 eller vägra att köpa en, så du bör konsultera dig själv med den här artikeln om du är på marknaden för en ID 5. Om du vill veta mer om ID 5, vad som är så bra med den och vad den saknar, se till att läsa den här artikeln!

Den mest hala VW:n som någonsin tillverkats

I elbilsvärlden spelar märkena ständigt tom trumf med saker som räckvidd, effekt, teknik och accelerationstider. Men på senare år har märkena också börjat tävla med varandra när det gäller hur hala deras bilar är. Om din bil är riktigt hal kommer den trots allt att gynnas av mer räckvidd, mer kraft och bättre accelerationstider tillsammans!

VW ID 5 är VW:s mest effektiva bil när det gäller aerodynamik eftersom den har en imponerande dragkoefficient på 0,27, vilket är i nivå med några av de mest hala crossoverna/SUV-bilarna i branschen.

Fantastisk teknikpalett

ID 5 är för närvarande den toppspecifika dyraste VW ID-modellen som finns till försäljning innan den blir överkörd av modeller som ID 6, ID 7 och ID 8. Som sådan erbjuder ID 5 en imponerande uppsättning tekniska lösningar som är utformade för att göra din dagliga prövning bekvämare, säkrare och mycket mer underhållande.

  Allt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

ID 5 får VW:s nyaste infotainmentsystem, häftiga omgivningsljus, alla möjliga trollkonster på köravdelningen och ett fantastiskt ljudsystem. Det bästa av allt är dock att VW är inställd på att uppdatera ID 5 konsekvent varje gång ny programvara kommer ut, vilket innebär att ID 5 aldrig kommer att kännas daterad.

VW ID 5 GTX

VW ID 5 GTX är den toppspecifika versionen av VW ID-serien med toppspecifikationer. Den har en hel del kraft då den klarar av att göra 0-60mph på mindre än 6 sekunder tack vare 300hk, men det bästa är att även med så mycket prestanda klarar den av att ha en räckvidd på 330 miles.

ID 5 GTX kostar cirka 50 000 dollar, vilket verkligen är mycket pengar, men ID 5 GTX är en bekväm vardagsförare med förstklassig teknik samtidigt som den är ganska rolig att köra och använda som vardagsförare, även jämfört med några mer seriösa tyska SUV:er med coupé och prestanda.

Praktiska egenskaper är utmärkta

När du hör orden crossover-coupe-SUV kanske du tänker att ID 5 är trång i baksätet och att den saknar huvudutrymme. Det har trots allt varit fallet även med några mycket större coupé-SUV:ar som Mercedes GLE Coupe.

VW ID 5:s praktiska egenskaper har dock inte hindrats av den låga taklinjen, vilket verkligen är fantastiskt med tanke på hur bilen ser ut. Dessutom är bilens bagageutrymme också fantastiskt med en lätt lastkaj och mycket tillgängligt utrymme.

  Vanliga problem med Volkswagen Arteon

Den förbättrar VW ID 4

VW ID 5 är inte bara en ombyggd ID 4, utan den har också några knep i rockärmen som gör att dessa två bilar skiljer sig åt på andra områden, inte bara i fråga om designen. ID 4 börjar med ett mindre 52 kWh-batteri som inte är idealiskt för bilens storlek medan ID 5 endast kan fås med ett 77 kWh-batteri som löser detta problem omedelbart.

ID 5 ser bättre ut, den är längre, mer aerodynamisk, har bättre utrustningsalternativ och är mycket mer åtråvärd som helhet.

FAQ-avsnitt

Vad är bra med VW ID 5?

Om du inte har någon erfarenhet av elbilar kan bilar som ID 5 introducera dig till elbilarnas värld på ett så trevligt sätt som möjligt. VW har sett till att ID 5 ska kännas som en elbil, men de har inte försökt uppfinna hjulet på nytt, vilket innebär att de som är bekanta med ”vanliga” VW:s kommer att känna sig hemma i ID 5.

Andra fördelar är att ID 5 verkar hålla sitt värde under de första åren mycket bättre än ID 4, samtidigt som den är den snyggaste i familjen. GTX-modellen lägger till flera stylingprylar som garanterat kommer att få din ID 5 att sticka ut på företagets parkeringsplats. Slutligen måste vi också nämna att ID 5 får VW:s bästa teknik.

Vad är dåligt med VW ID 5?

Många anser att hela VW ID-serien har försämrat VW:s materialkvalitet avsevärt. Hårdplast är vanligare än någonsin och det är särskilt ett problem för en bil som ID 5 eftersom det är den dyraste nuvarande ID-produkten på marknaden. Dessutom känns ID 5 lite för mycket som en leksak.

  Allt om 2023 VW Polo

Det innebär att den saknar karaktär och är egentligen inte den typ av bil som en bilentusiast någonsin skulle längta efter. GTX-modellen är inte tillräckligt sportig, åtminstone inte så långt som de flesta tror. 300 hk är inte en liten siffra, men det är det när man jämför det med att vissa elektriska SUV:er på marknaden erbjuder uppemot 1000 hk under din högra fot.

Hur mycket avstånd har ID5?

VW ID 5 har 314 mil med modellen med 299 hk medan de längsta ID 5-modellerna har en räckvidd på cirka 330 mil. Med en snabbladdare kan ID 5 fylla på räckvidden för 200 miles på cirka 30 minuter, vilket är mer än tillräckligt för din dagliga pendling.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts