Vanliga problem med Volkswagen Arteon

VW Arteon Problem

Volkswagen Arteon är efterföljaren till den älskade Passat CC och är positionerad som en mer prisvärd Audi A5 Sportback. Det positiva är att Arteon delar många av sina delar med andra VW-produkter eftersom det tenderar att öka tillförlitligheten. Det dåliga är också att Arteon delar många av sina delar med andra VW-produkter vilket gör att den kanske inte är tillräckligt speciell.

Hur som helst är Arteon en riktigt snygg bil och den lyckas sticka ut bland många andra tyska fyradörrars kupéer. Den verkar också vara en relativt pålitlig bil, men den lider av några särskilda problem som är värda att nämna.

De vanligaste problemen med VW Arteon är förknippade med bromsarna, olika utrustnings- och trimproblem, problem med hybridsystemet, problem med det bakre fjädringslagret och problem med soltaket. De flesta av dessa kan lösas proaktivt, men bara om du lyckas stoppa dem i tid.

På det hela taget är Arteon en pålitlig bil, särskilt modellerna efter faceliftet. Trots detta bör du ägna stor uppmärksamhet åt alla dessa frågor om du vill köpa det mest sunda exemplaret som finns där ute.

VW Arteon – Bromsar

Bromsens tryckstång verkar ha problem eftersom den inte är ordentligt fastskruvad i bromsförstärkaren. Detta innebär att stången potentiellt kan lossna under körning, vilket kan koppla bort bromspedalen helt från bromsförstärkaren. Därför kommer dina bromsar att vara trasiga och det enda sättet du kan stanna är att använda nödbromsfunktionen eller parkeringsbromsen.

Detta är uppenbarligen en stor säkerhetsrisk och därför har VW utfärdat en återkallelse för alla Arteon-modeller 2019-2021. Vissa säger att det finns några tusen Arteon-modeller som berörs av detta problem så se till att undersöka om den du är intresserad av har fått dessa problem lösta.

  Aiways vs VW - vilken är bäst?

VW Arteon – Problem med utrustning och trimning

Arteon verkar lida av olika utrustnings- och trimrelaterade problem som kan orsaka alla möjliga problem på vägen. Ett bra exempel på detta är det felaktigt fastsatta bagagenätet som potentiellt kan lossna under körning. Många ägare har klagat på att detta fick deras bagage att bokstavligen flyga in i passagerarutrymmet.
VW har också utfärdat en återkallelse för några av dessa problem för mer än 20 000 Arteon-modeller över hela världen. Problem som dessa drabbade inte bara Arteon, utan även VW Golf Mk8 och VW ID.4.

VW Arteon – problem med hybridsystemet

Vissa av Arteon-hybridmodellerna lider också av ett konstigt tillverkningsfel där kabeln som förbinder det positiva 12V-batteriet och batteriets huvudsäkringslåda kan ha bytts ut. På grund av detta kommer säkringsboxen inte att kunna göra sitt jobb ordentligt vilket innebär att batteriet potentiellt kan överskrida den tillåtna temperaturgränsen.

Detta kan potentiellt leda till en brand, vilket definitivt inte är något som någon vill uppleva. VW har också utfärdat en återkallelse på grund av detta och mer än 4 000 olika VW-modeller har påverkats. Var noga med att vara uppmärksam på detta problem eftersom det kan orsaka katastrofala skador om det inte åtgärdas.

VW Arteon – problem med upphängningslager

Det bakre hjullagret i fjädringen tenderar att få problem efter ett tag eftersom det inte var ordentligt fastsatt från fabriken. Inte många Arteon-modeller har drabbats av detta problem, men problemet är så allvarligt att det potentiellt kan förstöra bilens förmåga att ens köra i en rak linje.

  BMW VS Volkswagen tillförlitlighet - vilken är bäst?

Du bör också undersöka om den Arteon-modell du tittar på också har drabbats av liknande problem. Vissa säger att endast en enda Arteon-modell ingick i återkallelsen medan andra uppger att det verkliga antalet är okänt. Hur som helst är detta problem oroande, och att kontrollera hjullagret för tecken på otillräcklig härdning är egentligen inte så svårt ändå.

VW Arteon – Problem med solluckan

Arteon-modeller tillverkade mellan 2016 och 2018 tenderar att få problem med soltakspanelen. VW har sagt att på grund av ett tillverkningsproblem har vissa Arteon-modeller tillverkats med en felaktig soltaksprimer som kan leda till att soltakspanelen lossnar.

Om detta verkligen sker under körning kan soltaket potentiellt flyga av bilen och äventyra alla runt omkring. VW har också utfärdat en återkallelse på grund av detta och det är inte helt klart hur många Arteon-modeller som har påverkats.

FAQ-avsnitt

Är VW Arteon värd det?

VW Arteon är en av de mest intressanta bilarna på marknaden just nu eftersom den erbjuder en riktigt snygg exteriördesign matchad med en relativt ordinär inredning. Det är ganska olyckligt att Arteon inte riktigt verkar mer premium än Passat trots att den kostar mycket mer pengar.

Hur som helst är Arteon faktiskt en av de mest praktiska sedans på marknaden tack vare ett kolossalt bagageutrymme. Arteon körs mycket mer sofistikerat jämfört med Passat som också tenderar att konkurrera med några av sina dyrare konkurrenter när det gäller körning.

  Passar Mercedes-hjul till VW

Ska jag köpa VW Arteon?

Det beror på vad du vill ha och behöver av en bil. VW Arteon kan konkurrera med några av sina dyrare konkurrenter samtidigt som den också lyckas sakna något på vissa områden. Det är lätt att rekommendera att köpa Arteon eftersom det är en önskvärd bil överlag.

När det gäller värdet är det dock inte helt säkert att prisskillnaden mellan en Audi A5 och VW Arteon är tillräckligt stor för att satsa på Arteon. På det hela taget beror det på vilken affär du kan göra, så om det är vettigt ekonomiskt och du gillar Arteon bör du titta vidare på att köpa en.

Kommer VW Arteon att upphöra att tillverkas?

Vissa rapporter säger att VW Arteon snart kommer att upphöra med produktionen. Det är värt att nämna att VW slutade erbjuda Arteon på vissa marknader som Kanada medan andra marknader som USA och Europa nyligen har fått den mer uppdaterade versionen av Arteon.

Vi får vänta och se hur väl Arteon kommer att sälja under de kommande åren eftersom det sannolikt kommer att vara den viktigaste faktorn när det gäller att avgöra om Arteon ska fortsätta produktionen med en helt ny generation.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts