BMW VS Volkswagen tillförlitlighet – vilken är bäst?

BMW är populärt för sina eleganta, lyxiga och högpresterande bilar. Å andra sidan är Volkswagen populärt för sin utmärkta byggkvalitet, tillförlitlighet och variation. Men vilken bil är mer tillförlitlig och bättre än den andra?

Volkswagen bygger mer tillförlitliga bilar än BMW. BMW har dock också stigit i tillförlitlighetsrankingen och ligger över märken som Mercedes-Benz och Audi. Oavsett detta har Volkswagen fortfarande ett övertag, men gapet är mycket litet.

Ändå är den här jämförelsen ganska orättvis eftersom BMW skapar lyx- och högpresterande bilar, medan Volkswagen fokuserar på prisvärda mainstreambilar. Så eftersom BMW kommer med mer avancerade tekniska funktioner är det lättare att bryta ner jämfört med Volkswagen.

När det gäller vilken bil som är bättre blir ämnet subjektivt. Vissa människor kommer att välja Volkswagen på grund av dess tillförlitlighet, dess enkla underhåll och reparationer och det större utbudet av bilar som erbjuds. Å andra sidan kommer vissa personer att föredra BMW på grund av dess kvalitet och sofistikerade interiör, utmärkta hantering, komfort och exceptionella prestanda.

Vilken bil är bättre – BMW 3-serie eller Volkswagen Golf?

Utseende

Båda dessa bilar ser spektakulära ut, men BMW 3-serien ser något mer elegant ut än Volkswagen Golf. Den här bilen har ett elegant och aggressivt utseende, medan Volkswagen Golf har en balanserad exteriör med enkel stil.

BMW har också en mer avancerad och rikare interiör än Golf. Eftersom BMW 3-serien är en lyxbil och Volkswagen är en mainstream-bil är det normalt att dess interiör är uppåtriktad jämfört med VW:s interiör.

BMW är också längre än Volkswagen. BMW 330i har till exempel en hjulbas på 112,2 tum, en längd på 185,7 tum, en bredd på 71,9 tum och en höjd på 56,8 tum. Å andra sidan har VW Golf en hjulbas på 103,8 tum, en längd på 167,6 tum, en bredd på 70,8 tum och en höjd på 58,2 tum.

  Vilken är den bästa lilla BMW SUV:n?

På det hela taget är BMW längre, vackrare och med förstklassiga funktioner än Volkswagen Golf. Trots detta är Volkswagen Golf fortfarande en utmärkt bil med en enkel design och rymlig interiör.

Prestanda

Om snabbhet och kraft är vad du letar efter är BMW 3-serien fortfarande den bättre bilen. BMW 330i är utrustad med en 2,0-liters motor som levererar upp till 255 hk och 295 lb-ft vridmoment. Volkswagen 1.4 TI Golf är däremot utrustad med en 1,4-liters motor som levererar upp till 147 hk och 184 lb-ft vridmoment.

När det gäller snabbhet och hastighet accelererar BMW 330i från 0 till 60 på 3,4 sekunder, medan Volkswagen 1.4 TSI Golf accelererar på 8,8 sekunder. Dessutom har BMW en topphastighet på 155 mph, medan VW Golf har en topphastighet på 127 mph.

Tillförlitlighet

Eftersom båda dessa bilar kommer från Tyskland kan du förvänta dig att de är tillförlitliga. Icke desto mindre är Volkswagen Golf mer tillförlitlig än BMW 3-serie. Till skillnad från BMW 3-Series registrerar VW Golf färre problem, vilket innebär att du kommer att spendera mindre tid och pengar hos mekanikern. BMW har dock förbättrat sig mycket och toppar tillförlitlighetslistan för tyska lyxbilar.

Pris

Som väntat är BMW 330i mycket dyrare än Volkswagen 1.4 TSI Golf. Ja, båda dessa bilar kan vara välbyggda med enastående funktioner, men BMW 3-serien ligger på en annan nivå. Det är därför som dess grundpris är nästan dubbelt så högt som VW Golfs.

  BMW ix3 VS Tesla Model Y - Vilken är bäst?

Basmodellen för BMW 330i kostar cirka 41 500 dollar, medan basmodellen för VW Golf kostar cirka 23 200 dollar.

FAQ

Vilken bil är snabbare – Volkswagen eller BMW?

När det gäller hastighet är BMW snabbare än Volkswagen. Förutom att vara en lyxbil skapar BMW också några av de bästa sportbilarna. BMW 3-serien är till exempel snabbare än Volkswagen 1,4 TSI Golf. Detta gäller både acceleration och toppfart.

BMW 330i accelererar från 0 till 60 på bara 3,4 sekunder, medan Volkswagen 1.4 TSI Golf tar 8,8 sekunder. Vidare har BMW 330i en topphastighet på 155 mph, medan Volkswagen 1.4 TSI Golf har 127 mph. Så BMW kommer att vara på det sistnämnda på banan och på motorvägen.

Vilken bil är billigare att underhålla mellan BMW och Volkswagen?

Volkswagen är billigare att underhålla. Först och främst är VW mer pålitlig än BMW. För det andra är BMW en premiumbil, medan Volkswagen är en vanlig bil. Därför är lyxbilar som vanligt dyrare att underhålla än vanliga bilar.

Dessutom är BMW-delar dyrare att skaffa än Volkswagen-delar. Dessutom rapporterar BMW fler problem än VW, vilket innebär att du kommer att tillbringa mer tid i garaget, vilket ökar kostnaderna för reparationer och underhåll.

Är Volkswagen en bra vardagsbil?

Ja, Volkswagen är en utmärkt vardagsbil. Till skillnad från BMW, Mercedes, Porsche och Audi är Volkswagen bränslesnåla och billigare att underhålla. De är alltså utmärkta bilar för daglig användning. Volkswagen Golf har ett EPA-värde på 29 mpg i staden och 39 mpg på motorvägen. Å andra sidan har BMW 3-serie ett betyg på 26 mpg i staden och 36 mpg på motorvägen.

  Vilken är mest prestigefylld, Mercedes eller BMW?

Vilken bil håller längre mellan Volkswagen och BMW?

Hur länge din bil håller beror på hur väl du underhåller den. Så om du underhåller din bil väl och har goda körvanor bör din bil hålla över 200 000 mil. När det gäller Volkswagen och BMW håller båda dessa bilar över 150 000 mil.

Så räkna med att antingen din BMW eller Volkswagen håller någonstans mellan 100 000 och 200 000 mil. Totalt sett är BMW något mer hållbara eftersom de flesta av dem kör över 150 000 miles, medan de flesta VW:s kör över 100 000 miles.

Vilken bil erbjuder ett större utbud av fordon?

Volkswagen erbjuder flest bilmärken och modeller bland alla tyska bilmärken. Ja, BMW och Mercedes har en mängd olika bilar att erbjuda, men de ligger fortfarande efter Volkswagen när det gäller utbudet. Volkswagen erbjuder bilar i nästan alla kategorier, medan BMW saknar bilar i vissa kategorier.

Sammanfattning

Om du letar efter en pålitlig bil med en mängd olika bilmärken och modeller att välja mellan ska du satsa på Volkswagen. Men om du vill ha enastående prestanda, komfort, lyx och hastighet är BMW det bästa valet. Du måste dock också betala mer för att få en BMW jämfört med att få en Volkswagen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts