BMW X5 VS BMW X3 – Vilken är bäst?

Många föredrar en SUV framför en sedan på grund av dess allmänna komfort och säkerhet. Lyxmärken som BMW erbjuder en mängd olika SUV:er som gör det svårt för köparna att välja den bästa bilen för sina behov och krav. Oavsett vilket, vilken BMW SUV är bäst – BMW X5 eller X3?

BMW X5 är mycket större, kraftfullare och bekvämare än BMW X5. BMW X3 är tvärtom billigare, mer kompakt och mer pålitlig än BMW X5. Därför beror det slutliga valet på vad du letar efter.

Båda bilarna erbjuder bekväm interiör, exceptionella prestanda, avancerad teknik och säkerhet. BMW X5 är dock mer praktisk än BMW X3 på grund av sin storlek. Å andra sidan är BMW X3 den perfekta dagliga föraren eftersom den är mer kompakt och lättare att packa runt i staden.

Vilken bil är bäst – BMW X5 eller BMW X3?

Utseende

Båda SUV:erna ser eleganta ut på utsidan och det är bara en fråga om smak och preferenser. Trots detta har BMW X5 ett litet övertag eftersom den ser lyxigare ut än BMW X3. Dessutom är den också ganska större och mer skrämmande än X3.

BMW X5 har en stor njurgrill framtill, Icon adaptiva FULL-LED adaptiva strålkastare, LED dimljus, panoramamånadstak, adaptiva bromsljus baktill och 19-tums legeringshjul med BMW-märke.

Å andra sidan har BMW X3 också en blygsam njurgrill, LED-strålkastare med kurvfunktion, LED-dimljus, takräcken i satinaluminium, kromade avgasspetsar och 18-tums Y-ekhjul med BMW-märke. Vissa människor kanske föredrar BMW X3-looket framför BMW X5-looket.

  Vanliga problem med BMW E90 (3-serie Sedan)

När det gäller interiören ser båda SUV:erna stilfulla ut och har Vernasca-lädersäten och en instrumentbräda i läder. Även om dessa bilar delar de flesta inredningsdetaljerna har BMW X5 vissa funktioner som uppvärmda framsäten som standard, medan X3 har dem som tillval.

Överraskande nog har BMW X3 också vissa funktioner som X5 saknar. Till exempel har BMW X3 12 högtalare som standard, medan BMW X5 endast har 10 högtalare som standard.

Prestanda

Som väntat presterar BMW X5 betydligt bättre än BMW X3. Båda modellerna har ett större utbud av drivlinor, vilket ger köparna flera alternativ beroende på deras budget och preferenser. Trots att BMW X5 har många kraftfulla trims presterar även BMW X3-trims på nästan samma nivå som BMW X5-trims.

Basutrustningen för BMW X3, sDrive30i, har en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor och en 8-växlad automatisk växellåda. Den levererar också maximalt 248 hk och 258 lb-ft vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 på 6,4 sekunder och har en topphastighet på 149 mph.

Den högsta utrustningen för BMW X3 är M40i med en 3,0-liters inline-6-gasmotor och 8-växlad automatisk växellåda. Den producerar upp till 382 hk och 365 lb-ft vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 på 4,4 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

BMW X5 basmodell sDrive40i har däremot en 3,0-liters inline-6-gasmotor OCH 8-stegs automatisk växellåda. Den kan producera upp till 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 130 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 5,3 sekunder.

  Bästa lilla BMW halvkombi

Medan den högklassiga trimningen för BMW X5, M50i, är utrustad med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor som är extremt kraftfull. Den här motorn levererar upp till 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort och lastutrymme är BMW X5 vinnaren eftersom den är rymligare än BMW X3. Dessutom har BMW X5 ett alternativ för tredje raden, medan BMW X3 inte har det. Dessutom har X5 mer bagageutrymme med eller utan fällbara baksäten.

Pris

Eftersom BMW X5 är större, kraftfullare och säkrare är den dyrare än den mindre men pålitliga BMW X5. Basbilen BMW X3 går för cirka 43 000 dollar, medan basbilen BMW X5 går för cirka 60 300 dollar.

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW X5 eller X3?

BMW som modell är bland de minst tillförlitliga lyxbilsmärkena. Trots detta är BMW X3 mer tillförlitlig än BMW X5. Detta beror på att X3 rankas något över genomsnittet i tillförlitlighetsbetyget, medan X5 rankas under genomsnittet. Dessutom registrerar X5 fler problem än X3 under samma period.

Vilken bil är snabbare – BMW X5 eller BMW X3?

BMW X5 är snabbare än X3. BMW X5:s prestandatrim, M50i, har en topphastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,8 sekunder. I motsats till detta kan BMW X3:s prestandavariant, M40i, accelerera från 0 till 60 på 4,4 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

  Vanliga problem med BMW X5

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW X3 eller X5?

BMW X3 är mycket billigare att underhålla än BMW X5. Till skillnad från BMW X5 rapporterar X3 färre problem per 100 fordon. Dessutom är det en av de mest pålitliga BMW SUV:erna på marknaden. BMW X5 är tvärtom den minst tillförlitliga BMW-modellen.

Vilken bil är mer bränslesnål – BMW X5 eller X3?

Naturligtvis är BMW X3 mer bränsleeffektiv än BMW X5. Den har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och ett kombinerat 24 mpg. Å andra sidan har BMW X5 ett betyg på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och ett kombinerat 23 mpg.

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en BMW SUV för daglig körning är BMW X3 den bästa bilen för dig. Den här bilen är inte bara kompakt för enkel parkering, utan den är också mer pålitlig än BMW X5. Men om du önskar en mer praktisk, kraftfull och säker SUV är BMW X5 det bästa valet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts