Vilken är den bästa lilla BMW SUV:n?

Vilken är den bästa lilla BMW SUV:n?

Vi vet hur bra de nya SUV-modellerna X7 och X5 är, men vet du vilken liten BMW SUV som är bäst? Vårt bästa val är F48 BMW X1 xDrive28i. Även om det är en ganska okonventionell BMW på grund av sin framhjulsdrift slår den här mindre SUV:n X5 och X7 i många avseenden.

F48 BMW X1 xDrive28i

F48 BMW X1 kommer med en kraftfull framhjulsdrift och 241 hästkrafter under huven. Det är en subkompakt lyxig crossover sport 5-dörrars SUV som är ganska elegant och passar vackert in i alla landskap.
Den är ganska liten jämfört med X5 och X7, med en bredd på 71,7 tum (1,82 meter), en längd på 174,8 tum (4,44 meter) och en höjd på 63,5 tum (1,61 meter).
Den andra generationen X1, efter 2015, erbjuder bakhjulsdrift på de lägre modellerna i spektrumet: sDrive16d, 18i, 20i och 20d. Men dessa är de lägre modellerna och gjordes för att tillfredsställa några inbitna BMW-fans som håller fast vid bakhjulsdrift nästan fanatiskt.
xDrive28i når en kombinerad bränsleekonomi på 26 miles per gallon mellan stad och landsväg. Den får 31 miles per gallon på motorvägen och 23 i stadstrafik, vilket är ganska rimligt för en SUV.

X1:s motorvarianter

Det finns fem bensinmotoralternativ för X1 och fyra dieselmotoralternativ. Bensinmotorerna börjar med sDrive18i, som är den minsta tillgängliga motorn med endast 141 hästkrafter. Den når från 0 till 100 km/h på 9,7 sekunder. Medan det kraftfullaste och snabbaste motoralternativet är vårt valda xDrive28i med 228 hästkrafter och en tid på 6,5 sekunder till 62 miles.
När det gäller dieselalternativen sträcker de sig från sDrive16d till sDrive25d, där den sistnämnda når 62 miles per timme på 6,6 sekunder, vilket är nästan lika snabbt som xDrive28i.
När det gäller växellådan finns den i paket med 6-växlad automatisk växellåda, 8-växlad automatisk växellåda, 6-växlad manuell växellåda och 7-växlad DCT växellåda.

  Varför värderas BMW:er så snabbt?

X1 Säkerhet

I Euro NCAP-testet fick X1 5/5 stjärnor och ännu viktigare ett resultat på 90 % för säkerheten för vuxna passagerare. Säkerheten för barnpassagerare uppmättes till 87 %. Modellens fjädring är genomsnittlig, men andra körlägen finns tillgängliga för att åtgärda detta.
X1 fick fem stjärnor av NHTSA och IIHS, men fick ett marginellt resultat i strålkastartestet, vilket kan vara fordonets enda brist när det gäller säkerhet.

Interiör och komfort

Lägena Comfort och Eco Pro är de som ger dig en mindre smärtsam guppig körning på hårdare vägar. Sportläget däremot styvnar chassit ganska mycket och får dig att glömma all känsla av komfort. Det känns som en BMW i sportläget, trots att den är framhjulsdriven.
Interiören är ganska rymlig med tillräckligt med benutrymme och huvudutrymme. Den känns inte lika dyr som avancerade SUV:er som X7 eller en Volvo XC40, men den är hyfsat utrustad och ger dig en pålitlig farthållare, Bluetooth, parkeringssensorer och säkerhetsassistanssystem.
Infotainment är anmärkningsvärd, eftersom det trots allt är en BMW. Som tillägg kan du öka pekskärmen och den roterande joystick som du kan använda i stället för den.
Användare har rapporterat hur extremt tyst det är i kupén. Den är perfekt isolerad och du kommer inte att störas av en massa ljud utifrån medan du njuter av din åktur.
Om du inte gillar att det är tyst är ett Kardon-ljudsystem med 12 högtalare ett alternativ som du kan inkludera när du köper. Standardversionen levereras med ett ljudsystem med sju högtalare. BMW X1 kör Apples CarPlay, men erbjuder inte Android Auto. Det finns en SiriusXM-satellitradio tillgänglig, liksom USB-portar och en Bluetooth-telefonfunktion för ljud- och samtalsanslutning.

  Är BMW:s bakhjulsdrivna bilar bra i snö?

Fördelar och nackdelar med X1

BMW X1 är ett perfekt SUV-familjefordon för familjer med fyra eller fem personer. Det är ett hands down fantastiskt fordon som kan vara en del av vilket garage som helst. Därmed inte sagt att den inte har några brister.

Fördelar:

● Läderinteriör, lyxig känsla
● Bra MPG
● Panoramasoltak tillgängligt
● Bra infotainment, förutsägelser om hastighetsgränser och vägbeskrivningar.
● Spacy interiör
● Inte dyrt jämfört med andra lyxiga SUV:er

Nackdelar:

● Framstolarna är mindre än vad de borde vara.
● Har ingen sensor för döda vinkeln
När det gäller dess storlek, om dimensioner inte tydligt betyder något för dig, är den ungefär lika stor som de äldre X3-modellerna som BMW producerade. Om du funderar på att köpa X1, överväg att lägga till några extra pengar och köpa xDrive28i, istället för de lägre modellerna. Det är definitivt värt det.

BMW SUV FAQs

Hur mycket kostar en BMW X1?

Det lägsta möjliga priset för en BMW X1 börjar vid cirka 35 000 dollar i USA. Om du väljer premiumfunktioner och en bättre motor som bensinmodellen xDrive28i eller dieselmodellen xDrive25d kan kostnaden öka upp till 50 000 dollar, men det är definitivt värt det för de extra fördelarna.

Vilken är den bästa stora BMW SUV:n?

BMW X7 är den största och lyxigaste SUV som BMW för närvarande tillverkar. Den kommer med bestialiskt kraftfulla motorer och ett gränssnitt fyllt av tekniska funktioner. 4,4L V-8-motorn känns som om du kör en sportbil med säkerheten hos en stridsvagn.
X7 är BMW-märkets flaggskepp bland SUV:erna och kan mäta sig med Mercedes GLS, Volvo XC90 och Audi Q7. Denna stora SUV i premiumklass rymmer upp till 7 personer, inklusive föraren, i tre sätesrader.

  Varför inte köpa en BMW

Är BMW:s SUV:er pålitliga på vägen?

Nya BMW SUV:er är ganska pålitliga. Den senaste generationen av BMW X5 fick till exempel andraplatsen i kategorin stora lyxiga SUV:er när det gäller tillförlitlighet. Den slutade före Range Rover Sport och Volvo XC90. Å andra sidan har BMW-märket som helhet under det senaste året placerat sig på 16:e plats när det gäller tillförlitlighet. Så se till att du undersöker varje modell innan du köper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts