Allt om 2023 VW Polo

2023 VW Polo

Volkswagen Polo är den minsta VW-hatchback du kan köpa och också en av de mest långlivade kontinuerliga VW-modellerna eftersom den introducerades 1975. Vi är nu inne på den sjätte generationen av VW Polo som också fick en rejäl uppfräschning redan 2021. Polo 2023 är mestadels en carryover-modell vilket innebär att den inte kommer med många skillnader jämfört med Polo 2022.

De mest anmärkningsvärda är en genomgående ljusbåge framtill, något omgjorda stötfångare och en ny VW-logotyp. I övrigt är 2023 års VW Polo exakt likadan som 2022 års Polo. Detta är inget att egentligen klaga på eftersom 2023 Volkswagen Polo verkligen är en bra bil överlag. Så om du är intresserad av att köpa den ska vi berätta allt om 2023 VW Polo.

Till att börja med har VW också dumpat dieselmotorer för den nya Polo för att hänga med i tiden och de allt strängare utsläppsreglerna. Det innebär att du kan välja mellan två bensinmotorer i några olika lägen. Designmässigt är 2023 års Polo lite smidigare överlag, men inga större förändringar har skett förutom de som nämns i andra stycket.

När det gäller tillförlitlighet kommer 2023 års Polo sannolikt att förbli lika tillförlitlig som sin föregångare. Den är tillräckligt praktisk för sin storlek, men tro inte att en nedgradering till en Polo från något som en Golf inte kommer att gå obemärkt förbi för passagerarna i baksätet.

2023 VW Polo – Drivlinan

2023 VW Polo får en 1,0L 3-cylindrig instegsmotor med 3 cylindrar som ger 80 hk och 68lb-ft vridmoment, vilket är relativt svagt med tanke på att detta är en bensinmotor. Ett vridmoment på 68lb-ft kommer att innebära problem när det gäller att köra om bussar och lastbilar, varför du åtminstone bör välja den 3-cylindriga 1.0L-motorn med 95 hk och 129lb-ft.

  Vilken VW Golf är bäst

Om det var mina pengar skulle jag dock inte överväga något annat än den trecylindriga motorn med 110 hk och 147 lbft, eftersom det räcker för att Polo ska vara tillräckligt snabb, men lika effektiv som motorn med 95 hk och till och med effektivare än motorn med 80 hk, som måste jobba hårt för att ge tillräckligt med kraft i vardagssituationer, vilket hämmar effektiviteten.

Om du vill ha allt ska du dock välja en 2,0 l fyrcylindrig motor med 207 hk och 236 lbp-ft vridmoment i Polo GTI, men det kommer att kosta mycket mer pengar att tanka den. Den mest effektiva motorn (95 hk) kommer att ge cirka 45 MPG medan den minst effektiva GTI-modellen kommer att ge cirka 34 MPG.

Alla Polo-modeller har FWD och du kan välja mellan en 5-växlad manuell växellåda eller en 6-växlad DCT DSG dubbelkopplingslåda.

2023 VW Polo – Design och körning

Som vi nämnde i början är 2023 Polo mer eller mindre samma bil underifrån som 2022 Polo, men den får nya coolare lampor med en genomgående ljusbalk framtill. Några nya hjuldesigns finns också och får Polo att se mer sportig och mer futuristisk ut. Interiören lånar sina designknep från VW Golf, vilket innebär skärmar i massor.

Körmässigt känns Polo välisolerad och solid på vägen, vilket inte är något man kan säga om många subkompakta hatchbacks. Om du vill ha en sportig körupplevelse bör du överväga Polo GTI eftersom den både är lägre till marken och har en mycket styvare fjädring.

  Är Volkswagen Passat en bra bil?

2023 VW Polo – värde och praktiska egenskaper

VW Polo 2023 kostar cirka 19 030 – 24 675 pund i Storbritannien, vilket innebär att priserna i euro kommer att ligga på mellan 20 000+ euro, men har ännu inte avslöjats. I den här prisklassen får du verkligen mycket för pengarna vilket gör Polo till en riktigt konkurrenskraftig bil överlag. GTI-modellen kommer att kosta mycket mer men är fortfarande mycket prisvärd med tanke på resten av segmentet.

Praktiken med VW Polo har aldrig varit perfekt, vilket är anledningen till att så många människor styrde bort från den och valde Golf. VW Polo är en bra stadsbil och för dem som inte transporterar bakre passagerare ofta. Den är riktigt lätt att köra och riktigt lätt att parkera, men inte så lätt att leva med om man är särskilt lång.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en 2023 VW Polo?

Om du är på marknaden för en subkompakt hatchback är 2023 VW Polo ett utmärkt alternativ. Den verkar lite mer åtråvärd jämfört med något som en Ford Fiesta eller Peugeot 208, men den kan ändå inte matcha åtråvärdigheten hos sin posigare bror, Audi A1.

Om storleken inte spelar någon roll kommer du sannolikt att njuta av din tid med Polo eftersom det verkligen är en välutrustad och överraskande avancerad bil eftersom den får i stort sett alla funktioner som du får i den större VW Golf. Om du å andra sidan inte kan tänka dig att köra en subkompakt hatchback på grund av utrymmesbrist ska du inte försöka.

  Allt om den helelektriska Volkswagen ID. Buzz

Är VW Polo 2023 en säker bil?

När det gäller Euro NCAP:s krocktester fick 2022 års VW Polo utmärkta 94 % för skydd av vuxna passagerare, 80 % för skydd av barn, 70 % för oskyddade trafikanter och 70 % med sina säkerhetsassistansfunktioner. Eftersom 2023-modellen kommer att ha fler assistansfunktioner är det troligt att den blir något bättre än 2022-modellen, men likartad på andra sätt.

Med tanke på bilens storlek kan man verkligen inte klaga på dessa resultat eftersom många mycket större bilar fick resultat som är mycket sämre än den här. På det hela taget är 2023 års Polo en säker bil, särskilt om du planerar att använda den för pendling runt staden.

Är VW Golf bättre än VW Polo?

Den största fördelen med Polo är priset medan den största nedgången säkert är storleken. Därför är VW Golf något dyrare, men mycket rymligare, vilket är anledningen till att den slår VW Polo på alla tänkbara sätt. Den största rivalen till Polo är troligen Golf eftersom de flesta inte är beredda att kompromissa så mycket med utrymme och storlek.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts