Vilken VW Golf är bäst

Volkswagen Golf

Sedan 1974 har VW Golf varit en av de mest populära och bästa bilarna som går att köpa för pengar. Anledningen till att Golf är så framgångsrik som den är, är det faktum att den kombinerar några världar i ett enda paket utan att kosta mycket pengar. Golf är tillräckligt stor, den erbjuder högkvalitativa material, teknik, komfort och hyggliga driftskostnader utan att kosta mycket pengar.

Därför kommer det inte som någon överraskning att Volkswagen lyckats sälja mer än 35 miljoner enheter sedan starten av VW Golf. För ett år sedan introducerade VW den helt nya 8:e generationen VW Golf för att fortsätta en av de mest populära tidslinjerna inom bilindustrin. Men vilken VW Golf är bäst?

Den bästa VW Golf-modellen av dem alla är VW Golf Mk7.5 eftersom den är ett mer komplett paket jämfört med den nyaste Golf och eftersom den är mycket bättre än den vanliga Mk7 Golf. Den näst bästa VW Golf-modellen är den helt nya Mk8-modellen eftersom den förde VW Golf in i en ny era.

Den tredje bästa VW Golf-modellen är den vanliga Mk7 Golf eftersom den är bättre än Mk6, men inte alls lika bra som Mk7.5 och Mk8. Hursomhelst är Mk6 och Mk5 också riktigt bra alternativ, särskilt om du väljer modeller efter facelift.

2017-2020 VW Golf Mk7.5

Golf 7.5 introducerades 2017 som en grundligt reviderad version av den vanliga 7:e generationens VW Golf. 7.5 introducerade en mängd uppgraderingar jämfört med den vanliga Mk7 som gjorde Mk7.5 mycket mer konkurrenskraftig. 7.5 Golf kommer med kraftfullare motorer, en reviderad växellåda och högre bränsleeffektivitet.

  Vanliga problem med Volkswagen Tiguan

Designmässigt fick 7-5 Golf en mängd uppgraderingar som LED-strålkastare och bakljus, en mer strömlinjeformad front och bakre design samt snyggare hjul. 7-5 är den allra första Golf som erbjuds med ett helt digitalt mätarkluster medan den centrala infotainmentskärmen och några ytterligare detaljer i interiören är ligor över den vanliga Golf 7.

När det gäller tillförlitlighet är 7,5 Golf bättre än Golf 7 och Golf 8 eftersom 7,5 löste många problem som drabbade Golf 7. Golf 8 är fortfarande i sin linda, vilket innebär att det är lätt att få problem, men dessa kommer sannolikt att åtgärdas med den eventuella Golf 8.5.

2020-nuvarande VW Golf Mk8

År 2020 introducerades den helt nya VW Golf 8 som av många anses vara en kontroversiell bil. Volkswagen gick inte överdrivet långt med den exteriöra designen vilket vissa berömmer medan andra kritiserar. Hur som helst kan man säga att Mk8 Golf både inte ser så ny ut och att dåligt specificerade modeller ser billiga ut.

Interiören är där det mesta av kontroversen ligger eftersom Golf 8 kommer med ett gäng beröringsproblem vilket inte nödvändigtvis är en bra sak. VW Golf har alltid varit perfekt utformad vilket innebär att ergonomin är en liten del av vad som gör en VW Golf, och om man ändrar på det och gör bilen fylld med beröringskänsliga knappar blir bilen inte lika lätt att använda som den en gång var.

  Vanliga problem med Volkswagen Up

För det andra är byggkvaliteten i Mk8 inte alls lika bra som i 7,5:an. VW drabbades hårt av Dieselgate-skandalen, och det märks. Mk8 är dock fortfarande den mest avancerade, kraftfullaste, mest kapabla och mest bekväma Golf hittills.

2012-2017 VW Golf Mk7

Om vi går tillbaka i tiden och jämför det mottagande som Golf 7 fick med det mottagande som Golf 8 fick, kommer vi omedelbart att märka varför så många berömmer Golf 7 och varför så många kritiserar Golf 8. Golf 7 ser tillräckligt annorlunda ut jämfört med Golf 6 samtidigt som den ser ut som den ska, särskilt i R-Line-, GTI- och GTD-utförande.

Interiören i Golf 7 är mer eller mindre densamma som i 7,5 minus den digitala cockpiten och den snyggare centrala skärmen. Anledningen till att Golf 7 är så bra som den är, är att den erbjuder bäst värde för pengarna av alla VW Golf-modeller på den här listan, och det är därför Golf 7 nu är en av de mest populära begagnade bilarna på marknaden.

Visst är Golf 7.5 mer pålitlig och den ser bättre ut, men Golf 7 är billigare och helhetsupplevelsen är inte så annorlunda. Golf 8 är liga över Golf 7 när det gäller priset, även om den saknar byggkvalitet jämfört med Golf 7.

FAQ-avsnitt

Vilken VW Golf-utrustningsnivå är bäst?

VW Golf finns vanligtvis i ett dussin olika trimalternativ som Highline, Trendline, Comfortline, R-Line, GTI, GTE, GTD och Golf R. Trendline- och Comfortline-trimalternativen är instegsalternativen eftersom de har en grundläggande utrustningsnivå, men kan uppgraderas genom individuella tillval.

  Är Volkswagen Polo en bra bil?

Trimmnivån Highline är mellannivån och är det föredragna valet för många andrahandskunder av Golf. R-Line är det bästa visuella paketet för Golf, GTD är den bästa och mest kraftfulla diesel-Golf, GTI är den mest ikoniska hot-hatch medan Golf R är den kraftfullaste Golf-modellen och den enda AWD-prestanda-Golf som finns.

Är VW Golf GTI bättre än VW Golf R?

Volkswagen Golf GTI är en konkurrent till Audi S3 medan Golf R är en konkurrent till Audi RS3, vilket innebär att GTI/S3 är prestandamodellerna på ingångsnivå medan Golf R/RS3 är de heta hatchbacks med högsta specifikation.

GTI har vanligtvis mellan 200 och 250 hästkrafter beroende på modellår medan Golf R vanligtvis har omkring 300 hästkrafter. Golf R har fyra avgasrör och ett permanent AWD-system medan Golf GTI har två avgasrör och ett permanent framhjulsdrivningssystem.

Vilken VW Golf är den sämsta?

Mk4 och särskilt Mk4 GTI Golf är den sämsta VW Golf av dem alla, men det är inte nödvändigtvis en dålig bil. Golf 4 GTI har aldrig riktigt erbjudit något speciellt eftersom den ser likadan ut som den vanliga Golf, den saknar kraft och den körs på ett riktigt livlöst sätt.

Som sagt, tro inte att Mk4 är en dålig bil för det är den inte, men jämfört med alla andra VW Golf-modeller är den definitivt den svagaste länken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts