Vanliga problem med Volkswagen Up

Volkswagen Up problem & fel

Volkswagen Up är en liten stadsbil som presenterades för första gången 2011. VW Up konkurrerar med Fiat 500 och Hyundai i10, eftersom dessa två bilar har liknande storlek, pris och marknadspositionering som Up. Dessa bilar är gjorda för att köras i stan, men de kan också köras på motorvägar.

VW Up verkar vara en hyfsat pålitlig bil att döma av de mest välkända tillförlitlighetstabellerna och undersökningarna på nätet. Att döma av de senaste uttalandena från VW:s ledning kommer dock Up att upphöra med produktionen i sin nuvarande form eftersom detta segment sannolikt kommer att fyllas med antingen en enbart elektrisk VW Up eller en helt ny modell.

De vanligaste VW Up-problemen är kopplade till växellådan, problem med krockkuddar, elektriska problem, problem med klockfjädrar och dåliga tändspolar. Vissa av dessa är mer problematiska än andra, till exempel tändspolen och klockfjäderproblemet, medan airbag- och elproblemen kan lösas lite lättare.

VW UP är konstruerad för låga underhållskostnader vilket innebär att det inte bör vara särskilt svårt att underhålla den. Eftersom VW UP i första hand används i staden innebär det att de flesta av dessa aldrig klarar av att köra så många mil.

VW UP – problem med växellådan

VW UP:s växellåda verkar vara en av de mest problematiska komponenterna i VW UP eftersom den lyckas samla på sig en hel del potentiella problem. Ett av dessa problem är en intermittent effektförlust som orsakas av svänghjulet i växellådan med dubbla massor. Dessa tenderar att inträffa under körning vilket verkligen är ett problem eftersom VW UP har lite eller ingen kraft till att börja med.

  Är Volkswagen ID.4 en bra bil?

Om detta inträffar ska du se till att ta bilen till en återförsäljare för att problemet ska kunna diagnostiseras korrekt. Ibland kan dessa bero på många andra potentiella orsaker som motorproblem eller problem med MAF/O2-sensorerna.

VW UP – Problem med krockkuddar

Många VW UP-modeller från 2013 har ingått i en relativt omfattande återkallelse av krockkuddar eftersom sidokrockkuddarna inte var korrekt programmerade från fabriken. Detta kan leda till att krockkuddarna inte utlöses vid behov, vilket ökar risken för allvarliga skador.

Du måste ta din VW UP direkt till en återförsäljare där krockkuddarna kan programmeras om mycket snabbt. VW har till och med utfärdat en rikstäckande återkallelse på grund av detta eftersom det alltid är farligt när krockkuddarna inte fungerar som de ska.

VW UP – Elektriska problem

VW UP verkar ha olika elektriska problem, till exempel problem med de elektriska fönsterrutorna, problem med vissa elektriska interiörbrytare och till och med problem med den yttre belysningen. VW UP är en prisvärd bil, vilket innebär att VW inte har ansträngt sig särskilt mycket för att göra den så bra som möjligt.

Detta är ganska uppenbart eftersom VW UP tenderar att drabbas av alla slags elektriska problem ganska snart. För att åtgärda dessa måste du ta din UP till återförsäljaren där de antingen åtgärdar problemet eller byter ut de felaktiga komponenterna.

VW UP – Problem med klockfjädrar

Oavsett vad du gör och vart du åker kommer du troligen att få problem med klockfjädringen med en modern VW någon gång. Klockfjäderproblemet är troligen ett av de mest utbredda problemen som moderna VW-modeller upplever, men det verkliga problemet är att VW inte är så framgångsrika när det gäller att åtgärda det.

  Är Volkswagen Golf en bra bil?

Även efter en återkallelse uppger NHTSA att mer än 1,2 miljoner bilar fortfarande är drabbade. Detta har fått många eftermarknadsföretag att utveckla VW-klockfjädrar för eftermarknaden som antingen borde kunna hålla mycket längre eller vara mycket billigare än de som tillverkas av VW.

VW UP – Problem med tändspolen

Problem med tändspolarna är också vanligt förekommande på många VW-modeller, inklusive VW Up. Problemet här är att det är svårt exakt vilken tändspole som orsakar problem, vilket innebär att många väljer att byta ut alla på en gång.

Om du känner att din VW UP saknar kraft, inte kan starta, har fel tändning eller till och med stannar, finns det en stor chans att problemet kan spåras till felaktiga tändspolar. Dessa problem bör vara ännu mer uttalade när man försöker accelerera snabbt.

FAQ-avsnittet

Är VW UP en bra bil?

VW Up är mycket annorlunda jämfört med de flesta bilar på den aktuella marknaden eftersom den är så liten. Det är inte många som ens är intresserade av att köpa en bil som VW UP förutom de som använder den som en andra eller tredje bil specifikt för stadskörning.

Verkligheten är att VW UP är långt ifrån en bil för flera ändamål, men den utmärker sig ändå i det den är gjord för, nämligen stadskörning. Om du behöver en stadsbil är VW Up mer än bra. Om du däremot behöver en bil som kan göra många saker är VW Up inte något för dig.

  Är Volkswagen Arteon en bra bil?

Är VW UP på väg att upphöra att tillverkas?

Du kan fortfarande köpa en VW UP, men det är ännu inte klart om VW UP går ut ur produktion eller inte, men det är klart att VW troligen kommer att reservera detta segment från en helt elektrisk bil. VW e-UP finns redan tillgänglig, men ryktet säger att e-UP kommer att ersättas med en fristående elektrisk VW.

Vi får vänta och se om det verkligen är så, men för tillfället kan du definitivt köpa några olika iterationer av VW Up.

Är VW UP bättre än en Fiat 500?

VW UP saknar en bit bakom Fiat 500 när det gäller prestanda, särskilt om du väljer en Abarth-modell. 500:an är mer spännande, snyggare och snyggare. Som sådan skulle de flesta föredra Fiat 500 framför VW UP.

Å andra sidan är VW Up mer pålitlig och erbjuder en mer futuristisk upplevelse, vilket skulle kunna få många köpare att svänga över till VW-lägret. På det hela taget är båda intressanta, men Fiat 500 är helt enkelt mer intressant som helhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts