Är Volkswagen Golf en bra bil?

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf är en av de mest kända bilarna som någonsin har tillverkats. Sedan 1970-talet har VW kontinuerligt lyckats uppgradera Golf så att den har blivit den viktigaste bilen i VW:s sortiment. Nu, mer än 50 år senare, har VW lyckats sälja mer än 35 miljoner Golf-modeller över hela världen.

VW Golf-familjeträdet är fullt av fantastiska Golf-modeller som GTI, Golf R, R32 Golf, GTD Golf och så vidare. Det är ganska omöjligt att säga att Golf inte är en bra bil eftersom den är så välkänd och framgångsrik att det är lätt att besvara denna fråga med ren statistik.

Designmässigt ser Golf ut som en ganska stor hatchback som inte är särskilt speciell. Inredningen är snygg i alla Golfmodeller, särskilt i de senaste generationerna. Golf är också en relativt pålitlig bil som helhet, men bara om du underhåller den tillräckligt.

En VW Golf går att få i nästan alla prisklasser samtidigt som VW Golfs praktiska egenskaper är bara lite bättre än de flesta av dess konkurrenter. Golf erbjuder många sittplatser, mycket lastutrymme, bra sikt runtomkring och en ergonomisk kupé som också är fylld med många fack och förvaringsutrymmen.

VW Golf – Drivlinan

VW Golfs sortiment består främst av 4-cylindriga 2,0L-motorer vilket innebär att du kan få en 1,2L, en 1,4L, en 1,6L, en 1,8L eller en 2,0L 4-cylindrig motor i de senaste VW Golf-generationerna. Den 4-cylindriga 2.0L-motorn är den mest populära motorn av alla medan 1.6TDI- och 2.0L TDI-motorerna är de mest populära dieselvarianterna.

  Vanliga problem med Volkswagen Golf

Den 4-cylindriga 2,0L Golf-motorn är GTI/Golf R-modellen, vilket innebär att den kan erbjuda cirka 320 hk. Golf har alltid varit en FWD-bil, men vissa modeller har VW:s egenutvecklade 4MOTION AWD-teknik, till exempel Golf R. Golfens standardväxellåda är en manuell växellåda, men du kan uppgradera till en 7-växlad DSG-låda i de nyare modellerna.

Alla VW Golf-motorer är utformade för att vara mjuka, kraftfulla och framför allt effektiva. Den senaste VW Golf finns även med en hybriddrift som kombinerar den fyrcylindriga 1,4L-motorn med en elmotor för en kombinerad effekt på 205 hk.

VW Golf – Design och chassi

VW Golf använder sig av ett ganska igenkännbart formspråk vilket innebär att det är ganska svårt att förväxla Golf med någon annan bil. Mk7.5 verkar vara den snyggaste VW Golf hittills, men många anser också att Mk8 är den snyggaste Golf någonsin. Inredningsmässigt verkar Mk7.5 ha det material av högsta kvalitet medan Mk8 är den mest tekniskt kunniga.

Fjädringen och chassiavstämningen i en Golf är omisskännligt skräddarsydd för komfort och användarvänlighet. VW Golf är ingen sportbil, men Golf GTI och Golf R är det. Det betyder att du bör överväga GTI och R om du är intresserad av en bil som är både bekväm, lätt att köra och relativt dynamisk i kurvorna.

VW Golf – Tillförlitlighet och vanliga problem

VW Golf är en stabilt pålitlig bil, men bara om du underhåller den ordentligt. Det finns många av dessa runt om i världen som lever sitt bästa liv med extremt många mil på klockan. Därför anser många att VW Golf är oförstörbar, vilket innebär att den kommer att hålla för evigt om du tar hand om den på rätt sätt.

  Är Porsche Cayenne samma som VW Touareg?

Hur som helst är de vanligaste VW Golf-problemen förknippade med timing chain-systemet, alla sorters läckor, upphängningsfrågor, utrustning och trimningsproblem samt problem med mass airflow-sensorn.

VW Golf – värde och praktiska egenskaper

Du kan få en begagnad VW Golf i nästan alla prisklasser medan någonstans runt 15 000 dollar får du ett relativt hyggligt exemplar. Golf håller sitt värde relativt bra, särskilt i jämförelse med många andra bilar i sitt segment. GTI och Golf R håller sitt värde bäst, särskilt de mer begränsade modellerna.

VW Golf är också en riktigt praktisk bil och det är därför så många är intresserade av att köpa den. VW Golf erbjuder mer utrymme än någon annan tysk 4-dörrars hatchback i premiumklass. Sikten är också fantastisk och det är även de invändiga utrymmena. VW Golf är också en utmärkt familjebil.

FAQ-avsnitt

Vilken är den bästa generationen av VW Golf?

VW Golf 7.5, eller Golf 7 efter faceliftet, är sannolikt den bästa VW Golfgenerationen som finns. Detta beror på att 7.5 ser mycket bättre ut än Golf 7 samtidigt som den är en produkt av högre kvalitet jämfört med Golf 8. Golf 8 har nyligen bara kommit ut vilket innebär att det bör ta några år innan vi kan bedöma den ordentligt tillförlitlighetsmässigt.

Hur som helst är Golf 7,5 bäst följt av Golf 5 efter faceliftet, Golf 3 och Golf 2. Detta är de VW Golf-modeller som har lyckats flytta gränserna mest. Därmed inte sagt att andra VW Golf-modeller inte är bra, men de är inte lika bra som dessa.

  VW mot Mercedes: Tillförlitlighet

Vilken är den bästa VW Golf-modellen?

VW GTI är den bästa VW-modellen eftersom den balanserar spännande utseende och prestanda på ett vackert sätt. GTI kompromissas inte för mycket för att vara snabb utan är snarare perfekt trimmad. Golf R är lite mer seriös tack vare sin effekt på över 300 hk, 4MOTION AWD och fyra elaka avgasrör.

GTI är bara en mer subtil, men lika rolig variant av Golf som sannolikt är den bästa Golfmodellen genom tiderna.

Är VW Golf en säker bil?

VW Golf har alltid varit en femstjärnig bil när det gäller säkerhet, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för säkerheten överhuvudtaget. Golf kan fås med alla moderna säkerhetssystem, men de ingår oftast i dyra tillvalspaket.

Hur som helst har Golf alltid lyckats upprätthålla sina säkerhetsreferenser, så säkerheten bör inte vara ditt bekymmer om du tittar på en relativt modern VW Golf-modell.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts