Är Porsche Cayenne samma som VW Touareg?

Porsche Cayenne och VW Touareg tillverkas av samma företag och från samma fabrik. De har alltså många likheter. Men är Porsche Cayenne och VW Touareg likadana?

Nej, Porsche Cayenne kan ha flera egenskaper som liknar VW Touareg, men den är inte densamma som VW Touareg. Detta beror på att Porsche Cayenne är något lyxigare och presterar bättre än VW Touareg. Dessutom är Porsche Cayenne ett av Volkswagens prestandamärken, medan VW Touareg är ett mainstreammärke.

Porsche Cayenne och VW Touareg har utvecklats tillsammans. Som ett resultat av detta är de byggda på samma plattform och delar många delar. Men precis som Audi är Porsche Cayenne en prestationsbil medan VW Touareg är en mainstreambil. Så Cayenne kommer med mer sofistikerade funktioner med bättre prestanda än Touareg.

Porsche Cayenne är också en av de mest sålda lyxiga SUV:erna på marknaden. Detta beror främst på dess exceptionella prestanda. När det gäller körkvaliteten kan Volkswagen Touareg ändå ha ett övertag över sin bror när det gäller körkvaliteten. Dessutom erbjuder VW Touareg bättre terrängprestanda än Porsche Cayenne.

Vilka är några av likheterna mellan Porsche Cayenne och VW Touareg?

Som tidigare nämnts är både Porsche Cayenne och Volkswagen Touareg byggda på samma plattform och delar många delar och funktioner. Dessa bilar har liknande yttre proportioner, även om Porsche Cayenne är något större.

Ändå har båda dessa bilar liknande utformning och placering av reglage. Till exempel styrs mittkonsolen i dessa bilar av en tv-skärm som rymmer ljud- och satellitnavigeringssystem. Dessutom har båda dessa kompakta SUV:er mugghållare och en stor förvaringslåda bakom växelspaken.

  Polestar vs Porsche tillförlitlighet - vilken är bäst?

Dessutom har båda dessa bilar läderstolar, även om äkta läder är tillval i Volkswagen Touareg och standard i Cayenne. Volkswagen Touareg har konstläder, som inte är äkta läder men som ser elegant ut.

Vad är några av skillnaderna mellan Porsche Cayenne och VW Touareg?

Utvändig design

Volkswagen Touareg och Porsche Cayenne må vara tillverkade av samma fabrik, men de har många skillnader. Den första skillnaden är deras storlek. Porsche Cayenne har en hjulbas på 114 tum, en längd på 193 tum, en bredd på 78,1 tum och en höjd på 66,8 tum.

Tvärtom har Volkswagen Touareg en hjulbas på 113,9 tum, en längd på 188,8 tum, en bredd på 76,4 tum och en höjd på 68,2 tum. Utifrån dessa mått är Porsche Cayenne något längre, medan VW Touareg är ganska högre.

Inredning

När det gäller det inre utrymmet är VW Touareg ganska större eftersom dess karosserityp gynnar det. Porsche Cayenne är å andra sidan något mindre eftersom dess karossdesign tar upp mycket utrymme. Touareg har en mer traditionell SUV-design, medan Cayenne mer ser ut som en större hatchback.

Porsche Cayenne har en trång interiör eftersom dess rundade taklinje och sluttande bakdel tar upp mycket utrymme. Trots detta har båda bilarna plats för upp till fem passagerare, vilket är perfekt för en familj. Och när det gäller lastutrymme är det fortfarande VW Touareg som vinner.

Komfort

Som många lyxbilar är Porsche Cayenne och VW Touareg två utmärkta lyxbilar med bekväma säten och en överlag bekväm interiör. Men även om dessa två bilar har plats för upp till 5 personer erbjuder VW Touareg mest komfort. Tack vare sin rymliga interiör.

  Bästa cykelstället för Porsche Cayenne

Dessutom har den här bilen fler standardfunktioner än Porsche Cayenne. Den har till exempel uppvärmda framsäten, en uppvärmd ratt, insynsskydd bakåt och en handsfree-lyftlucka som standardutrustning. Porsche Cayenne har tvärtom uppvärmda framsäten och en uppvärmd ratt som tillval.

Prestanda

När det gäller prestanda är Porsche Cayenne mycket bättre än Volkswagen Touareg. Den här bilen har en 3,0-liters V-6-motor som levererar upp till 335 hästkrafter och 332 lb-ft vridmoment. Å andra sidan har VW Touareg en 3,6-liters motor som ger upp till 280 hästkrafter och 266 lb-ft vridmoment.

Porsche Cayenne är dessutom snabbare än VW Touareg eftersom den accelererar från 0 till 60 på 5,9 sekunder och har en toppfart på 152 mph. Medan VW Touaregeg accelererar från 0 till 60 på 7,4 sekunder och har en toppfart på 143 mph.

Tekniska egenskaper

Båda dessa SUV:er är utrustade med förstklassiga tekniska funktioner, men VW Touareg har fler avancerade standardfunktioner. VW Touaregs basmodell har till exempel en 8-tumsskärm, ett infotainmentsystem, en hårddisk på 60 GB och 3D-vägbeskrivningar.

Ytterligare funktioner som du hittar på den här bilen är bland annat en autonom parkeringsassistent, SiriusXM-radio, HomeLink universell garageportöppnare och ParkPilot. Observera att de flesta av dessa funktioner är standard på VW Touareg, medan vissa av dem är tillval på Porsche Cayenne.

Säkerhet

Volkswagen som företag prioriterar säkerhet och deras bilar är kända för att vara mycket säkra. Detta inkluderar VW, Audi och Porsche. Trots detta har Volkswagen Touareg många säkerhetsfunktioner som standard, medan Porsche Cayenne har många funktioner som tillval.

  Varför är begagnade Porsche så billiga?

Några av de vanligaste säkerhetsfunktionerna är övervakning av döda vinkeln, aktiv farthållare, varning för kollisioner framåt och halvautomatiska körfältsbyten.

FAQ

Byggs Porsche Cayenne och VW Touareg på samma plats?

Ja, Porsche Cayenne och Volkswagen Touareg byggs på samma plats. Båda dessa bilar byggs i Bratislava, Slovakien, tillsammans med Audi Q7. Det är därför de har så många likheter. Andra Porsche-modeller byggs dock i Leipzig i Tyskland.

Vilka bilar är VW Touareg baserad på?

VW Touareg är baserad på högklassiga bilar som Porsche Cayenne, Lamborghini Urus och Bentley Bentayga. Det är alltså en mycket kraftfull och bekväm bil. Om du vill ha den bästa upplevelsen ska du välja en högre trim för att njuta av förstklassiga funktioner och prestanda.

Är Porsche Cayenne en bra bil?

Ja, Porsche Cayenne är en bra bil för personer som söker en högpresterande och lyxig mellanstor SUV. Denna SUV har en lyxig interiör, vacker design och en kraftfull motor. Den är dock inte idealisk för terrängkörning.

Sammanfattning

Av ovanstående information framgår det tydligt att Porsche Cayenne och VW Touareg är bröder, men de är inte samma bilar. Porsche Cayenne är lyxigare med enastående prestanda, medan VW Touareg har en mjukare körning med en rymlig hytt och bagageutrymme. Dessutom är Porsche Cayenne något dyrare än VW Touareg.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts