Bästa cykelstället för Porsche Cayenne

Bästa cykelstället för Porsche Cayenne

Porsche Cayenne är en lyxig SUV i full storlek som är avsedd att ge en bekväm körning på olika vägytor. Cayenne finns i många olika trims och alternativ, och alla Cayenne-modeller är gjorda för att passa bakluckemonterade, dragkroksmonterade, rammonterade eller takmonterade cykelställ.

Att välja det bästa cykelstället för din Cayenne är ganska viktigt eftersom cykelställ ibland kan orsaka betydande skador på din bil och dina cyklar. För en Cayenne finns det många alternativ att välja mellan och i de flesta fall är ett äkta Porsche-cykelställ det mest tillförlitliga valet av alla.

Förutom äkta Porsche-cykelställ kan du också välja mellan ett stort antal eftermarknadscykelställ från tillverkare som Thule, Kuat, Yakima, Saris Bones eller Rhino. De flesta eftermarknadscykelställen kan också köpas till ett rabatterat pris jämfört med ett äkta Porsche-cykelställ.

Oavsett vilket cykelställ du väljer måste du se till att cykelstället är säkert och tryggt monterat. Detsamma gäller för dina cyklar också, särskilt de rörliga delarna av din cykel eftersom de är de mest benägna att skada din bil.

Original Porsche cykelställ

Mellan alla tillgängliga cykelställsalternativ är Porsche Tequipment cykeltransporttillbehör ditt säkraste val. Men för att kunna utnyttja alla tillgängliga Porsche cykelställsystem måste du också välja Porsche Roof transportsystems huvudstöd som säljs för cirka 479 dollar exklusive skatter.

Det är också värt att nämna att du måste ha ett takskenssystem för att kunna använda dessa cykeltransportlösningar. Om du väljer dessa system kan du betala ytterligare 210 dollar för 95B 044 800 06 Porsche Bicycle rack så att du kan fästa upp till tre olika cyklar på transportsystemet med tippskydd inkluderat.

  Porsche VS Mercedes tillförlitlighet

Du kan också välja Porsche 95B 044 800 08/38 Racing cykelhållare för cirka 286 dollar med en framhjulspåse, eller 328 dollar om du vill ha en utsedd framhjulshållare också. Upp till två racercyklar kan monteras på det här systemet, och systemet är tillförlitligt även vid höga hastigheter eller ogynnsam terräng.

Om du föredrar ett bakre monterat cykelställ kan du också välja Porsche bakre monterade hållare. Den här installationen kan ta upp till två olika cyklar, och priset för det här cykelstället beror på din Porsche-återförsäljare. Det är också värt att nämna att Porsche också erbjuder utsedda värmesköldar för dina bakmonterade cykelhållare också.

Eftermarknad Porsche Cayenne cykelhållare

Om du går via eftermarknadsvägen kan du välja mellan ett stort antal olika tak-, ram-, dragkroks- eller bakluckemonterade uppställningar. Om du väljer en takmonterad uppsättning behöver du i de flesta fall också takräckealternativet.

Thule är ett svenskt företag som kontinuerligt tillhandahåller säkra och pålitliga cykeltransportlösningar för ett gäng Porsche-modeller, inklusive Cayenne. Ett av de mest populära Thule-cykelhållaralternativen för Cayenne är Thule Raceway Trunk Bike rack för 2 cyklar som säljs för 700 dollar, men du kan ofta hitta ett rabatterat pris på 450-500 dollar.

Om du letar efter ett cykelställ som är anpassat för 4 cyklar verkar det kopplingsmonterade Yakima RidgeBack 4 Bike Rack vara ett ganska pålitligt alternativ. Detta rack säljs för cirka 449 dollar, men du kan ofta hitta dessa för ett rabatterat pris på 349 dollar. Den här Yakima-uppställningen är ganska populär på grund av dess enkla användning, kompakta storlek och pålitliga konstruktion.

  Bästa takräcke för Porsche Cayenne

Om du föredrar ett robust rammonterat cykelställ är Saris Bones Freedom Bike Rack ett av de mest pålitliga alternativen som finns. Denna setup kan säkert transportera upp till 2 cyklar samtidigt för cirka 499 dollar, men du kan ofta hitta dessa för ett rabatterat pris på 319 dollar.

Bästa Porsche-modeller för cykeltransport

Porsche Cayenne är en av de bästa Porsche-modellerna för cykeltransport eftersom den erbjuder ett gäng olika cykelställskonfigurationer. Vissa Porsche-modeller som Cayman/Boxster eller 911 erbjuder bara några få olika cykelbäraruppställningar.

Förutom Cayenne är den mindre SUV:n Macan också ganska kapabel att dra nytta av många olika cykelställsalternativ och konfigurationer. Mellan Cayenne och Macan erbjuder Cayenne generellt sett mer användbart utrymme både inifrån och ut, men Macan kostar mycket mindre.

Andra Porsche-modeller som Panamera är också ganska kompetenta när det gäller att bära cyklar, särskilt om du använder en takmonterad konfiguration. Om du väljer den takmonterade installationen på en Cayenne är höjdökningen ganska betydande eftersom Cayenne redan är ett ganska högt fordon.

FAQ-avsnitt

Måste jag använda Porsches genuina transportsystem?

Porsche huvudstöds transportsystem kostar mycket mer jämfört med vissa konkurrerande eftermarknadsstödsystem, men det här systemet är gjort speciellt för Porsche-modeller. Och Porsche erbjuder alltid en hög tillverkningsstandard för både bilarna och tillbehören också.

Med tanke på livslängd och tillförlitlighet kommer Porsche huvudstödsystem alltid att vara ditt säkraste alternativ. Men många eftermarknadstillverkare har kommit långt för att kunna konkurrera med Porsche. Du bör prata med din återförsäljare eller någon som har hyfsad erfarenhet av Cayenne-cykelställ om du väljer en eftermarknadstillverkare.

  Är en Boxster en fattigmans Porsche?

Är det säkert att transportera 3-5 cyklar på ett 1-2 cykelställ?

Tänk dig att du spenderar några hundra dollar på ett cykelställ bara för att inse att du har köpt ett cykelställ som inte kan transportera alla dina cyklar. I det fallet bör du försöka returnera cykelstället, men om du verkligen har bråttom kan vissa cykelställ transportera flera cyklar samtidigt.

Men var försiktig eftersom de flesta cykelställen bara kan säkra några få cyklar åt gången helt och hållet. Och om du till slut sätter in ytterligare en eller två cyklar kan många olika säkerhetsproblem uppstå. Även om det är tekniskt möjligt bör du alltid hålla dig till tillverkarens anvisningar.

Hur snabbt kan du köra med ett cykelställ?

Det beror på vilken typ av cykelställ du använder. Bakre monterade ställen är mindre störande för bilens aerodynamik, vilket innebär att dessa typer av ställen vanligtvis klarar de högsta hastigheterna. Takmonterade ställen ligger dock inte långt efter, men de flesta ställen är dimensionerade för hastigheter på upp till 60 mph.

Om du kör i hastigheter som överstiger 60mph kommer ditt rack förmodligen inte att gå någonstans, men om något händer kommer tillverkarens garanti säkerligen inte att täcka de eventuella kostnaderna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts