Polestar vs Porsche tillförlitlighet – vilken är bäst?

Porsche är ett varumärke som är känt för välutvecklade bilar som kräver mycket underhåll, men som är stabilt byggda och pålitliga. Som sådan placerar sig Porsche högst upp på de flesta tillförlitlighetslistor eftersom de flesta Porsche-modeller både underhålls korrekt och är tillförlitliga från början.

Å andra sidan är Polestar ett nytt varumärke med endast en enda riktig serietillverkad modell, vilket innebär att Polestar fortfarande inte kan bedömas korrekt när det gäller tillförlitlighet. Hur som helst vet vi att Polestar är starkt uppbackat av Volvo och att de endast tillverkar elbilar.

Allt detta borde i teorin innebära att Polestar borde vara ett märke med en tillförlitlighet över genomsnittet. Trots det kommer de troligen aldrig att kunna matcha Porsche eftersom Porsche är den allra främsta gruppen inom bilindustrin när det gäller tillförlitlighet.

För att en specifik bil ska vara så tillförlitlig som möjligt behöver den korrekt och lägligt underhåll, och det är där dessa två märken skiljer sig avsevärt åt. Porschar är notoriskt dyra att underhålla medan Volvo-bilar inte är alls lika dyra.

Polestar tillförlitlighet – troligen över genomsnittet

För att fullt ut förstå hur tillförlitlig Polestar är måste vi titta på hur tillförlitliga Volvo-bilar är. Enligt många källor på nätet ligger de flesta Volvomodeller fast i segmentet tillförlitlighet över genomsnittet. Med tanke på att Polestar och Volvo delar många delar mellan varandra är det rimligt att förutsäga att Polestar-bilar också borde ligga över genomsnittet.

En annan sak att tänka på är att Polestar endast tillverkar elbilar som i sig är mer tillförlitliga än bilar med förbränningsmotor eftersom de har färre rörliga delar. De behöver inga oljebyten och det totala komponentförslitaget för en elbil är betydligt lägre.

  Har Teslas byggkvalitet förbättrats?

Detta innebär att Polestarbilar i teorin borde vara lika tillförlitliga som Volvos bilar är, men med tanke på att de också är elbilar kan de till och med erbjuda överlägsna tillförlitlighetsreferenser. Polestar tillverkar endast en enda serietillverkad modell när den här artikeln skrivs, och de planerar också att använda samma drivlina för alla kommande modeller.

Med ett så brett spektrum av delar som delas både mellan kommande Polestar-modeller och nuvarande Volvomodeller är det ganska säkert att Polestar-bilar borde vara över genomsnittet tillförlitliga.

Porsches tillförlitlighet – Klassledande i de flesta segment.

Överkonstruerad teknik, uppmärksamhet på detaljer, robust byggkvalitet, högklassiga material… Alla dessa egenskaper är synonyma med en äkta Porsche och det har varit så i årtionden nu. Även om Porsche utökat sitt sortiment med en komplett elbil, en lyxsedan och två SUV:er är dessa egenskaper fortfarande lika relevanta som någonsin.

Den enda verkliga konkurrenten till Polestar 2 är Porsche Taycan. Den kostar visserligen betydligt mer pengar än Polestar 2 och den slår Polestar 2 i nästan alla avseenden. Den allmänna tillförlitligheten hos Porsche som varumärke är ganska linjär, vilket innebär att det inte finns några svarta fårmodeller som är mindre tillförlitliga än resten av Porsches sortiment.

Porsche Macan är Porsche-modellen på ingångsnivå, men det är en riktig Porsche-modell oavsett hur man ser på den. 911 är den mest tillförlitliga Porsche-modellen eftersom 911-linjen sträcker sig över mer än sju decennier vilket innebär att Porsche nästan har fulländat 911-receptet.

  Bästa elbilar för en första bil

På det hela taget har Porsche ett starkt rykte när det gäller tillförlitlighet under lång tid. Så mycket att många Porsche-modeller är klassledande i sitt segment när det gäller tillförlitlighet.

Polestar vs Porsche underhåll – Porsche är mycket dyrare

Som tidigare nämnts finns alla de Porsche-kvaliteter som anges verkligen, men för att dessa kvaliteter ens ska vara relevanta måste du lägga en ordentlig summa pengar på underhållskostnader. Eftersom Porsche tillverkar strikta lyxbilar eller till och med exotiska bilar förväntas de vara underhållsintensiva.

Polestar är lite mer ”massorienterade”, vilket innebär att de inte kan höja underhållskostnaderna lika lätt som Porsche. Porsches kunder är inte lika intresserade av bilar med lågt underhåll eftersom de värdesätter Porsche av många andra skäl och det är något som Volvo/Polestar inte kan göra.

Hur som helst erbjuder båda dessa en 4 år lång 50k mile fabriksgaranti som kan förlängas för att täcka alla reparationskostnader i ytterligare 2 år. På det hela taget kostar Porsche mer att underhålla, men det hör till området. Å andra sidan ligger Polestar-modellerna någonstans i mitten av paketet.

FAQ-avsnitt

Varför är elbilar mer tillförlitliga?

Elbilar är mer tillförlitliga eftersom de har färre rörliga delar, vilket innebär att det totala slitaget inte är lika konstant som för en bil med elektrisk motor. Elbilar drar också nytta av specifik elbilsteknik som regenerativ bromsning, som tar bort belastningen från normalt bromsslitage och lägger den på regen-motorer som är monterade på hjulen.

  Är Tesla-bilar bra för bilresor?

Detta innebär att en elbil inte behöver förlita sig direkt på bromsarna när den behöver bromsa in. Dessutom är elbilar mindre komplexa eftersom de inte behöver olja, de behöver inte bränsle, de behöver inte bränslepumpar, katalysatorer, ljuddämpare eller oljefilter för att nämna några.

Är elbilar tillförlitliga på lång sikt?

Elbilars tillförlitlighet på lång sikt är fortfarande lite av ett mysterium eftersom det inte finns så många 10-20 år gamla elbilar ute på marknaden. Med tanke på att batterierna blir ganska värdelösa efter ett tag och måste bytas ut är det inte helt klart hur tillförlitliga elbilar är på lång sikt.

De flesta tillverkare anser att dagens elbilar kommer att vara kraftigt föråldrade efter 20 år så detta borde inte vara något problem. Elbilar kostar dock mycket pengar så det kommer säkert att finnas intresse för att äga en 20 år gammal elbil om den kan fungera ordentligt.

Varför älskar folk Porschar?

Porsche är ett märke som vanligtvis nämns tillsammans med Ferrari och Lamborghini eftersom folk anser att det är bilindustrins absoluta toppskikt. Porsche skiljer sig från Lamborghini och Ferrari eftersom Porsche tillverkar bättre bilar i alla avseenden.

Porsche är vanligtvis de snabbaste bilarna på banan samtidigt som de är extremt trevliga att köra på vägen. De betraktas ofta som statussymboler eftersom de ser ståtliga ut och erbjuder massor av lyx och högkvalitativa material.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts