Har Teslas byggkvalitet förbättrats?

Eftersom elbilar har färre rörliga delar (20) ska de vara mer tillförlitliga än bensindrivna bilar med mer än 2 000 rörliga delar. Elbilar som Tesla rapporterar dock fler kvalitetsproblem än vissa bilar med elmotor. Oavsett detta, förbättras Teslas byggkvalitet?

Den goda nyheten är att Teslas byggkvalitet förbättras. Efter att Teslas vd Elon Musk erkände att Tesla har problem med byggkvaliteten i en intervju med ingenjörskonsulten Sandy Munro har Tesla arbetat med att förbättra sin byggkvalitet.

Det viktigaste som Tesla gör är att minska komplexiteten i sin produktionsprocess. Efter att efterfrågan på Tesla ökat har företaget arbetat dygnet runt för att se till att matcha efterfrågan, men detta har resulterat i att bilarna har problem med byggkvaliteten.

Vilka Tesla-modeller har problem med byggkvalitet?

Under årens lopp har olika Tesla-modeller haft flera byggkvalitetsproblem. En av de Tesla-modeller som var populära med problem med byggkvalitet var Tesla Model 3. De flesta av problemen var kopplade till passform och finish. De flesta av dessa problem ändrades dock och Model 3-ägare klagar inte längre över dem.

En annan Tesla-modell med problem med byggkvalitet är Tesla Model Y. Denna modell har aldrig fått mer än ett betyg av fem från Consumer Reports. Detta visar bara hur mycket opålitlig den här bilen är när det gäller byggkvalitet.

Sist men inte minst kommer Tesla Model X också med en handfull byggproblem, men de är inte utbredda som på Tesla Model 3 och Y. De flesta byggkvalitetsutmaningarna inkluderar ojämna panelavstånd, färgfel och feljusterade prydnadskanter.

Vissa Tesla-modeller som Tesla Model Y har dock rapporterat om betydligt allvarligare problem som att taket flyger av, vattenläckage och att baksäten och säkerhetsbälten inte är ordentligt fastsatta. Så innan du köper någon av dessa Tesla-modeller ska du se till att inspektera den och se till att den inte har något av ovanstående problem.

  Är Tesla bättre än BMW?

Vilka Tesla-modeller har minst problem med byggkvaliteten?

Tyvärr har alla Tesla-modeller rapporterats ha vissa problem med byggkvaliteten genom åren. Icke desto mindre har Tesla Model S rapporterat minst problem. Detta gör den följaktligen till den mest tillförlitliga Tesla när det gäller konstruktion eller karossdesign.

Dessutom har 2017 och 2019 års Tesla Model X rapporterat färre problem med byggkvaliteten, vilket gör dem också tillförlitliga tillsammans med Tesla Model S. De Tesla Model S-bilar som har minst konstruktionsproblem är 2013 och 2017 års modeller. Båda dessa bilar har fått minst ett betyg på fyra av fem från Consumer Reports.

Hur rankas Tesla i förhållande till andra konkurrenter när det gäller byggkvalitet?

När det gäller ägarnas nöjdhetsbetyg är Tesla nummer ett bland bilarna. Trots att Tesla-ägarna är opålitliga är de fortfarande helt nöjda med sina bilar och glada över att ha dem. Dessutom skulle de gärna köpa en ny modell från Tesla om de var tvungna att göra det.

Men när man jämför byggkvaliteten hos Tesla och dess konkurrenter hamnar Tesla i botten. Enligt J.D Power Initial Quality Survey 2020 rankas Tesla sist bland 32 märken. Detta beror på att Tesla registrerade 205 problem per 100 fordon, vilket gör det till den högsta siffran bland biltillverkarna.

De genomsnittliga problemen per 100 fordon var 166, vilket gör Tesla till det minst pålitliga bilmärket när det gäller konstruktionskvalitet. Det följdes tätt av Range Rover, medan Dodge och Kia är några av de bilmärken som har minst problem med byggkvaliteten.

  Är Teslas fyrhjulsdrift värt det?

Den goda nyheten är dock att Tesla rankades väl när det gäller infotainment, drivlinans funktionalitet och kontroller. Den enda utmaningen var kvaliteten på de yttre delarna. Det är en av anledningarna till att många Tesla-ägare är nöjda och glada över sina bilar trots de problem med byggkvaliteten som de vanligtvis har.

Varför har Tesla problem med byggkvaliteten?

Tesla har problem med byggkvaliteten eftersom företaget har bråttom att möta den ständigt växande efterfrågan och jagar leveranssiffror. Som ett resultat av detta har det blivit ett enormt problem att hålla sig med kvalitetskontrollen. Till exempel byggde Tesla bara tiotusentals bilar varje år, men 2020 byggde företaget över 500 000 bilar, vilket är ett enormt hopp.

Hur tänker Tesla förbättra sin byggkvalitet?

Efter att Teslas vd Elon Musk erkänt att det finns brister i byggkvaliteten arbetar Tesla för att förbättra problemen. Ett av sätten att förbättra kvalitetsproblemen är att minska komplexiteten i produktionen och öka styvheten genom att göra själva batteripaketet strukturellt för bilen.

Tesla har till exempel tagit bort den bakre gjutningen på Tesla Model 3, vilket har gjort det möjligt för dem att göra sig av med 300 robotar från linjen. Detta har spelat en stor roll för att minska komplexiteten och potentiella källor till kvalitetsproblem.

FAQ

Är Teslas byggkvalitet dålig?

Det är säkert att Tesla har vissa inkonsekvenser när det gäller byggkvalitet. Detta beror på att alla Teslas inte byggs med problem, men vissa modeller som Model Y och Model 3 har haft problem med byggkvaliteten nästan årligen. Så innan du köper en Tesla bör du ta reda på om just det året har byggproblem eller inte.

  Vad är dåligt med elbilar?

Är det värt att köpa en Tesla?

Trots att Tesla har byggkvalitetsutmaningar är den fortfarande en bra bil för personer som vill ha en miljövänlig bil. Dessutom är den mycket avancerad och rolig att köra. Dessutom erbjuder Tesla den bästa tekniken och räckvidden bland de helt elektriska bilarna. Dessutom är det inte alla Teslas som har kvalitetsproblem.

Varför gillar Tesla-ägare fortfarande sina bilar trots att de har problem med byggkvaliteten?

De flesta Tesla-ägare älskar sina bilar eftersom de rankas väl när det gäller teknik, komfort, stil och körtester. Dessutom är Teslas mycket avancerade och säkra bilar. Och när det gäller status är Tesla bland de bästa lyxbilsmärkena och den bästa elbilen på marknaden.

Slutsats

På det hela taget förbättras Teslas byggkvalitet eftersom de har tagit bort de flesta av de komplexa processerna i produktionen som orsakar de flesta av deras problem med byggkvaliteten. Som ett resultat av detta kommer Teslas byggproblem snart att tillhöra det förflutna även när de ökar produktionen på grund av den höga efterfrågan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts