VW mot Mercedes: Tillförlitlighet

Volkswagen och Mercedes är några av de största biltillverkarna i världen. Mercedes specialiserar sig på att bygga lyxbilar, medan VW främst skapar prisvärda fordon. Så vilket tyskt märke är bättre när det gäller tillförlitlighet?

Mercedes-Benz är mer tillförlitlig än Volkswagen. Enligt den senaste Consumer Reports-listan över de minst tillförlitliga bilmärkena kom Volkswagen på tredje plats med en poäng på 36 av 100, medan Mercedes kom på sjunde plats med en poäng på 40 av 100.

De minst tillförlitliga Volkswagen-modellerna är Volkswagen Atlas och Volkswagen Tiguan. Medan de minst tillförlitliga Mercedes-modellerna är Mercedes-Benz C-klass och Mercedes-Benz CLA-klass. Å andra sidan är den mest tillförlitliga Mercedes-modellen E-Klass, medan den mest tillförlitliga Volkswagen-modellen är VW Passat.

Men hur klarar sig Mercedes i jämförelse med några av de avancerade Volkswagenmodellerna? Förutom tillförlitlighet är det viktigt att ta hänsyn till andra faktorer som säkerhet, komfort och prestanda. Här är hur olika Mercedes- och Volkswagenmodeller står sig mot varandra.

Mercedes-Benz A-klass vs Volkswagen Jetta

Volkswagen och Mercedes-Benz kanske rankas lägre på tillförlitlighetslistan, men deras bilmodeller är några av de bästa på marknaden. Ta till exempel Mercedes-Benz A-klass och Volkswagen Jetta i instegsnivå. Båda dessa bilar är små sedans med avancerade funktioner och enastående prestanda.

Mercedes-Benz A-klass levereras med en 2,0-liters intercooled turbomotor med 7-växlad automatisk växellåda. Volkswagen Jetta är å andra sidan utrustad med en 1,4-liters intercooled turbomotor med 8-stegs automatisk växellåda. Båda dessa fordon har framhjulsdrift.

När det gäller prestanda är Mercedes A-klass mycket bättre än Volkswagen Jetta eftersom den levererar maximalt 188 hk vid 5800 rpm, medan Jetta producerar upp till 147 hk vid 5000 rpm. Mercedes kan dock vara ännu kraftfullare beroende på vilken A-Klass-modell du väljer.

  Alfa Romeo Stelvio Tillförlitlighet

Både A-Klass och Jetta har plats för fem personer, vilket gör dem till perfekta familjebilar. A-Klass sedan är ganska mycket större än Jetta, men Jetta har mer lastutrymme. Prismässigt är Mercedes-Benz A-klass mycket dyrare då den går för cirka 34 700 dollar, medan VW Jetta går för cirka 23 800 dollar.

När det gäller tillförlitlighet är Mercedes-Benz A-klass mer tillförlitlig än VW Jetta. Volkswagen återkallade mer än 210 000 Jetta-sedaner tillverkade från 2016 till 2018. De hade ett problem med bultar som lossnade i motorn och orsakade att bränsle läckte ut. Mercedes har däremot aldrig återkallat sin A-Klass-modell.

Mercedes-Benz C-klass vs Volkswagen Passat

Med ett grundpris på 42 650 dollar är Mercedes-Benz C-klass en lyxigare och kraftfullare bil än Volkswagen Passat, som säljs för 27 900 dollar. Men även med den höga prislappen är Mercedes-Benz C-klass inte lika pålitlig som VW Passat.

Sammantaget är Mercedes som varumärke mer tillförlitligt än Volkswagen, men VW Passat är mer tillförlitlig än vissa Mercedes-modeller, till exempel C-klassen. Det som gör VW Passat pålitlig är det lägre antalet registrerade problem. Passat-ägare kommer att tillbringa mindre tid i garaget, vilket inte kan sägas om andra Volkswagen-modeller.

Mercedes-Benz C-Klass och Volkswagen Passat liknar varandra i det avseendet att de båda är mellanstora sedans. C-klassen har dock mer avancerade funktioner än Passat, vilket märks i deras utgångspriser. C-Klassen är också kraftfull eftersom den är utrustad med en 2,0-liters intercooled turbomotor som levererar maximalt 255 hk.

Å andra sidan har Volkswagen Passat en 2,0-liters intercooled turbomotor som levererar upp till 174 hk. C-klassen har framhjulsdrift medan Passat har bakhjulsdrift. Dessutom har C-klassen en lyxigare interiör än Passat. Generellt sett är C-Klass den bättre bilen, minus tillförlitligheten.

  Vilka är de bästa Mercedes-modellerna genom tiderna?

FAQ

Vilket tyskt bilmärke är mest tillförlitligt?

De fem främsta tyska bilmärkena är Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volkswagen och Porsche. Bland dessa märken är Porsche det mest tillförlitliga, följt av Mercedes-Benz. Volkswagen kommer på nästa plats, sedan Audi, och BMW ligger på sista plats.
Anledningen till att Mercedes-Benz och Porsche rankas högt när det gäller tillförlitlighet är att de rapporterar färre problem och att kostnaden för att åtgärda dem också är lägre. Dessa två bilmärken har dock några av de dyraste reservdelarna bland de fem tyska märkena.

Vilket bilmärke är bäst, Mercedes eller VW?

Det beror på vad du letar efter. Om du önskar toppteknik, lyx, komfort och säkerhet är Mercedes-Benz definitivt det bättre alternativet. Men om du vill ha en prisvärd bil som också är billigare att underhålla är en Volkswagen ett utmärkt val.

Vilken bil är dyrare att underhålla, BMW, Audi, Mercedes eller VW?

BMW är det dyraste tyska märket att underhålla. Även om Audi och VW tillverkas av samma moderbolag är Audi något dyrare att underhålla än VW. På tredje plats kommer Mercedes-Benz och slutligen VW. Observera att kostnaden för att underhålla en VW beror på modellen.

Vilka bilar håller längre, Mercedes, BMW, Audi eller VW?

När det gäller hållbarhet slår Volkswagen alla andra stora tyska märken. Även om de flesta Mercedes-Benz-modeller håller ganska länge tar Volkswagen ändå hem segern. VW-bilmodeller som Jetta, Beetle och Passat är kända för att hålla väldigt länge.
Mercedes kommer på andra plats när det gäller hållbarhet, medan BMW och Audi kommer på tredje respektive fjärde plats. BMW:s 5-serie har dock visat sig vara mer hållbar än de flesta Mercedes- och till och med VW-bilmodeller. Audi är det minst pålitliga bilmärket på den här listan, men vissa modeller som Q7 rankas högre.

  Porsche vs. Range Rover: Tillförlitlighet

Är Volkswagen på samma nivå som Mercedes, Audi och BMW?

Nej, det är det inte. Även om Volkswagen är moderbolag till Audi är Volkswagens modeller inte på samma nivå som de tre största tyska lyxbilsmärkena. Volkswagen tillverkar kvalitetsbilar som vanligtvis är en klass något högre än Toyota, Nissan och Honda, men de är inte på samma nivå som Mercedes, Audi eller BMW.
De tre största tyska lyxbilsmärkena har inte bara gjort sig ett namn genom åren, utan de innehåller också avancerade funktioner och förstklassig teknik. Dessutom innehåller de några av de mest avancerade säkerhetsfunktionerna som gör dem säkrare än många andra bilmärken.

Vad är viktigast för dig?

Om tillförlitlighet är det du letar efter är Mercedes-Benz mer tillförlitlig än Volkswagen. Men om du vill ha en prisvärd tysk bil med bra funktioner som toppar en standardbil är Volkswagen ett bra alternativ. På det hela taget är båda dessa bilar utmärkta och mycket hållbara.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts