Är Volkswagen Arteon en bra bil?

Volkswagen Arteon

VW Arteon är en snyggare version av VW Passat som snart kommer att sluta tillverkas. Detta innebär att Arteon kommer att vara den enda premium-sedanen som VW erbjuder, vilket innebär att den potentiellt kan samla mycket mer intresse från köpare av premium-sedaner.

Vissa säger dock att Arteon inte är värd sin premiumprislapp medan andra anser att den är en snyggare och överlag snyggare version av Audi A5. De drivlinor som Arteon har är alla potenta, effektiva och sofistikerade, vilket definitivt får den att framstå som en mer budgetvänlig version av Audi A5.

Arteons exteriördesign är sannolikt den allra bästa aspekten av Arteon eftersom bilen ser futuristisk och underbar ut. Inredningen är lite mer återhållsam eftersom den inte skiljer sig så mycket från till och med en VW Golf. Arteon är en sportig 4-dörrars coupé, men det är egentligen ingen sportbil på något sätt.

När det gäller tillförlitlighet är Arteon hyfsad, men den lider ändå av ganska märkliga problem. Det är också den sedan som har det största bagageutrymmet på marknaden, medan det inre utrymmet också är över genomsnittet för sin klass. Man kan lugnt säga att Arteon verkligen är en riktigt bra bil, men den konkurrerar med mer premiumriktiga rivaler.

VW Arteon – Drivlinan

VW Arteons bensinmotoruppsättning börjar med den fyrcylindriga TSI-motorn på 1,5 liter med 1,5 liter och 150 hästkrafter. Nästa i raden är den 2,0L 4-cylindriga TSI-motorn med 190 hk medan den mest kraftfulla Arteon-bensinmotorn är samma 2,0L 4-cylindriga motor med 280 hk i R-modellen. Arteons dieselmotoruppsättning består av en 2,0L 4-cylindrig TDI-motor med 4 cylindrar och antingen 150 hk, 190 hk eller 240 hk.

  Vanliga problem med Volkswagen Arteon

Arteon får också en enda hybridversion som drivs av en 4-cylindrig 1,4L TSI 4-cylinder och en elmotor för en kombinerad effekt på 220 hk. Bensinbilen 2.0L Arteon kan ge upp till 35MPG, dieselbilen 2,0L kan ge upp till 45MPG medan hybridbilen 1.4L kan ge upp till 214MPG.

Alla Arteon-versioner levereras med VW:s egen 7-växlade automatlåda DSG. Ingångsmodellerna av Arteon är FWD-bilar medan de högre modellerna även kan fås med VW 4Motion AWD-teknik. På det hela taget är Arteons drivlinor effektiva, sofistikerade och pålitliga.

VW Arteon – Design och chassi

Arteons starka sida är förmodligen den yttre designen som utstrålar sofistikering, lyx och futurism, vilket är vad VW tenderar att porträttera bäst. Den aggressiva fronten matchad med fantastiska LED-lampor kommer garanterat att väcka uppmärksamhet, även i sällskap med dyrare bilar. Arteon finns även som Shooting Brake-version, vilket ytterligare skiljer den från några av sina konkurrenter.

Interiört är Arteon inte så lovande eftersom många anser att den är alltför Golf-liknande. Därmed inte sagt att VW Golf erbjuder en dålig interiör, men att Golf är nästan hälften så dyr. Hur som helst finns det en del förstklassiga material här och där, men helhetsupplevelsen är i hög grad beroende av vilka alternativ du väljer.

Arteons fjädring och chassiinställning gör den dynamisk, men inte alls lika mycket som vissa av dess bayerska kusiner. R-Line-modellerna med styvare fjädring känns visserligen smidigare, men de kommer aldrig att kunna konkurrera med sådana som BMW 4-serien.

  Aiways vs VW - vilken är bäst?

VW Arteon – Tillförlitlighet och vanliga problem

VW Arteon verkar också vara en hyfsat pålitlig bil, men vissa problem är värda att nämna. Till att börja med tenderar Arteon att drabbas av problem med bromssystem, upphängningsproblem, problem med trim och utrustning, problem med soltak och problem med hybridsystemet.

Man vet inte så mycket om Arteons tillförlitlighet eftersom Arteon inte är lika populär som andra VW-modeller är. Hur som helst uppger de flesta ägare att Arteon är en pålitlig bil som troligen kommer att stå emot tidens tand.

VW Arteon – Värde och praktiska egenskaper

Du kan få en begagnad VW Arteon för mellan 29 000 och 50 000 dollar beroende på modellår, motorer, utrustningslista och det allmänna tillståndet. För detta pris konkurrerar Arteon direkt med Audi A5 vilket gör det något svårt att betygsätta Arteon.

Praktiskt sett är Arteon kung eftersom ingen annan 4-dörrars sedan erbjuder ett lika stort bagageutrymme som det som finns i Arteon. Dessutom leder Arteon även när det gäller benutrymme även om huvudutrymmet inte är något att skryta med.

FAQ-avsnitt

Är VW Arteon värd det?

VW Arteon är placerad i ett riktigt konkurrenskraftigt sällskap eftersom den konkurrerar med bilar som Audi A5 Sportback, BMW 4-serie Gran Coupe och Mercedes Benz C-klass. Alla dessa tre kommer med ett mer premiummärke, starkare motorer och ett bättre återförsäljningsvärde.

Å andra sidan underskrider VW Arteon alla dessa tre något när det gäller priset, men inte för mycket för att göra en massiv skillnad. Som sådan är Arteon värd det om du verkligen är förtjust i vad den levererar.

  BMW VS Volkswagen tillförlitlighet - vilken är bäst?

Är VW Arteon säker?

Om du är intresserad av att köpa VW Arteon är säkerheten inte något du bör vara alltför orolig för eftersom Arteon är en riktigt säker bil överlag. Arteon finns med alla moderna säkerhetsfunktioner, men de flesta av dessa ingår i ganska dyra tillvalspaket.

Arteon är en femstjärnig bil när det gäller krockskydd, vilket innebär att den borde uppfylla de flesta människors säkerhetsbehov idag.

Är VW Arteon bättre än VW Passat?

VW Arteon är för Passat vad Audi A5 är för Audi A4, vilket innebär att de bygger på mer eller mindre samma plattform med den enda skillnaden i körupplevelse och styling. VW Arteon är ett mer tillfredsställande paket jämfört med Passat, men skillnaderna är marginella.

De flesta föredrar Arteons utseende medan de som föredrar Passat är mer för en dämpad exteriördesign som inte skriker så mycket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts