Allt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Den nyligen avslöjade Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION representerar vad ett ID. Pro-modell ser ut med VW:s egenutvecklade AWD-system som gör bilen mer kapabel i svåra väderförhållanden och gör din körupplevelse mer sammanhängande och säkrare. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION och varför du bör överväga en sådan.

Till att börja med är VW ID. 4 PRO 4MOTION kommer med VW:s 82 kWh-batteri vilket indikerar att detta är den högre trimmade modellen med mer kraft och större räckvidd som ryms mellan toppmodellen GTX och den vanliga ID. 4. ID. 4 PRO 4MOTION kan betraktas som något av den bästa modellen i hela ID. 4-sortimentet.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Designmässigt är ID. 4 Pro 4MOTION följer det välkända designspråket som återfinns på den vanliga ID.4 med några märken som visar att den här drivs av alla fyra hjulen. I övrigt är ID. 4 Pro 4MOTION exakt som den befintliga ID.4, vilket inte är något dåligt om du gillar hur den vanliga ID.4 ser ut.

När det gäller tillförlitlighet är ID. 4 Pro 4MOTION sannolikt ärva några av de befintliga problemen med ID.4 och den kommer att komma med en liten prishöjning. Praktiken förblir orörd vilket innebär att ID.4 PRO 4MOTION är en riktigt rymlig och praktisk bil.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

VW ID. 4 PRO 4MOTION – Drivlinan

Med ett 82 kWh-batteri kan du räkna med att få cirka 250 mils räckvidd enligt VW:s påstådda statistik. AWD kan potentiellt sänka din maximala räckvidd lite eftersom det brukar vara fallet när du jämför bilar med 2WD och AWD. Hur som helst, ID. 4 PRO 4MOTION en dubbel elmotor som gör att den kan skicka kraft till alla fyra hjulen hela tiden.

  Vanliga problem med Volkswagen Sharan

Detta är tillräckligt för att erbjuda 261 hk och 313 lb-ft vridmoment som driver ID. 4 PRO 4MOTION från 0-60 mph på 7 sekunder och gör att den kan nå en maxhastighet på 112 mph/180 km/h. Du kan ladda ID.4 PRO 4MOTION från 20 % till 80 % på cirka 33 minuter medan långsam AC-laddning tar cirka 8-9 timmar respektive.

På det hela taget är ID.4 PRO 4MOTION-drivlinan verkligen kapabel och den ger en hyfsad körsträcka överlag. Med en snabb DC-laddningshastighet på 175 kW bör ID.4 Pro inte orsaka alltför mycket räckviddsångest eftersom du kan få en räckvidd på 62 mil från bara 10 minuters snabbladdning.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

VW ID.4 PRO 4MOTION – Design och körning

Designmässigt ser VW ID.4 Pro 4MOTION exakt likadan ut som den vanliga ID.4, vilket inte alls är dåligt. Hela VW ID.-serien ser futuristisk och ren ut, vilket innebär att den borde åldras med elegans. Interiören i ID.4 är mycket välutrustad, men vissa klagar på att ID.4 skulle kunna kännas lite mer högklassig på insidan.

När det gäller körning är ID. 4 Pro 4MOTION känns uppåtriktad och är mycket lätt att köra. Du känner dock av vikten och bilens fjädring skulle kunna vara lite mjukare. Kördynamiken gynnas förvisso av en relativt låg tyngdpunkt, men ID.4 är inte konstruerad för att gå snabbt runt hörn.

VW ID.4 PRO 4MOTION – Tillförlitlighet och vanliga problem

ID.4 har funnits ett tag, vilket innebär att de flesta är helt medvetna om hur tillförlitlig den är. Tidigare ID.4-modeller var mycket mer problematiska än de som lämnar fabriken nu, vilket är att vänta för en helt ny bil. Vi kan säga att ID.4 är hyfsat pålitlig, men inte den mest pålitliga familje-EV:n som finns.

  Passar Mercedes-hjul till VW

Den vanligaste VW ID. 4 Pro 4MOTION-problem varierar från olika bromssystemrelaterade problem, problem med bilens huvudsakliga elsystem, problem med kvalitetskontrollen, problem med laddning och potentiella problem med bilens avancerade förarassistanssystem.

VW ID.4 PRO 4MOTION – värde och praktiska egenskaper

Med ett utgångspris på cirka 50 000 dollar är VW ID.4 PRO 4MOTION nu några tusen dollar dyrare än modellen utan 4MOTION. Det här priset är verkligen upp i nivå med några av de dyraste EV:erna på marknaden utan att man kliver in i segmentet för lyxiga EV:er.

Praktiken är kvar på samma sätt som i den vanliga ID-modellen. 4, vilket innebär massor av sittplatsutrymme, särskilt i baksätet. Bakluckan är också ganska stor tack vare sin fina form och breda öppning. AWD gör det mycket lättare att styra ID.4 Pro 4MOTION i ogynnsamma väderförhållanden.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa VW ID.4 Pro 4MOTION?

Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION är utformad för personer som vill maximera säkerheten oavsett vilket underlag de kör på. Därför är det vettigt att betala för 4MOTION-systemet om du bor i ett klimat med mycket snö, regn och is.

Tro dock inte att du kan komma undan utan ett par ordentliga vinterdäck eftersom dessa är nödvändiga oavsett om du äger en bil med 2WD eller AWD. Om du bor i ett område som huvudsakligen är torrt kan du klara dig bra med vanliga 2WD ID. 4 eftersom den ger dig lite mer räckvidd och dessutom är billigare att köpa.

  Vad är skillnaden mellan Volkswagen ID.4 och ID.5?

Vilka VW ID.4-modeller har AWD?

För närvarande erbjuder VW ID.4 med AWD i två särskilda modeller, den nya Pro 4MOTION-modellen och toppmodellen GTX. Anledningen till att VW tog fram Pro 4MOTION är för att sänka utgångspriset för en ID.4 med AWD i allmänhet.

Det är värt att nämna att alla andra modeller av ID. 4 kommer med ett bakhjulsdrivet system, vilket är ett avsteg från den vanliga FWD-uppställningen som vi är vana att se från VW.

Är VW ID.4 en bra bil?

Volkswagen ID.4 är utformad för personer som vill ha en elektrisk Volkswagen som klarar både långkörning och stadskörning utan några som helst problem. ID.4 är också säker, bekväm, välutrustad och en bra familjebil, vilket är huvudanledningen till att de flesta köper den. Därför är VW ID.4 verkligen en riktigt bra bil.

Video: 2023 VW ID.4 Pro 4Motion REVIEW – AWD-versionen utan GTX

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts