Vad är skillnaden mellan Volkswagen ID.4 och ID.5?

Vad är skillnaden mellan Volkswagen ID.4 och ID.5?

Volkswagen ID.-serien är det nyaste tillskottet i VW-familjen. Varumärket ID. representerar framtiden för VW-märket som fokuserar på elbilar. Den första ID. bilen som avslöjades var ID.3, en elektrisk motsvarighet till VW Golf och den billigaste ID. bilen hittills.

VW ID.4 är nästa i raden eftersom den är större, kraftfullare och en uppgradering av ID.3 i alla avseenden. ID.5 är en snyggare och sportigare version av ID.4, men under skalet är dessa två likadana. I den här artikeln kommer vi att diskutera alla skillnader mellan ID.4 och ID.5, så se till att stanna kvar och ta reda på mer.

ID.4 och ID.5 skiljer sig åt när det gäller pris, storlek, motorer och stil. Dessa skillnader är tillräckligt stora för att göra dem till två fristående modeller. Dessa typer av modellseparationer är vanliga i den moderna bilindustrin eftersom märken tenderar att både erbjuda snygga, mindre praktiska bilar och deras mer praktiska motsvarigheter.

Bilar som Audi Q5 och Audi Q5 Sportback, Porsche Cayenne och Porsche Cayenne coupé är perfekta exempel på denna marknadsfilosofi. På det hela taget är ID.4 och ID.5 båda bra bilar, men de flesta kommer troligen att föredra ID.5.

Vad är skillnaden mellan Volkswagen ID.4 och ID.5?

  • Pris
  • Storlek
  • Motorer och batteri
  • Design

Prisskillnaden mellan VW ID.4 och VW ID.5

Volkswagen ID.4 är den andra ID-bilen som någonsin släppts, vilket innebär att den är lite större och dyrare än VW ID.3. ID.4 börjar på 41 230 dollar, men om du utnyttjar alla potentiella federala skattekrediter kan ID.4s startpris vara 33 260 dollar, vilket är ett riktigt lockande startpris med tanke på vad du får för pengarna.

  Volvo vs. Volkswagen: Tillförlitlighet

VW ID.5:s pris är ännu inte officiellt offentliggjort, men enligt några trovärdiga källor på nätet bör ID.5 börja på omkring 45 000 dollar medan toppmodellen ID.5 GTX till och med kan gå så högt som 60 000 dollar från början. Federala skattelättnader kan bidra till att sänka priset på ID.5 i instegsmodellen, men den bör alltid vara 3 000-5 000 dollar dyrare än ID.4.

Storleksskillnaden mellan VW ID.4 och VW ID.5

VW ID.4 och VW ID.5 delar samma MEB-plattform, vilket innebär att de är likartade när det gäller de direkta måtten. Båda har samma hjulbas på 110 tum och båda har samma bredd på 73 tum. ID.5 verkar dock vara en tum eller två längre och ungefär två tum lägre.

Detta innebär att ID.4 använder sig av en mer traditionell upphöjd crossover/SUV-form medan ID.5 använder sig av ett mer coupéliknande tillvägagångssätt. Detta innebär i sin tur att ID.4 är lite mer praktisk, lättare att se ut ur och har också mer lastutrymme.

Skillnader i motor och batteri mellan VW ID.4 och VW ID.5

En av de största skillnaderna mellan ID.4 och ID.5 är det faktum att ID.4 finns i två olika batterivarianter medan ID.5 endast finns med en enda batterivariant. Med det sagt finns ID.4 tillgänglig med antingen ett 52kWh- eller ett 77kWh-batteri medan ID.5 endast finns med ett 77kWh-batteri.

Detta innebär att ID.4s effektutgång varierar från 150 hk, 170 hk, 204 hk och upp till 299 hk. ID.5 har å andra sidan en effekt på 174 hk, 204 hk och upp till 299 hk. Det är ännu inte klart om ID.5 någonsin kommer att finnas tillgänglig med det mindre batteriet.

  Vanliga problem med Volkswagen Up

Designskillnader mellan VW ID.4 och VW ID.5

Den andra mest märkbara skillnaden mellan ID.4 och ID.5 är den yttre designen. VW ID.4 har en boxig SUV/crossover-form med rundade kanter som gör den mer aerodynamisk. ID.5 är en sportigare bil med en lägre lutande taklinje som gör bilen mycket mer flamboyant och borde dra till sig mycket mer uppmärksamhet.

ID.5 finns även i GTX-utrustningen som främst är ett kosmetiskt paket som gör att bilen ser elakare och mer målmedveten ut. De flesta kommer troligen att föredra ID.5:s utseende mer, men de som gillar att hålla sig under radarn kommer troligen att föredra ID.4.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa VW ID.4 eller VW ID.5?

VW ID.4 är ett mer prisvärt alternativ samtidigt som den är likadan under ytan. Det innebär att du kan välja en ID.4-modell med högre trim eller en ID.5 utan trim för ett liknande pris. Det är upp till dina personliga preferenser vad du värdesätter mest, men om du har en liten budget är ID.4 det rimligare valet.

Om du å andra sidan bara är intresserad av högt utrustade varianter, den allra bästa modellen av varje modell, är ID.5 det bättre valet eftersom den ser bättre ut och sannolikt kommer att prestera lite bättre också. Om det praktiska är din prioritet tar ID.4 hem segern totalt sett.

När börjar VW ID.5 säljas i USA?

Redan i maj 2022 startade VW officiellt produktionen av VW ID.4, men endast för de europeiska och asiatiska marknaderna. Det är ännu inte klart om VW någonsin kommer att erbjuda ID.5 i USA, men för tillfället finns det inga lovande planer på att de kommer att göra det inom en snar framtid.

  Vanliga problem med Volkswagen Polo

Enligt några trovärdiga forum och bilsajter är dock den amerikanska marknaden intresserad av ID.5, så vi får vänta och se om detta någonsin kommer att förverkligas.

Gör Volkswagen bra elbilar?

VW är ett av de största och mest framgångsrika varumärkena i bilindustrins historia, vilket innebär att de tenderar att göra saker rätt. VW lyckades sälja en hyfsad mängd elbilar redan 2019, men verkligheten är att VW inte ens erbjöd så många elbilar då.

Snabbt framåt ett år senare lyckades VW tredubbla sin försäljning av elbilar 2020. Som sådan verkar ID. linjen vara framgångsrik än så länge, men vi får vänta och se hur bra de kommande VW-elbilarna kommer att vara.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts