Volvo vs. Volkswagen: Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet är Volvo utan tvekan bättre än Volkswagen. Volvo är känt för sin hållbarhet och säkerhet, medan Volkswagen är känd som en ”folkbil”. Volkswagen erbjuder billigare bilar för alla, medan Volvo mer fokuserar på lyxsegmentet.

Även om båda har sina egna problem ligger Volvo före Volkswagen när det gäller tillförlitlighet.

Volkswagens tillförlitlighet har sjunkit på sistone.

Volkswagen är känt för sin överkomlighet och säkerhet. Normalt sett anses tyska bilar vara pålitliga alternativ, men så enkelt är det inte för Volkswagen. Volkswagens tillförlitlighet har ställts inför en del problem, särskilt efter utsläppsskandalen 2015.

Tillförlitlighetsrapporter från Warranty Direct tyder på att Volkswagen-bilar är några av de minst tillförlitliga bilarna, och Reliability Index rankade det på 25 av 40 företag med en poäng på 137. De har allvarligt försämrat sina placeringar i tillförlitlighetsundersökningar. För bara några år sedan, 2016, låg de på 9:e plats när det gäller tillförlitlighet.

Volkswagen lider också när det gäller det genomsnittliga antalet bilproblem. Deras bilar en ”problem-per-100” (pp100) poäng på 163, vilket är ännu lägre än förra årets 152.

Volkswagen briljerar dock på ett område – reparation. Volkswagen kräver mindre i reparationskostnader, jämfört med många andra stora företag. Den har en årlig genomsnittlig reparations- och underhållskostnad på 676 dollar. Säkerhetsfunktionerna i Volkswagen är också ganska bra.

Vanliga problem med Volkswagen

I och med sin utsläppsskandal 2015 förlorade Volkswagen många av sina lojala kunder. Volkswagen erkände att de fuskade i utsläppstesterna, vilket ledde till deras kraftigt dåliga recensioner. Företaget har inte återhämtat sig sedan dess och har fortsatt att gå tillbaka.

  Är Volvo bra att leasa?

Många bilar har numera problem med sina nya tekniska funktioner, men det är inte fallet med Volkswagen. Vanliga Volkswagenproblem handlar snarare om deras motorer. Det finns flera problem som ofta rapporteras, bland annat ett med motorlampan. Kontrollampan för motorn är ett vanligt problem hos Volkswagen på grund av dess felaktiga sensor.

Några av de andra problemen är spolfel, kortslutningar i ledningsnätet och en del personer har till och med upplevt fel på krockkuddar. Många av de problem som finns i Volkswagen kan lätt åtgärdas och reparationskostnaderna är inte alltför höga. Detta ger definitivt Volkswagen en viss fördel.

Volvos tillförlitlighet kan vara tvivelaktig.

Volvo är välkänt för sina starkt byggda bilar och säkerhetsfunktioner som ger dem en fördel gentemot andra märken. Volvo bygger bilar och motorer med lång livslängd. Säkerhetsfunktionerna som de tillhandahåller är några av de bästa i världen. Folk älskar också den verkligt lyxiga och bekväma interiören i Volvo.

Volvo är dock inte utan sina brister. Tillförlitlighetsundersökningar visar att Volvo har haft en del problem. XC90 stämplades som den minst tillförlitliga bilen 2021 av Consumer Report. Och Reliability Index rankade dem på 23:e plats av 40 biltillverkare, med en genomsnittlig poäng på 127 i tillförlitlighet.

Volvo har också problem med sina reparationer. Reparationskostnaderna är höga, med en genomsnittlig årlig kostnad på 769 dollar. Bilarnas problem är också höga jämfört med andra konkurrenter, med ett resultat på 143 problem per 100 bilar. Men reparationskostnaderna är ändå inte så mycket jämfört med andra lyxbiltillverkare som Audi eller BMW.

  Vilken modell ersatte Volvo XC70?

Problem med Volvo: Överföring och teknik

Det finns några större problem som är konstanta hos Volvo, som till exempel fel på växellådan. Detta kan bero på att de får sitt transmissionssystem från Aisin Technology. Rapporterna om problem med transmissionssystemet finns i nästan alla modeller. Kostnaden för att reparera detta är också ganska hög, runt 3 500 dollar.

Användningen av ny teknik och andra komplexa system har säkert sina fördelar. Tekniken ger en bättre körupplevelse med bättre bränsleekonomi, men det finns vissa nackdelar. Nyare Volvomodeller har haft många problem med mjukvaruproblem. Några andra problemområden är bland annat det automatiska bromssystemet och läckage av styrvätskan i servostyrningen.

Volvo vs. Volkswagen

Volkswagen riktar sig till medelklassen med sina prisvärda och säkra bilar. Volvo är däremot ett lyxmärke som är ganska mycket dyrare än Volkswagen. Volkswagen erbjuder förvisso hög kvalitet till låga priser, men de kan inte jämföras med Volvos lyxiga interiör och funktioner.

De säkerhetsfunktioner som finns i Volvo är några av världens bästa. Volkswagen är dock känd för sina låga reparationskostnader och sin bättre bränsleeffektivitet.

Verdict

Det handlar mest om köparens preferenser. Om du är ute efter ett prisvärt fordon som är lätt att reparera och har bättre bränsleekonomi, välj då en Volkswagen. Annars är Volvo det bättre alternativet när det gäller lyx, säkerhet och en bättre körupplevelse.

FAQ

Är Volkswagen ett lyxmärke?

Volkswagen anses vara ett familjebilmärke, inte ett lyxmärke. De tillverkar dock vissa bilar som erbjuder vissa lyxkvaliteter till sina kunder. Säkerhetsfunktionerna och sätena är ofta bra i Volkswagen. Det är också viktigt att notera att Volkswagen är moderbolag till många andra lyxbilsmärken.

  Vad är det som är fel med Volvo XC90?

Audi är en del av Volkswagen Group och definitivt ett lyxbilsmärke. Audi erbjuder futuristiska interiörer med sportiga bilar. Prestanda är också briljant i Audis, medan Volkswagens är mer standardiserade.

Vilka andra märken äger Volkswagen?

Volkswagen kanske inte är det bästa bilmärket, men det är moderbolag till många andra stora europeiska bilmärken. Volkswagen är verksamt i 153 länder med sin grupp av 12 märken från 7 europeiska länder. Volkswagenkoncernen omfattar:

 • SEAT
 • SKODA
 • Bentley
 • Bugatti
 • Lamborghini
 • Porsche
 • Ducati
 • Skåne
 • Audi
 • MAN
 • Volkswagen
 • Volkswagen kommersiella fordon.

Hur blev Volkswagen så känt?

Volkswagen är ett av världens största bilförsäljningsföretag med verksamhet i 153 länder. Företaget startade i Tyskland 1937 och kallades för ”folkets bil”. Volkswagen började snart producera billiga bilar för vanliga människor med bra egenskaper för den tiden. Detta gjorde dem mer kända än andra högprisbilar på den tiden.

Volkswagen antog nya strategier efter andra världskriget. De började exportera sina bilar direkt efter kriget 1947. Denna strategi hjälpte dem verkligen. Deras stjärna var Volkswagen Beetle; den blev en tysk ikon med en enorm marknadsandel på 40 % vid den tiden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts