Är Volvo bra att leasa?

När det gäller lyx, säker teknik och kvalitet ligger Volvo-bilar högst upp på listan. Men är de bra att leasa?

Volvobilar är bra bilar att leasa eftersom de är säkra och uppfyller de flesta krav som en bil bör ha. Oavsett om du skaffar en sedan, SUV eller annan Volvo i deras sortiment finns det bra leasingalternativ, beroende på vilka behov du har.

Att leasa en Volvo är ett bra alternativ eftersom det är mer prisvärt i förväg utan oväntade räkningar, det gör att du regelbundet kan byta vilken bilmodell du kör, det är flexibelt för att passa dina behov och det låter dig testa en bil under en kortare period utan att binda dig till att köpa den.

Vad gör Volvo till en bra bil att leasa

Volvo är ett varumärke som fokuserar på säkerhet och skönhet. Det finns också stora lastmodeller med många sittplatser och även högpresterande modeller. Beroende på dina behov finns det en bil för dig. Så varför ska du leasa din Volvo?

Leasing ger dig en mängd olika bilalternativ.

Volvo släpper nya bilar varje år. Varje ny bil har ett mer sofistikerat utseende, bättre bränsleekonomi, kvalitativa bekvämligheter, lyx och exceptionell design. Så du har ett brett utbud av alternativ att välja mellan. Med leasing kan du få tillgång till Volvos nybyggda bilar regelbundet.

Om du till exempel kör Volvo S60 under din första leasingperiod kan du välja XC90 under nästa leasingperiod. På så sätt behöver du inte fastna med en gammal modell. Du har med andra ord möjlighet att få en bil som passar dina nuvarande behov.

När man köper en bil brukar man hålla fast vid den under en längre tid. Så om du vet att du gillar variation och kommer att vilja byta ganska ofta kan leasing faktiskt vara ett mer prisvärt alternativ.

Leasing är överkomligt och kostnadseffektivt

När du leasar en Volvo-bil behöver du inte betala för bilens kostnad eller andra bilkostnader. Istället betalar du bara skillnaden mellan det faktiska bilpriset och det aktuella bilpriset. Vad innebär det egentligen?

  Vilka är de vanligaste problemen med Volvo?

Säg att en återförsäljare har köpt en Volvo-bil för 60 000 dollar och sedan leasar den till dig. I slutet av leasingperioden har den skrivits av till 50 000 dollar. Allt du behöver betala är leasingavgiften på 10 000 dollar fördelad på månaderna under hela leasingperioden.

Den initiala kostnaden och månadsbetalningen för att leasa en bil är vanligtvis låg. Detta är sant, särskilt om du jämför leasing med att köpa en ny Volvo. Om du inte har kontanter i förskott för att köpa en bil och hamnar på ett dyrt billån kan leasing vara ett mer prisvärt alternativ.

Ibland kan leasingföretag till och med dra av leasingavgiften från din lön varje månad. Detta är ett utmärkt sätt att enkelt klara av dina månadsbetalningar.

Inga bekymmer med underhålls- eller reparationskostnader.

Leasingbolaget tar vanligtvis hand om underhållet så fort du leasar en bil. Säg att du har leasat en Volvo och att bilen har passerat Volvos garantiperiod. Leasingbolaget tar över från och med nu. På så sätt behöver du inte spendera pengar på regelbundet bilunderhåll eller ha några oväntade reparationsräkningar.

I de fall där det i kontraktet står att företaget står för alla bördor, inklusive en krasch, behöver du inte lägga ut ett öre. Om du råkar ut för en olycka står företaget för reparationskostnaden. Se bara till att detta anges i det avtal du skrev under.

Lätt återvändandepolicy

I slutet av varje leasingperiod behöver du inte gå igenom någon rigorös process för att lämna tillbaka bilen. Det är mycket mindre komplicerat än att försöka sälja en begagnad bil. Det är bara att lämna tillbaka bilen till leasingbolaget. En expert kommer att utföra en kontroll av bilen för att se om den är skadad. Om allt ser bra ut kan du ta en promenad.

  Vilken Volvo har 3 rader?

Flexibla leasingplaner som passar dina behov.

De flesta Volvoåterförsäljare har en flexibel leasingplan. Du kan välja önskad körsträcka och din förskottsbetalning och månadsbetalning. Det finns leasingalternativ för 24 till 36 månader. Körsträckan kan också variera från 5 000 till 15 000 mil per år. Det är bara att välja det som passar dig.

Ett sätt att provköra en bil.

Om du någonsin har velat äga en Volvo-bil är leasing ett sätt att testa för att se hur bilen fungerar. Så om du bestämmer dig för att köpa bilen i slutet av leasingperioden vet du redan hur bra kvaliteten på det du betalar för är.

Leasing eller köp av en Volvo, vad är bäst?

Båda valen har sina för- och nackdelar. Vilket som är bäst beror på vad du vill ha. Leasing är kostnadseffektivt. Du betalar bara skillnaden mellan den faktiska kostnaden och avskrivningen och inte kostnaden för hela bilen. Dessutom är förskottsbetalningarna och månadsbetalningarna vanligtvis små jämfört med att köpa.

Du kan göra vad du vill med bilen när du köper den. Men leasing kommer med regler som du måste följa. Om du till exempel kör mer än den överenskomna körsträckan, vanligtvis mellan 5 000 och 15 000, måste du betala för den extra körsträckan.

Leasing ger dig tillgång till de senaste Volvo-bilarna. Du kan till exempel leasa en sedan nu och leasa den senaste SUV:n en annan leasingperiod. Men när du köper är du fast med en viss modell tills du bestämmer dig för att sälja den. Om du köper en bil måste du oroa dig för avskrivningsfrågor.

FAQ

Hur mycket kostar det att leasa en Volvo?

Kostnaden för att leasa en Volvo beror främst på modellen och många andra faktorer. Bilar leasas utifrån kostnaden för Volvo-bilen, vilket vanligtvis anges i leasingavtalet. Ju högre modell desto högre kostnad. Till exempel skiljer sig priset för att hyra en S60 från priset för XC90 excellence.

  Tillverkar Volvo elbilar?

Vilken Volvomodell är bäst att leasa?

Vilken Volvo du ska leasa beror på vad du behöver den till. Om du kör ofta kan det vara bra att kolla in S60 sedanen. Är du i behov av en bil med plats för till exempel fem passagerare? Din bästa chans är antingen den eldrivna eller gasdrivna S60.

Om du behöver mer lastutrymme kan du kolla in Volvo S90. Om du är sugen på att resa i terräng bör du nog leasa vagnen V60; den är ett odjur i tuff terräng.

SUV:er är rymliga och därför ett bra bilalternativ för att flytta stora familjer och tillhörigheter. Volvo XC90 är ett utmärkt val för ett större antal passagerare. Du kan välja den om du måste flytta upp till sex passagerare.

Är det möjligt att avsluta ett leasingavtal i förtid?

Du kan avsluta ett leasingavtal före leasingperiodens slut, men du måste betala en viss summa för att bryta mot avtalet. Beloppet anges vanligtvis i det kontrakt som du har undertecknat. Därför måste du noggrant läsa igenom och förstå ett hyresavtal innan du skriver under.

Kan jag köpa en leasad bil?

Ofta kan du köpa exakt den bil du leasat. Allt du behöver göra är att informera återförsäljaren om ditt beslut. Vissa kontroller utförs och nödvändiga dokument undertecknas. Och bilen blir din. Om du bestämmer dig för att köpa en annan modell än den du leasade är det också möjligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts