Ska jag köpa eller leasa en Jaguar?

Att köpa eller leasa en Jaguar är två sätt att ge dig förmånen att njuta av Jaguarbilarnas sportighet. Vilket alternativ du väljer beror på dina behov och din ekonomi. Låt oss gå igenom några av för- och nackdelarna med båda alternativen för att hjälpa dig att bestämma om du ska köpa eller leasa din Jaguar.

Både köp och leasing är bra idéer. Båda alternativen är dock kanske inte för alla. Om du till exempel inte har ekonomi för att köpa en ny Jaguar kan leasing vara rätt väg att gå. Om du å andra sidan kör ofta och har pengar för det, är köp ditt bästa alternativ.

Köpa eller leasa: vad är bäst?

Om du är förvirrad över om du ska köpa eller leasa en jaguar är det bästa alternativet att se fördelarna med båda alternativen. Att köpa har sina fördelar, liksom leasing. Men i slutändan handlar det om vad som fungerar bäst för dig.

Fördelar med att leasa en Jaguar

Leasing innebär att en person väljer att använda en Jaguar under en viss period. Därefter återlämnas fordonet till leasingföretaget. Ungefär 45-50 procent av Jaguars leasas på platser som USA. Åk till större städer som LA och till och med New York; du kommer att bli förvånad över statistiken.

Låt oss ta en titt på varför leasingsiffrorna är så höga.

Lägre betalningsplaner

Oavsett om du gör en månadsbetalning eller en handpenning är betalningsplanen alltid mindre än vad en betalning för ett billån förmodligen skulle vara. Anledningen är att du inte betalar för hela kostnaden för fordonet. Det belopp du betalar är vanligtvis skillnaden mellan bilens ursprungliga kostnad och värdeminskningen.

Om bilen till exempel kostar 60 000 dollar och i slutet av leasingperioden skrivs den av till 40 000 dollar, betalar du bara totalt 20 000 dollar under leasingperioden. Leasing med låga betalningsplaner gör det också möjligt för dig att köra en bil som ligger över din prisklass. Normalt skulle du inte ha råd med en Jaguar för 80 000 dollar, men här kör du runt med den.

  Jaguar F-Pace SVR Tillförlitlighet

Prova nya bilar med några års mellanrum.

En annan söt fördel med att leasa en Jaguar är att du har chansen att köra nya modeller vartannat eller vart tredje år. Nyare modeller har alltid den senaste tekniken och ibland förfinad exteriör och interiör.

När en leasingperiod har gått ut kan du centrera din nästa leasingperiod på den senaste modellen i stället för att hålla fast vid en gammal Jaguar-modell. Till skillnad från att köpa, där du när du köper en bil sitter fast med den tills du bestämmer dig för att sälja den.

Inga bekymmer om värdeminskning

De flesta köpta bilar brukar vanligtvis skrivas ned efter en tid. När du leasar behöver du dock inte oroa dig för att förlora på avskrivningen. Du använder bilen enligt leasingavtalet och lämnar tillbaka den efteråt. Återförsäljning är inget du ens behöver tänka på.

Täckande service

Rutinunderhåll ingår vanligtvis i en leasinggaranti. Här kommer underhållet att utföras på ett auktoriserat Jaguar-servicecenter. Så länge du inte överskrider den överenskomna körsträckan behöver du inte betala för att få bilen servad. Normalt sett kan det vara tufft att få reparationer på en lyxig Jaguar som du äger – en bra anledning till varför leasing kan vara önskvärt.

Alternativ vid leasingtidens slut

Om du i slutet av leasingperioden vill ha en annan modell kan du få den. Du behöver bara betala en eventuell utestående avgift hos återförsäljaren och gå över till en annan modell. Ännu bättre är om du bestämmer dig för att köpa den bil vars leasingavtal just avslutats.

Fördelar med att köpa en Jaguar

Köp innebär att en person köper en bil för att äga den. Precis som vid leasing väljer många bilförare att köpa sin bil direkt. Här är några av anledningarna till varför det också är ett populärt val att köpa en Jaguar.

Mångfald av Jaguar-utbud

De flesta Jaguar-återförsäljare har en mängd olika bilar som du kan välja mellan, oavsett om de är gamla eller nya. Till skillnad från leasing, där det finns en begränsning av antalet bilar, kan en återförsäljare leasa. De flesta Jaguarleasingföretag leasar inte begagnade eller begagnade bilar.

  Jaguar XJR575 Tillförlitlighet

Finansieringsalternativ

Att finansiera en ny bil är en okomplicerad process. Och du har möjligheter att ändra dina finansieringsplaner. Här kan du refinansiera ett lån för en lägre ränta eller sänka din månadsbetalning efter hand. Med andra ord, om din månadsbetalning är 3 000 dollar kan du sänka den till 1 500 dollar via refinansiering.

Fullständig äganderätt

När du köper en Jaguar äger du den. Du är fri att använda den som du vill. Här kan du anpassa eller modifiera den som du vill. Dessutom behöver du inte oroa dig för att betala för slitage som uppstår när du kör. Viktigt är att du kan sälja den när du vill.

Inga begränsningar i fråga om körsträcka

De flesta leasingavtal har en begränsning av antalet körda mil. Fråga din lokala Jaguar-central om kilometerbegränsningar i ditt leasingavtal. När du köper en Jaguar behöver du dock inte oroa dig för hur många mil du kör årligen.

När det gäller leasing måste du betala en viss avgift när du överskrider den föreskrivna körsträckan. Så om du är en regelbunden pendlare och du inte kommer att kunna hålla dig till kilometeravtalet är köp ett bättre alternativ.

Spara pengar på lång sikt

Det är visserligen dyrt att köpa en ny bil, men efter att ha betalat av lånet blir den billigare att äga ju längre du har den. Jämför det med att hyra ett hem jämfört med att köpa ett hem. När du har betalat av ditt lån blir dina månadsräkningar betydligt lägre.

Stora skillnader mellan att leasa och köpa en Jaguar

Leasing Köp

1 Det finns kilometerbegränsningar. Inga kilometerbegränsningar
2 Du får lämna tillbaka bilen i slutet av leasingperioden (du kan dock besluta att köpa den). Bilen tillhör helt och hållet dig så att du kan behålla den för alltid.
3 Billigare att leasa och underhålla Dyrare att köpa och underhålla.
4 Du betalar för överdrivet slitage Reparationer görs i din takt.
5 Det är billigare att skaffa de senaste Jaguar-modellerna Det är dyrt att skaffa de senaste Jaguar-modellerna eftersom du måste köpa en helt ny bil.
6 Anpassning och modifiering är otänkbart Du kan modifiera och anpassa bilen efter din smak.
7 Inget krångel om hur du ska sälja Avskrivningen kommer att drabba din bil så hårt att du kan förlora pengar.

  Jaguar XKR / XKR-S Tillförlitlighet

FAQs

Jag är en vanlig pendlare, ska jag köpa eller leasa en Jaguar?

Om du kör regelbundet är det bästa alternativet att köpa en Jaguar. Här behöver du inte oroa dig för slitage eller för att överskrida en viss körsträcka. Till skillnad från leasing måste du betala ett straffavgift om du överskrider den angivna körsträckan eller utsätter bilen för för mycket slitage.

Om jag vill ha den senaste tekniken, ska jag köpa eller leasa?

Leasing är bättre. Nya Jaguars kommer ut nästan varje år. Men om du väljer att köpa en med den senaste tekniken kan det vara ett dyrt alternativ, och ditt garage kommer att se ut som om du säljer bilar. När du leasar har du dock möjlighet att sätta dig bakom hjulen på en ny modell utan att spendera mycket.

Vilken Jaguar är den bästa Jaguar-modellen att leasa eller köpa?

Vilken Jaguar som är bäst att köpa eller leasa beror på dina planer för bilen. Om du ska använda den i arbetet är Jaguar XF ett bra alternativ. Om du använder den för att köra runt många människor eller redskap är någon av Jaguars SUV:er ett bra val eftersom de kan transportera ett stort antal personer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts