Ska jag leasa eller köpa en Volvo?

Både leasing och köp av en bil har sina egna fördelar, men vilket som är bäst beror främst på kundens behov och önskemål.

Att leasa en Volvo har verkligen vissa fördelar, bland annat att ge en bilköpare alternativ och mer frihet. En förare kan leasa ett fordon och sedan byta ut det efter några år när kontraktet löper ut. Samtidigt har köp av en bil sina egna fördelar, bland annat att äga fordonet direkt och att det är mer prisvärt om man behåller bilen i många år.

Leasing kontra köp av bil

Leasing: Billigare i början och mindre att oroa sig för

Att leasa en bil innebär att användaren betalar en handpenning i förväg och sedan en liten månadsavgift för att få använda bilen. Bilen ägs inte av användaren. Föraren har dock vanligtvis möjlighet att köpa bilen när leasingkontraktet löper ut.

Vid leasing ger leasingföretaget vissa villkor. Ett av de största villkoren är körsträckan. Föraren får inte överskrida ett visst körsträcka under ett år. I annat fall blir det böter. En annan nackdel är att föraren inte kan avsluta leasingavtalet före den överenskomna tiden utan att betala en avgift.

Med leasing slutar det ibland med att man i slutändan betalar mer övertid än när man köper en bil direkt. I månadsbetalningarna ingår avskrivningsvärdet och ränta, vilket gör bilen mycket dyrare än att köpa den.

Fördelar med leasing

Det finns många fördelar med att leasa en bil, bland annat:

 • Du får möjlighet att byta ut bilen när leasingperioden löper ut.
 • Billigare i början för en helt ny bil.
 • Månadsbetalningarna är ofta inte så mycket.
 • Du får försäkringar och täckning av högsta klass.
 • Du behöver inte oroa dig för mekanikerräkningar.
 • Du behöver inte oroa dig för bilen när den blir gammal.
  När leasingkontraktet löper ut brukar leasingbolagen ge kunderna 3 alternativ. De kan leasa en annan bil och ingå ett nytt leasingkontrakt. På så sätt kan kunden uppleva en annan ny bil och toppfunktioner. Det andra alternativet är att helt enkelt gå därifrån, välja att leasa sin nästa bil genom ett annat leasingföretag eller köpa en bil i stället.
  Det sista alternativet är att de ofta kan köpa samma bil som de har leasat. Vissa vill inte byta bil, så leasingbolaget låter dem köpa den direkt eller genom ett månatligt avbetalningslån.
  Finns det en sportig Volvo?

Köp: Äga bilen direkt och göra vad du vill med den.

Att köpa en bil är enkelt. Det har inga komplexa aspekter som leasing av en bil. Du behöver bara ha råd att köpa bilen och bege dig till närmaste bilförsäljare.

Fördelar med att köpa

Fördelarna med att köpa en bil i förväg är bland annat följande:

 • Du äger din bil direkt.
 • Du behöver inte oroa dig för månadsavgifter.
 • Du kan åka vart du vill utan att oroa dig för körsträckan.
 • Du kan anpassa din bil efter dina önskemål.
 • Du kan sälja din bil vidare när som helst när du vill.
  Även om det finns vissa fördelar med att köpa finns det definitivt en nackdel med att betala mycket pengar i förskott. Det är inte alla människor som har så mycket pengar på en gång. Du kan alltid ta ett billån, men det medför sina egna nackdelar som att slösa pengar på ränta.

Volvo leasingkontrakt

Volvo har en mycket bra leasingpolicy för att locka till sig kunder. Leasingavtalet inkluderar GAP-försäkring som ger vissa förmåner och täcker hela underhållet med certifierade Volvodelar.

Mångfald och kortsiktig överkomlighet kontra frihet och långsiktig överkomlighet.

Leasing har fördelar om användaren vill uppleva olika bilar. Vid leasing kan föraren också få en ny bil till sin familj, även om han eller hon inte har en stor summa pengar vid ett tillfälle.

  Vilken Volvo har massagesäten?

Att köpa bilen har fördelen att den kan anpassas och att man kan köra fritt. De kan åka vart de vill och använda så många mil som möjligt utan att oroa sig för leasingkontrakt.

Därför beror allt på köparen. Kunden måste bestämma sig för vad han vill ha. Om de ändå är ute efter att byta bil efter några år är leasing säkert det bättre valet. Men om någon har summan för att köpa en bil och planerar att äga den långsiktigt utan krångel, är köpet det bästa alternativet.

FAQ

Vad händer om en leasad bil kraschar?

Förhoppningsvis behöver du inte betala något, men du kan ha en självrisk.
Om du råkar ut för en olycka är det obligatoriskt att berätta det för ditt leasingföretag. Du kommer faktiskt att vara skyldig leasingbolaget värdet av fordonet när en olycka inträffar. Hur som helst ska din försäkring förhoppningsvis täcka alla kostnader.

Om din bil är helt totalförstörd kommer försäkringen att ge dig pengar som motsvarar bilens nuvarande värde. Dessa pengar betalas sedan till leasingbolaget för att nå jämvikt. Tyvärr är användarna i många fall skyldiga leasingbolagen mer pengar än vad försäkringen betalade. Kontrollera i så fall om du har en GAP-försäkring som kan täcka en del av detta. Volvo leasar erbjuder GAP-försäkring.

Vem betalar för underhållet av en leasad bil?

Vem som betalar för bilunderhållet beror på villkoren i leasingavtalet. Ofta betalar leasingbolagen för underhållet, men särskilda villkor måste följas. I det finstilta kan det till exempel stå att om föraren inte följer tillverkarens rekommenderade underhållsplan täcks inte bilunderhållet.

  Varför är begagnade Volvos så billiga?

Hur många mil kan jag köra på en leasad bil?

I vanliga leasingavtal har låntagaren årliga kilometergränser på 10 000, 12 000 eller 15 000 mil. Om någon överskrider denna gräns måste han eller hon betala böter i slutet av leasingkontraktet. Ett exempel på böter är något i stil med 30 cent per extra mil i slutet av leasingavtalet.

Vilken kreditvärdighet krävs för att leasa en bil?

Enligt NerdWallet skiljer sig det kreditbetyg (FICO) som krävs för billeasing vanligtvis från bilhandlare till bilhandlare. Den lägsta kreditpoängen bör dock vara 620. En poängsumma på mellan 620 och 679 anses vara okej. En poängsumma på runt 680 och 739 anses nästan idealisk för att leasa en bil.

Kan jag lämna tillbaka en defekt leasad bil?

Det finns ofta ett juridiskt avtal mellan leasingföretaget och låntagaren. Om den bil som leasats till dig av en slump visar sig vara defekt eller felaktig har du fortfarande vissa möjligheter att återlämna den och avsluta ditt leasingavtal. Många delstater har lagar om citroner. Dessa lagar gäller för låntagarens bil i det här fallet. Detta gäller endast så länge omständigheterna stämmer överens med lagens parametrar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts