Överraskande fakta om VW ID 4

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID 4 hoppas bli en av de mest populära VW-bilarna i modern tid eftersom den kombinerar elektrisk energi med den senaste tekniken, massor av utrymme och ett inte alltför dyrt pris. Eftersom ID .4 också är en crossover hör den hemma i det mest populära bilsegmentet för tillfället, vilket innebär att VW har satsat allt på ID 4.

I den här artikeln ska vi gå på djupet med några av de mest överraskande fakta om VW ID 4. Några av dessa är ganska imponerande och kommer att ge dig en uppfattning om vad en toppmodern VW handlar om. Vissa kommer dock kanske inte att överraska dig på ett positivt sätt, så mycket att de till och med kan bryta affären helt och hållet, åtminstone för vissa. Så, stanna kvar och ta reda på det!

VW ID 4 har en känsla för humor

VW är inte nödvändigtvis ett märke som är känt för att göra humoristiska bilar, men ID 4 hoppas kunna ändra på det eftersom den anpassar ett Tesla-inventerat fenomen där en bil gör skämt. Så nästa gång du kliver in i en VW ID 4, försök att säga ”Hello ID, tell me a joke”, så kommer ID 4 att ge dig ett klassiskt stand-up-skämt som kanske eller kanske inte kan få dig att le beroende på vilken sorts humor du föredrar.

Hur som helst är det en rolig funktion som de flesta inte ens känner till. VW säger att de gjorde sitt bästa för att ge ID 4 så många skämt som möjligt, så ID 4 är också en ståuppkomiker.

  Passar Mercedes-hjul till VW

Gratis 30-minuters laddning

När de allra första elbilarna började komma ut var laddning av elbilar faktiskt gratis i många av världens länder. När fler och fler elbilar började köra på våra vägar började priserna för laddning av elbilar stiga. Detta innebar att de som köpte sina elbilar senare inte fick ta del av detta, vilket har gjort vissa elbilsägare lite arga.

VW vill dock minska den totala elkostnaden för sina kunder, vilket är anledningen till att alla amerikanska köpare får en gratis 30-minuters laddning varje gång de kopplar in sina bilar i en av Electrify America-laddarna.

Utrymme som erbjuds

När VW presenterade sin satsning på EV ID-serien stod det omedelbart klart att VW har utvecklat en fristående plattform för sina EV-bilar, vilket innebär att ID-serien inte sitter på en icke-EV-plattform. Detta gjorde det möjligt för dem att maximera utrymmet i alla dimensioner, vilket är anledningen till att VW ID 4 har mer utrymme för ben och huvud än vissa stora sedans och SUV:er.

Det är verkligen fascinerande hur rymlig bakdelen i ID 4 är, även för de allra längsta människorna där ute.

Kvalitet och ergonomi

Det är inte bara socker och honung med ID 4 eftersom det finns vissa saker som är långt ifrån positiva. Först och främst är interiörkvaliteten ingenting jämfört med bilar som Mk7 Golf vilket innebär att ID 4 är förvånansvärt plastig. De flesta VW-ägare är vana vid mjukplast på ställen där din hand ofta når, men ID 4 har alldeles för många paneler i hårdplast som verkligen försämrar den övergripande känslan av kvalitet.

  Är Volkswagen Lupo en bra bil?

Vi måste också nämna ergonomin som också har spiralats ner med det nya infotainmentsystemet. VW:s brukade vara de bästa och lättaste bilarna att förstå eftersom allting var där det skulle vara. ID 4 översätter allt i sin infotainmentskärm vilket innebär att det är mycket svårare att använda, särskilt under körning.

ID Light

Tillbaka på den ljusa sidan har VW lagt till ”ID Light” till ID 4 som i princip är en tunn remsa av LED-lampor under vindrutan som är till för att kommunicera en mängd olika saker till dig. Det används som en pekare när navigationen är på eller som ett interaktivt ljus när du använder VW:s röstkommandon.

Det är verkligen skonsamt för ögonen och bidrar till VW:s framtidsperspektiv eftersom det passar bra ihop med resten av ID-sortimentet.

Comfort

Sist men inte minst måste vi också nämna de många sätt på vilka VW pressar dina komfortnivåer med saker som ett panoramasoltak i full längd, stora fönster och riktigt coola inredningsalternativ, som alla gör upplevelsen riktigt behaglig.

FAQ-avsnittet

Vad är bra med VW ID 4?

VW ID 4 är verkligen en blandning av många bra saker och några få dåliga saker, vilket sannolikt är anledningen till att ID 4 är en riktigt populär bil globalt sett. Den futuristiska designen, en häftig interiör, massor av säkerhetsteknik och en hel del innovativa funktioner garanterar att din ID 4-upplevelse kommer att vara helt annorlunda än med praktiskt taget alla andra VW-bilar utan elbil.

  Peugeot e-208 vs VW e-Golf - Vilken är bäst?

VW var aldrig riktigt ett varumärke känt för att våga, vilket innebär att även om många VW är riktigt bra bilar är de inte roliga eller karaktärsfulla. ID 4 är raka motsatsen eftersom den verkligen ger dig en upplevelse som inte kan matchas av någon annan VW utan ID. Slutligen är det också en EV crossover som är ett av, om inte det mest populära segmentet på dagens avancerade globala marknad.

Vad är dåligt med VW ID 4?

Det finns ett par definitiva nackdelar med ID 4, och de två största är bristen på övergripande kvalitet på materialen och hur VW gjorde interaktionen med ID 4 svårare än med de flesta av sina äldre bilar. Vi måste också nämna att ID 4 inte är billig, inte ens för en elbil eftersom VWs ID-bilar är dyrare än vissa lyxiga icke-EV-erbjudanden från andra framstående tyska märken.

Räckvidden för VW ID 4 är fortfarande inte i nivå med vissa Tesla- och Hyundai-modeller, vilket innebär att det fortfarande finns mycket utrymme för förbättringar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts