Mercedes Benz CLA Class Tillförlitlighet

Som tysk biltillverkare är Mercedes ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden sedan mer än hundra år tillbaka. Bilarna i CLA-klassen omfattar lyxiga 4-dörrars coupé- och 5-dörrars kombimodeller. Den är fullmatad med många funktioner och tillräckligt pålitlig för att kunna köpas.

Översikt

CLA-klassbilarna introducerades första gången 2013 och är för närvarande i sin andra generation som presenterades 2019. Andra generationens bilar har modeller med olika drivlinor som sträcker sig från 1,3 L till den största 2,0 L-motorn. Det finns även en plug-in hybridmodell tillgänglig i CLA-klassen.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. Bilarna i CLA-klassen har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 73 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. Bilarna i CLA-klassen har inte betygsatts i USA, men de har bra säkerhetsåtgärder med säkerhetsfunktioner. I övrigt har den säkerhetsfunktioner som ABS med EBS, övervakningssystem för döda vinklar, krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter fem år. CLA-klassbilarna i synnerhet förlorar cirka 49 % av sitt värde efter 5 år.

  Vilka Mercedes-modeller har AIRMATIC?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedes bilar kostar mycket mer i underhåll än deras andra rivaler i USA. Bilarna i CLA-klassen har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz CLA-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz CLA-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz CLA-klass?

Mercedes-Benz CLA-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz CLA-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz CLA-klass har 221 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 L Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz CLA-klass?

11,6 kubikfot ( 0,328 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz CLA-Class har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Varför är Mercedes CLA så billig?

Därför att den är utformad för att vara prisvärd. Mercedes A, B och CLA har den så kallade MFA-plattformen med framhjulsdrift. Mercedes hade aldrig tillverkat sådana bilar, men de behövde kunna konkurrera med lågklassiga bilar från andra tillverkare. C-klassen är instegsbilen för riktiga Mercedes.

Hur länge håller en Mercedes CLA 250?

Din Mercedes-Benz CLA 250:s prestanda påverkas direkt av hur du behandlar den. Om du underhåller din bil på rätt sätt kan du nå 200 000 mil eller mer. I din CLA250.

  Vilken är den mest pålitliga V8-bilen?

Är CLA bättre än c300?

Motor: En 2,0 l turboinline-4-motor ligger under huven på CLA 250/C 300. CLA 250 har 208 hk, 258 lbft vridmoment och C 300 har 241 hk. CLA 250 är fyra mil effektivare på motorvägen än sin motsvarighet C 300.

Är CLA en riktig Mercedes?

Ja, CLA är en äkta Mercedes. Den byggdes med samma teknik som Mercedes modeller i S-klass, SLK, CLS, GLA, GLC, AMG och GLE. Mercedes-Benz har tillverkat Mercedes-Benz CLA-serien av kompakta ledarbilar sedan 2013. Den första generationen var en fyrdörrars sedan som byggdes på plattformen för kompaktbilarna W176 A-klass, W246 B-klass. Den marknadsfördes som en fyrdörrars coupé.

Ska jag köpa CLA eller C-Klass?

CLA:s designdetaljer är bland annat en lägre taklinje, vilket ger mer utrymme inomhus och extra bagageutrymme. CLA:s hjulbas är också kortare än C-Klassens. Eftersom aerodynamiken är integrerad i konstruktionen har CLA en högre luftmotståndskoefficient, vilket gör den smidigare än C-Klass.

Är CLA A-klass eller C-klass?

Varken eller. CLA, som nu är i andra generationen, bygger på Mercedes MFA2-plattform för småbilar. Denna plattform ligger också till grund för A-Klassens småbilsprogram och B-Klassens tallboy, hatchback och GLA crossover. Men CLA är faktiskt längre än en storlek större C-Klass.

Vilken är bättre CLA eller A-Klass?

CLA är större än någon av dem, vilket man kan förvänta sig. Men inte särskilt mycket. A-Klass Saloon har 4 550 mm längd och CLA 4 688 mm. A-Klass Saloon tar sitt hatchback-liknande ansikte och lånar det till sin front. Du får också smidigare, mer pelarlösa dörrar om du väljer CLA – något som A/Class inte erbjuder.

  Vanliga problem med Mercedes S63

Har CLA AMG?

Mercedes-AMG CLA 45 kostar 53 100 dollar*. Den har 375 hästkrafter från den handgjorda AMG(r)-motorn, 2,0L inline-4 turbomatad. Den levereras med fyrhjulsdrift och en åttaväxlad automatisk växellåda. Dess standardutrustning omfattar 19-tums lättmetallfälgar, LED-strålkastare, dimljus, backkamera, lädersäten, uppvärmd ratt, elektrisk baklucka, tvåzons klimatanläggning.

Är CLA 45 en riktig AMG?

Den kraftfulla 2022 års Mercedes-AMG CLA-klassen är liten och kompakt, men den har en imponerande kraft och prestanda i segmentet för instegsbilar i lyxklassen. Du kan välja mellan den 302 hk starka CLA35-sedanen eller den 382 hk starka CLA45-modellen. Båda versionerna erbjuder vass hantering och en fastbacktaklinje.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts