Mercedes Benz SLK Class Tillförlitlighet

Mercedes Mercedes är en tysk biltillverkare och är ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden sedan mer än hundra år tillbaka. SLK-klassen är känd för sina kompakta lyxiga roadsterbilar som också finns i konvertibla karossformer.

Översikt

SLK-klassen presenterades första gången 1996 av Daimler-Benz och dess produktion stoppades helt nyligen 2020. Tredje generationens SLK-klass är de sista och det finns flera trimnivåer av SLK-klassen. Drivmedelsalternativen är också breda med den lägsta 1,8 L-motorn och den högsta 3,5 L-motorn.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom den hjälper individer att bestämma sig för om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. SLK-klassen har varit ganska pålitlig med ett tillförlitlighetsbetyg på 4 stjärnor av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. SLK-klassen har inte krocktestats, men den har många säkerhetsfunktioner såsom varning för kollisioner framåt, adaptiv farthållare, lane keep assist osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen devalveras med cirka 45 % efter 5 år och SLK-klassen devalveras med cirka 62 % efter 5 år.

  Vanligaste Mercedes-Benz

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. SLK-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 000 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz SLK-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz SLK-klass är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz SLK-klass?

Mercedes-Benz SLK-klass är en bil med 2 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Two-Seaters

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz SLK-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz SLK-klassen har 302 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz SLK-klass?

6,4 kubikfot ( 0,181 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz SLK-klass har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller Mercedes SLK?

Mercedes SLK kan hålla mellan 13-17 år om den underhålls ordentligt. Mercedes SLK kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil utan större reparationer, baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts