Mercedes-AMG CLA Tillförlitlighet

Mercedes är en ganska pålitlig biltillverkare och AMG-modellerna är deras prestationsinriktade modeller. CLA-klassen rankas ofta högre än A-klassen och har fler funktioner än A-klassen. AMG CLA är en högpresterande modell av CLA-klassen.

Översikt

AMG-modellerna tillverkas med ännu mer feodala motorer och vissa ytterligare funktioner. AMG CLA har en 2,0 L I4 turbomotor som är snabb nog att producera 382 hästkrafter. Bilen har en beräknad o till 60 mph acceleration på bara 4,0 sekunder. Utöver det har den många användbara funktioner.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet är en ganska viktig faktor innan man köper ett fordon eftersom den beskriver bilens underhållskostnad, säkerhetsfunktioner och avskrivningsgrad. Mercedes har funnits i många år och de tillverkar en del solida bilar, men de är dyra att underhålla precis som alla andra lyxiga tyska bilmärken. AMG CLA är en ganska pålitlig bil med ett tillförlitlighetsbetyg på 73 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner påverkar också en bils tillförlitlighet och tyska bilar har ett gott rykte när det gäller säkerhetsfunktioner. Mercedes utför aktivt krocktester på sina bilar och de har visat sig vara en av de säkraste bilarna. AMG CLA har krocktestats av IIHS och har fått bra resultat. Säkerhetsfunktionerna omfattar bromsassistans, ABS, 8 krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Att köpa en tysk bil är alltid en bra investering för framtiden eftersom de inte förlorar sitt värde någon gång tidigare. Mercedesbilar brukar vanligtvis avskriva omkring 45 % efter 5 år. AMG CLA skriver ned cirka 49 % efter 5 år i genomsnitt, vilket är fantastiskt.

  Vilka Mercedes har blind spot assist?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de största orosmolnen bland bilägare. Mercedes bilar är alltid ganska solida och kostar genomsnittligt jämfört med andra tyska bilar. AMG CLA kostar cirka 500 dollar per år för allt underhåll och andra reparationer beroende på typ av reparationer.

FAQ

Är Mercedes-AMG CLA-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-AMG CLA-Class är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-AMG CLA-Class?

Mercedes-AMG CLA-Class är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG CLA-Class och har den en turbo?

Mercedes-AMG CLA-Class har 302 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-AMG CLA-klass?

11,6 kubikfot ( 0,328 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG CLA-Class har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Är Mercedes CLA 250 pålitlig?

Mercedes-Benz CLA250:s tillförlitlighetsbetyg är 3,5 av 5,0. Detta placerar den på sjunde plats bland 17 lyxiga kompaktbilar. Den har en genomsnittlig ägandekostnad med 736 dollar i årliga reparationer.

Är Mercedes CLA värd att köpa?

Den nya CLA-klassen har ett av de lägsta prisbasbeloppen i Mercedes-Benz sortiment, men behåller ändå Mercedes-Benz utseende och känsla. Interiörkvaliteten är utmärkt för en lyxsedan på instegsnivå. Inredningsmaterialen är mycket eleganta. Styrningen känns förstklassig. Den är helt klart värd att köpa.

  Mercedes 190E (W201) - Allt du behöver veta

Vad är bättre CLA 250 eller c300?

Motor: CLA 250 och C 300 har en 2,0 liters turbo-inline-4-motor. CLA 250 producerar 208 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lbft. C 300 genererar 241 hästkrafter och 273 lbft mer vridmoment. CLA 250 får fyra fler mil på landsväg än C 300.

Är CLA en riktig Mercedes?

Ja, det är en riktig Mercedes. Mercedes-Benz har tillverkat Mercedes-Benz CLA-serien av kompakta ledarbilar sedan 2013. Den första generationen var en fyrdörrars sedan som byggdes på plattformen för kompaktbilarna W176 A-klass, W246 B-klass. Den marknadsfördes som en fyrdörrars coupé.

Är CLA 250 en AMG?

Ja, Mercedes-Benz CLA är en kompakt, framhjulsdriven modell som konkurrerar med BMW 3-serien och Audi A4. Den introducerades 2015 som en del av ett försök att vitalisera märkets sortiment. Den har anmärkningsvärda 375 hästkrafter tack vare AMG(r)-motorn med turboladdning på 2,0 liter.

Har CLA en adaptiv farthållare?

DISTRONIC kan hålla en hastighet och kommer automatiskt att accelerera eller bromsa vid behov. Den adaptiva farthållaren DISTRONIC kan hålla ett specificerat avstånd till fordonet framför dig, eller den hastighet du väljer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts