Mercedes Benz CLK Class Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden i mer än hundra år. Bilarna i CLK-klassen omfattar lyxiga 2-dörrars coupé- eller cabrioletbilar som i stort sett är baserade på E-klassen.

Översikt

CLK-klassbilarna introducerades för första gången 1997 och tillverkningen upphörde 2010 och ersattes av E-Klass-modellerna. CLK-klassbilarna är fortfarande bra att köpa och den har en V8-motor på 5,5 liter som producerar maximalt 381 hästkrafter. Bilen har också många bra funktioner, bland annat ett AWD-system som är standard i alla modeller.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. Bilarna i CLK-klassen har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 4 av 5 stjärnor av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. Bilarna i CLK-klassen har inte betygsatts i USA, men de har bra säkerhetsåtgärder med säkerhetsfunktioner. I övrigt har den säkerhetsfunktioner som låsningsfria bromsar, krockkuddar med sidogardiner osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. CLK-klassbilarna har minskat tillräckligt mycket i värde och är fortfarande en bra bil att köpa och nu kommer den bara att minska i värde med 6 % efter 5 år.

  Mercedes Benz C-klass tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. Bilarna i CLA-klassen har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz CLK-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz CLK-klass är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz CLK-klass?

Mercedes-Benz CLK-klass är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Sub-Compact

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz CLK-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz CLK-klass har 382 hästkrafter och 391 lb-ft vridmoment. Motorn är en Gas V8 med en cylindervolym på 5,5 liter/ Bränslesystemet är: DET ÄR ETT SMPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz CLK-klass?

10,4 kubikfot ( 0,294 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz CLK-klass har 18 x 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 x 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en Mercedes CLK?

Mercedes CLK kan hålla i genomsnitt 13-17 år med rätt underhåll. Mercedes kan hålla från 200 000 till 250 000 mil innan de behöver större reparationer. Detta är baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000.

Är Mercedes CLK en bra bil?

Mercedes CLK är en bekväm cruiser som lätt kan köra långa sträckor. CLK är rymlig för fyra personer, med gott om plats i framsätet och två säten i baksätet. Personer på två meter kan tycka att det är lite trångt med huvudutrymmet bakåt.

  Mercedes Benz GLC Coupe Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts