Mercedes Benz C-klass tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden i mer än hundra år. C-Klass-bilarna omfattar kompakta ledarbilar med 4-dörrars sedans som uteslutande är av premiumkvalitet.

Översikt

C-klassbilarna har funnits på marknaden i flera år och är för närvarande i sin femte generation. Bilarna har olika drivlinor som sträcker sig från en 1,5 liters turbomotor till den största 2,0 liters turbomotorn. Mercedes erbjuder även en hybridmodell av C-klass. Dessa bilar har många funktioner och interiören är extremt extravagant att sitta i.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. C-klassbilarna har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 81 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. C-klassbilarna har krocktestats av IIHS och fått bra resultat, och den har också plockats in i utmärkelsen ”Top Safety Pick+”. Säkerhetsfunktionerna omfattar fotgängarsäkerhet, PRE safe-system, aktiv bromsassistent osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde mycket snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter fem år. C-Klass-bilarna i synnerhet förlorar cirka 53 % av sitt värde efter 5 år.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - skillnader, fördelar och nackdelar

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. C-klassbilarna har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz C-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz C-klass är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz C-klass?

Mercedes-Benz C-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz C-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz C-klass har 255 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz C-klass?

12,6 kubikfot ( 0,357 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz C-klass?

3,8 tum ( 9,65 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz C-klass har 18 X 7,5-tums aluminiumhjul fram och 18 X 8,5-tums aluminiumhjul bak.

Håller Mercedes C-klass länge?

Mercedes C-klass kan hålla i genomsnitt 13-17 år med rätt underhåll. Mercedes kan hålla från 200 000 till 250 000 mpg innan de behöver större reparationer. Detta är baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000.

Vad är det som går fel med C-Klass?

Mercedes C-klass kan få rost. Detta är inte ovanligt för en modern bil. Oftast är det runt bagageluckan i närheten av handtaget för bagageluckans frigöring. Dörrspeglar kan vara problematiska på grund av bullriga fäll- och/eller justeringsmotorer, liksom de integrerade indikatorrepeatrarna som inte fungerar synkroniserat med huvudenheterna.

  Vilken är den bästa kylvätskan för Mercedes?

Är Mercedes C300 tillförlitliga?

Betygsindexet för Mercedes-Benz C300 är 3,5 av 5,0. Detta placerar den på 13:e plats bland 31 lyxiga mellanstora bilar. Även om reparationer är mer frekventa än andra bilar är det mindre sannolikt att de orsakar allvarliga skador. En C300 kommer att kräva att du besöker verkstaden för mindre reparationer, så räkna med att spendera något mer.

Är Mercedes mer pålitlig än Toyota?

J.D. Power rapporterar att Toyotas, Chevys är mer tillförlitliga än Mercedes och BMW. Namnskyltar från Toyota, General Motors, Hyundai och Daimler hade i genomsnitt 135 problem, sex fler än märken från Mercedes-Benz.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts