Kan man bogsera en automatisk Volvo?

Automatiska Volvo-bilar kan bogseras, men de behöver extra omsorg jämfört med bilar med manuell växellåda.

Att bogsera en automatbil skiljer sig från en manuell bil. Risken att skada transmissionssystemet är större i automatbilar. Automatiska Volvo-bilar kan bogseras, men tornaren måste veta vad han eller hon gör. Det finns också en Volvo-tjänst som är öppen dygnet runt för att bogsera bilen.

Att bogsera en automatbil

Det har alltid funnits en missuppfattning om att bogsera automatiska bilar. Folk tror att om de bogserar en automatbil kan de skada transmissionssystemet. Automatiska bilar är också dyra att köpa, så folk blir skrämda från att bogsera sina bilar. De kan dock fortfarande bogseras.

Försök först och främst att hyra en bärgningsbil med en plattbädd. Om detta inte är möjligt kommer bärgaren att bogsera din bil med bilens hjul på marken. Det är här problemen börjar eftersom drivaxeln och drivaxlarna också vrider sig när hjulen vrids. Dessa är komponenterna i transmissionssystemet.

Nu kommer transmissionssystemet att lida eftersom dess komponenter går utan smörjning eftersom smörjningen vanligtvis görs av en motor som är igång. När man bogserar en bil är dock motorn avstängd, så det finns inte tillräckligt med smörjning i transmissionen när dess komponenter snurrar, vilket orsakar problem.

Bogsering av automatiska bilar med fram- eller fyrhjulsdrift.

Det finns olika bogseringsprotokoll för bilar med fram- och bakhjulsdrift och bilar med fyrhjulsdrift. AWD- och FWD-system bogseras vanligtvis på samma sätt. För framhjulsdrivna och fyrhjulsdrivna system ska bogseringen göras på följande sätt:

 1. Ställ först bilen i neutralläge.
 2. Använd en bildolly för bogsering av en FWD eftersom den förhindrar att bilens framhjul snurrar.

Bogsering av automatiska bilar med bakhjulsdrift

När det gäller en bakhjulsdriven bil är bogseringen lite annorlunda. Att bogsera en bil med bakhjulsdrift är en tyngre uppgift än en bil med fyrhjulsdrift. Det bör göras på följande sätt:

 1. I bilar med bakhjulsdrift ska drivaxeln kopplas ur innan bilen bogseras.
 2. Bogseraren ska ta bort drivaxeln och lägga den i lastbilen.
 3. Se till att även förvara U-ledskåporna på ett säkert ställe.
 4. En bogserstång används för att bogsera RWD-bilar genom att knyta en bogserrem. Eller så kan du bara använda en bildolly.
  Genom att följa dessa tips kan du enkelt bogsera en automatbil utan att transmissionssystemet skadas. Försök att anlita bästa möjliga bogserföretag eftersom en skada på transmissionen lätt kan kosta dig mer än 1000 dollar.
  Är Volvos laddhybrider tillförlitliga?

Bogsering av en automatisk Volvo-bil

Att bogsera en automatisk Volvo är samma sak som att bogsera vilken annan automatisk bil som helst. Det är också viktigt att notera att de flesta Volvo-bilar är FWD och AWD. Volvo tillverkar sällan några bilar med fyrhjulsdrift på grund av deras lägre bränsleeffektivitet. Eftersom de är FWD och AWD bör automatiska Volvo-bilar därför bogseras med en bilkärra. Volvo erbjuder också sin egen vägassistans och bogseringstjänster som är tillgängliga dygnet runt.

Volvos vägassistans och Tow for Life-tjänster

Volvo erbjuder sina kunder vägassistans dygnet runt under garantiperioden. Volvo erbjuder dock även Tow for Life-tjänster för Volvo-ägare, som är tillgängliga även efter att garantin har löpt ut. Med Volvo’s Tow for Life-tjänst får du tillgång till de bästa bärgningsoperatörerna utan några som helst avgifter. Det kostnadsfria erbjudandet omfattar dock endast en radie på 25 mil.

De bogseringstjänster som Volvo tillhandahåller är av högsta kvalitet och dessutom gratis. Därför är Volvo ett bra företag när det gäller bogseringsupplevelser.

FAQ

Vad är skillnaden mellan att bogsera en automatbil och en manuell bil?

Att bogsera bilar är inte en enkel sak att göra. Manuella bilar har ett enklare förfarande för att bogseras än automatiska bilar. Plattbäddsbogseringen av en bil är ganska likartad i båda fallen, men att bogsera när hjulen står på marken är annorlunda för båda biltyperna.

Automatisk växellåda – I bilar med automatisk växellåda behöver växellådans drivaxel smörjas under körning. Denna smörjning sker genom att motorn körs, och motorn ger smörjning till växellådan. Om en bil bogseras stängs motorn av och växellådan saknar då den välbehövliga smörjningen. Det är därför som vissa metoder används i olika typer av bilar.

  Är Polestar och Volvo samma sak?

I bilar med FWD och AWD används en bilvagn för att bogsera dessa typer av bilar. I bilar med fyrhjulsdrift lossas dock drivaxeln för att kunna bogseras.

Manuell växellåda – Bilar med manuell växellåda har ett enkelt förfarande för bogsering. I manuella bilar har transmissionssystemet redan smörjning i sig eftersom smörjmedlet cirkulerar genom kugghjulens rörelse. Att bogsera en manuell bil med hjulen i neutralläge är oftast säkert.

Kan bogsering förstöra transmissionssystemet?

Transmissionssystemet är troligen säkert vid bogsering med plattbädd, men det finns en viss fara om bilen bogseras med hjulen på marken. Du bör veta vilken typ av bil du har och vilken motor- och transmissionslayout, dvs. AWD, din bil har. Att bogsera en manuell bil är enkelt, men det blir komplicerat när bilen har en automatisk växellåda.
Med rätt omsorg och kunskap hos bogserförarna kan det dock göras utan problem. Automatiska bilar bör plattabäddsbogseras, men om det inte finns någon plattabedsbogseringsbil att tillgå kan du bogsera genom att köra hjulen på marken.

Vad är plattabäddsdragning?

Att bogsera en bil genom att vila den på ett annat fordon kallas för flatbäddsbogsering. Vid denna typ av bogsering står alla fyra hjulen på lastbilen och bilen är i neutralläge. Detta är en av de säkraste formerna av bogsering. De lastbilar som används vid denna process har en släpvagn framtill med en bakre flatbädd med sig och bilen vilar på den.

  Volvo vs Lexus: Tillförlitlighet

Vilka är de bästa bilarna för att bogsera andra bilar?

Att bogsera en bil eller en båt bakom din bil kan ibland vara nödvändigt. Det kan hjälpa människor som flyttar, är på en lång resa eller på semester. Stora SUV:er och andra mellanstora SUV:er kan också bogsera andra bilar, inte bara stora lastbilar. De bästa bilarna som kan bogsera är:

 1. 2020 Chevrolet Silverado 1500: Max dragkraft upp till 13 400 pund.
 2. 2020 Ford F-150: F-150: Max dragning upp till 13 200 pund.
 3. 2020 BMW X5: Max dragning upp till 7 200 pund.
 4. 2020 Mercedes-Benz GLE-klass: Max dragning upp till 7 700 pounds
 5. 2021 Audi Q7: Max dragning upp till 7 700 pund.
 6. 2020 Chevrolet Tahoe: Max dragning upp till 8,600 pounds: 2020: Max dragning upp till 8,600 pounds
 7. 2020 Dodge Durango: Max dragning upp till 8 700 pounds
 8. 2020 Lincoln Navigator: Max dragning upp till 8,7000 pounds
 9. 2020 Ford Expedition: Max dragning upp till 9,300 pounds
 10. 2020 Ram 1500: Max dragning upp till 12 750 pounds

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts