Kan man komplettera en begagnad bil med en Blind Spot Detection?

Enligt några källor på nätet är en genomsnittlig bil i USA cirka 11-12 år gammal, vilket innebär att många moderna säkerhetstekniker fortfarande inte är tillgängliga för allmänheten. Nyare framsteg inom bilindustrin har gjort bilarna mer tillförlitliga och hållbara så det finns ingen anledning att uppgradera till en nyare bil längre.

Som sådan är det möjligt att lägga till viss teknik i begagnade bilar, inklusive blindvinkelavkänning, men du bör göra din forskning om den specifika bil du äger för att inte fatta ett dåligt beslut. När du ändå håller på bör du också investera i att lägga till några liknande men viktiga funktioner som en backkamera eller kollisionsdetekteringssystem.

System som dessa är utformade för att göra din körupplevelse säkrare, men du måste integrera dessa system så bra som möjligt för att undvika eventuella konstruktionsfel som kan uppstå efter långvarig användning.

Hur som helst, se till att läsa den här artikeln för att ta reda på hur du enkelt och tillförlitligt kan lägga till Blind Spot Detection och många andra avancerade förarassistanssystem i din bil. Du måste vara medveten om att eftermontering av system som dessa vanligtvis innebär att du kommer att betala mer pengar än vad du annars skulle ha gjort om du valt dessa funktioner från fabriken.

Att installera Blind Spot Assist i din begagnade bil – en eftermontering

Kanske erbjöd den bil du äger assistansfunktionen för döda vinkeln från fabriken, men den begagnade bilen du köpte var inte utrustad med denna funktion. Att försöka hitta ett exemplar som erbjuder dessa system innebär oftast att du måste kompromissa med alla andra specifika egenskaper som är knutna till den specifika bilen och som ibland är lite för dyra eller besvärliga.

  Vilken liten SUV har flest hästkrafter?

Det finns dock sätt på vilka man kan eftermontera ett assistanssystem för döda vinkeln på en begagnad bil genom att helt enkelt köpa tekniken från en återförsäljare som reservdel. De flesta av dessa system är till exempel inrymda i backspegelns höljen, vilket innebär att man kan köpa dessa speglar och montera dem på sin bil.

Du måste dock göra en del kodning, så det är alltid bäst att fråga din återförsäljare om du vill eftermontera ett säkerhetssystem på en begagnad bil. Det är viktigt att du överlåter dessa uppgifter till utbildade proffs eftersom dessa installationer måste vara så exakta som möjligt för att inte skapa en säkerhetsrisk längre fram.

Att installera Blind Spot Assist på din begagnade bil – Eftermarknadssystem

Om den bil du äger inte levereras med blind spot assist och den heller aldrig erbjöds med en sådan från fabriken är det bästa du kan göra att välja ett eftermarknadssystem. Här bör du ägna stor uppmärksamhet åt att hitta det bästa möjliga systemet för att maximera säkerheten och minimera riskerna.

Som sådana är system från Gosher kända för att vara tillförlitliga och välfungerande även efter många års användning. De tenderar att kosta mellan 200 och 300 dollar utan installation, vilket innebär att de representerar den övre prisklassen när det gäller assistanssystem för döda vinklar.

Du bör också överlåta installationsprocessen till ett proffs eftersom dessa system måste integreras enligt tillverkarens rekommendationer. Var noga med garantin eftersom du måste ha en sådan om något någonsin skulle misslyckas eller orsaka extra kostnader.

  Bästa bilen för nattkörning

Tillägg av ytterligare avancerade förarsäkerhetssystem

System för upptäckt av döda vinkeln är inte det enda användbara säkerhets- och assistanssystemet du kan skaffa till din begagnade bil eftersom du också bör välja en installation av en backkamera om din bil inte redan har en sådan. Du kan köpa en högkvalitativ vattentät backupkamera med mörkerseende för mindre än 200 dollar.

System för upptäckt av kollisioner framåt och varningssystem för avvikelse från körfältet är också fördelaktiga om du tillbringar mycket tid bakom ratten eftersom de ger dig ytterligare ett lager av säkerhet. System som dessa tenderar att kosta runt 1000 dollar, men de har alla möjliga extrafunktioner som t.ex. trafikskyltning, cyklister och fotgängardetektering.

Om du vill minimera dina kostnader och öka din totala säkerhet bör du dock välja en instrumentpanelkamera som också fungerar som ett system för kollisionsvarning. Dessa är otroligt användbara om en olycka inträffar eftersom de räddar dig från en massa problem när det gäller domstolsförfaranden.

FAQ-avsnittet

Är övervakning av döda vinkeln värd priset?

System för övervakning av döda vinkeln är verkligen värda priset eftersom de kan rädda dig i knepiga situationer där även ditt liv kan vara i fara. De tar också bort ansträngningen vid långa motorvägsresor eftersom de kan upptäcka en bil i din döda vinkel utan att du ens behöver vända dig om.

Om du ofta kör långa sträckor kan dessa göra hela resan mycket bekvämare och säkrare. Som sådana är de definitivt värda priset, särskilt från nya bilar.

  Vilken bil är bekvämast för långkörning?

Hur säkra är system för att upptäcka den döda vinkeln?

System för upptäckt av döda vinkeln är säkra och tillförlitliga, men de bör inte ersätta din allmänna medvetenhet, oavsett hur avancerade de är. De är som namnet antyder endast assistanssystem, vilket innebär att du aldrig bör förlita dig helt på dem.

Håll alltid ett kännande öga på allt som händer runt omkring dig och se till att titta bakom dig när du vill utföra ett filbyte. Om systemet känner igen någon i din döda vinkel kan du dock bara vänta innan bilen passerar.

Vilket avancerat förarassistanssystem är det mest användbara?

En backkamera är det viktigaste mjukvarusäkerhetssystemet du kan få i en modern bil eftersom det förbättrar din totala synlighet och ökar din totala säkerhet. Det gör det också lättare att parkera bilen och manövrera den i trånga utrymmen.

Alla nyare bilar som säljs i USA har en backkamera som standard, vilket innebär att du inte längre kan köpa en ny bil om den inte har en backkamera. Detta bekräftar bara det faktum att en backkamera numera är en viktig aspekt av bilsäkerheten.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts