Är Volvos laddhybrider tillförlitliga?

Volvo har sex laddhybrider i sitt sortiment och de är alla ganska pålitliga.

Volvo brukade alltid ha ett gott rykte för sina bilars tillförlitlighet, men det ryktet minskade avsevärt i och med de problem som hittades i XC90. Men trots XC90:s problem är hybridsystemrelaterade problem sällsynta i Volvo-bilar. Volvo ger dessutom åtta års garanti på batteripaketet, vilket är ett plus för tillförlitligheten.

Volvos totala tillförlitlighet

Volvo har varit ett pålitligt varumärke tack vare sina säkerhets- och hållbarhetsfaktorer. Karossen på Volvo-bilar är till och med tillverkad för att garantera säkerheten. Volvo är en av de säkraste biltillverkarna i världen. Tillförlitligheten beror dock inte bara på säkerhetsfunktioner. Reparationskostnader och problem som upptäcks i bilarna är också stora faktorer.

Volvo presterar genomsnittligt när det gäller tillförlitlighet, men ligger ändå före många av sina konkurrenter. Säkerhets- och lyxfunktionerna ger Volvo ett försprång framför de andra. De rankas på 23:e plats i tillförlitlighetsbetyg av 40 bilmärken. Reliability Index gav dem också ett ganska genomsnittligt betyg på 127.

Volvo Hybrider: Tillförlitlighet varierar beroende på modell

Volvo tog steget in på området för elsystem alldeles nyligen. De introducerade hybridsystemet för första gången i XC90 år 2015. Sedan dess har de fortsatt att gå över till enbart el- och hybridbilar. Med undantag för XC90 anses Volvos hybridbilar generellt sett vara tillförlitliga på grund av de få klagomålen på hybridsystemen.

XC90 betecknades som den minst tillförlitliga bilen av Consumer Reports. I övrigt presterar Volvos bilar bra, särskilt den kompakta SUV:n XC40. S60 anses vara den mest tillförlitliga plug-in hybridvolvon.

Tack tillförlitlighetsbetyg för Volvos hybridmodeller är inte samma över hela linjen, utan varierar något.

Volvo XC90 Recharge

XC90 har sina för- och nackdelar. Bilen kallas Volvos bästa SUV, men också den minst tillförlitliga enligt undersökningar. XC90 är en stor 7-sitsig SUV med en plug-in hybriddrift. XC90 har haft en del problem med att batteriet är dött. Det fanns fyra problem som rapporterades. Bilen har också haft många problem med det automatiska bromssystemet, transmissionssystemet och däcken.

  Varför värderas Volvos så snabbt?

2004 års modell var den värsta när det gäller klagomål. Bilen hade allvarliga problem med växellådan eftersom växellådssystemet sades vara benäget för fel som kunde leda till allvarliga skador. En del av problemen åtgärdades med de nyare modellerna, men de kvarstår till viss del än idag. J.D. Power gav XC90 ett genomsnittligt förutspått tillförlitlighetsbetyg på 71 av 100.

Volvo XC60 Recharge

XC60 är ganska tillförlitlig jämfört med XC90. Men den har också en del problem med motorfläktkontrollmodulen, vilket kan påverka luftkonditioneringen. I vissa sällsynta fall har bilens motor till och med stannat på grund av detta problem. År 2021 hade XC60 ett genomsnittligt betyg på 71 av J.D. Power.

Andra problem är bland annat vissa problem med läckage av servostyrningsvätska. Det var skarven mellan servostyrningen och styrväxeln som var orsaken till detta läckage. Lyckligtvis var det bara ett försvinnande litet antal personer som rapporterade detta problem och Volvo utfärdade omedelbart en återkallelse.

Ett problem med växellådan förekom också i vissa XC60-enheter. Det fanns inga batteriproblem som hittades i bilen.

Volvo S60 Recharge

S60 är den överlägset mest tillförlitliga Volvo som finns. Bilen hade en del problem med sin första generation, men den andra generationen löste majoriteten av problemen. Några kända problem med växellådan fanns dock fortfarande kvar i S60 också. Den har ett tillförlitlighetsbetyg på 78 av J.D. Power, vilket bara är genomsnittligt.

Volvo S90 Recharge

S90 är en executive salongsformad bil som tillverkas av Volvo. Bilen hade en del problem som motorbränder, vilket ledde till att Volvo återkallade cirka 70 000 enheter i Storbritannien. S90 har ett jämförelsevis dåligt tillförlitlighetsbetyg på bara 2 stjärnor av fem av J.D. Power. Det finns dock få eller inga klagomål rapporterade om batterierna i hybridmodellen.

  Vilken Volvo är säkrast?

Volvo V60 Recharge

60-seriens kombi är ganska känd för sin säkerhet. Bilen har en av de bästa interiörerna och lyxkänslorna bland andra vagnar. Den har förvisso haft en del problem, men säkerhetsmätningarna och lyxen i denna vagn uppväger problemen.

Volvo V90 Recharge

Den här vagnen är packad med Volvos standard säkerhetsfunktioner och är också känd för sin lyx och komfort. Bilen lider dock i tillförlitlighetsbetyg, precis som S90. J.D. Power gav den ett betyg under genomsnittet på 2,5 av 5. Detta påverkar verkligen dess tillförlitlighet, men det är fortfarande ett bra alternativ för en lyxvagn.

Genomsnittlig tillförlitlighet, men högsta säkerhet

Volvos fordon har genomsnittliga tillförlitlighetsbetyg, men vissa enskilda modeller presterar mycket bra. Det är viktigt att notera att Volvo fortfarande ligger före sina andra rivaler som Audi, BMW, Jaguar och Mercedes. Volvo erbjuder de bästa säkerhets- och krockhanteringsfunktionerna, vilket gör Volvo till många människors förstahandsval.

Det finns vissa problem som är utbredda i alla modeller, till exempel fel på växellådan. I övrigt är Volvos hybrider ett bra köp. Särskilt om du prioriterar säkerhetsfunktioner. Volvos lyx och komfort är också berömda. Därför är det upp till köparna- Om du vill ha säkerhet och lyx, så välj definitivt Volvo.

FAQ

Vilka är nackdelarna med hybridbilar?

Hybridbilar drivs med en blandning av elkraft och en motor som drivs med fossila bränslen. De ger definitivt extremt låga koldioxidutsläpp och bättre bränsleekonomi. Det finns dock vissa nackdelar med hybridbilar, bland annat:

  • De är mindre kraftfulla – De är inte lika kraftfulla som de vanliga bensinbaserade motorerna. Hybridbilar får bättre acceleration, men är totalt sett mindre kraftfulla.
  • Hybridbilar är dyrare – De är mycket dyrare än vanliga bensinbilar. Anledningen till detta är de dyra batterierna.
  • Dålig hantering – Hybridbilar är benägna att ha sämre hantering än andra konventionella bilar.
  • Farliga olyckor – Vid en större olycka kan högspänningsbatteriet bli dödligt för dig.
  • Dyrt batteri – Batterierna visar sig vara ganska dyra när du behöver byta ut dem.
  Volvo vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

Är elenergi nödvändig?

Bilar är en stor källa till föroreningar i hela vårt ekosystem. Bilar släpper ut kol med koldioxid, kolmonoxid, kväve och andra vattenångor som är mycket skadliga för vår miljö. Det är svårt att stänga ner våra industrier, men vi kan begränsa våra utsläpp genom bilarna.

Är hybridbilar bättre än elbilar?

Hybridbilar och elbilar har sina egna för- och nackdelar. Elbilar är mycket dyrare än hybridbilar. Hybridbilar kan vara ett bra alternativ om du vill begränsa din bränsleekonomi och bryr dig om bilens utsläpp eftersom de åtminstone släpper ut mindre koldioxid än konventionella bilar. Elbilar erbjuder möjlighet att spara mer pengar på bränsle eftersom de drivs med elektricitet och visar sig vara effektiva i längden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts