Bilar som liknar BMW i8

BMW i8

BMW i8 är en av 2010-talets mest populära bilar. BMW i8 tillverkades mellan 2014 och 2020 och är en plug-in hybridsportbil med snygg design, utmärkt bränsleeffektivitet och en lyxig interiör. Men vilka bilar liknar BMW i8?

Bilar som liknar BMW i8 är Acura NSX, Audi R8, Chevrolet Corvette, Lexus LC, Mercedes-Benz AMG GT och BMW 8-serie. De bilar som vi har nämnt delar vissa egenskaper med BMW i8. Det kan vara kraft, prestanda, design eller till och med pris.

Vilka bilar liknar BMW i8?

Acura NSX

Acura NSX är bland de mest stilfulla sportbilarna på marknaden. Dess design är nästan lik BMW i8. De säljs också till nästan samma pris eftersom Acura NSX går för 159 495 dollar, medan BMW i8 går för 148 495 dollar. NSX är alltså något dyrare än i8.

Priset på Acura NSX är dock försvarbart eftersom den ser sportigare ut med exceptionella prestanda och en smart hybriddrift. NSX kommer med en 3,5-liters V-6-motor med en elmotor som tillsammans arbetar för att producera maximalt 573 hk. Dessutom är Acura NSX också snabbare än BMW i8 eftersom den kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,1 sekunder, medan i8 tar 4,4 sekunder.

Chevrolet Corvette

En annan härlig och kraftfull bil som liknar BMW i8 är Chevrolet Corvette. Förutom det fantastiska utseendet presterar Chevrolet Corvette också enastående då den är utrustad med en 6,2-liters stötstångs-V8-motor. Dessutom producerar den maximalt 495 hk och 470 lb-ft vridmoment.

Chevrolet Corvette kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 2,8 sekunder och har en topphastighet på 190 mph. Den är också bränslesnål eftersom den har ett EPA-värde på 16 mpg i staden, 16 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 19 mpg.

  Vanliga problem med BMW X1

Några av de egenskaper som Acura NSX och Chevrolet Corvette har gemensamt är design, prestanda och pris.

Mercedes-Benz AMG GT

Mercedes-Benz AMG GT är den sanna definitionen av en lyxig sportbil. Förutom sitt smidiga och sportiga utseende ser den här bilen elegant ut med avancerade funktioner och ytbehandlingar. Den är också kraftfull eftersom den drivs av en 4,0-liters V8-motor med bakhjulsdrift som standard. Motorn levererar upp till 469 hk och 465 lb-ft vridmoment.

Medan BMW i8 och Mercedes-Benz AMG GT har en sportig design och kraftfulla motorer är Mercedes-Benz AMG GT en tvåsitsig bil, medan BMW i8 är en fyrsitsig bil. Priset för basmodellen av Mercedes-Benz AMG GT är 116 895 dollar, vilket är billigare än BMW i8. Dessutom är i8 effektivare än AMG GT.

Audi R8

En annan vacker och kraftfull sportbil som liknar BMW i8 är Audi R8. Audi R8 är en av de mest sålda sportbilarna på senare tid. Den här bilen är snygg, kraftfull och lyxig. Precis som Mercedes-Benz AMG GT har den här bilen två säten.

Audi R8 är utrustad med en 5,2-liters V-10-motor som ger 562 hk och 406 lb-ft vridmoment. Den har också ett fyrhjulsdrivet system med en 7-växlad automatisk växellåda. Jämfört med BMW i8 är R8 mindre effektiv eftersom den har ett kombinerat EPA-betyg på 16mpg. Och utgångspriset för den här bilen ligger på cirka 185 050 dollar.

  Vilka är de vanligaste problemen med BMW 335i?

Lexus LC

Om du letar efter en mer pålitlig sportbil med liknande egenskaper som BMW i8 kommer du att älska Lexus LC. Den här bilen är väldesignad med ett lyxigt utseende. Interiören är också förtrollande, även om den inte är lika lyxig som BMW i8 eller Mercedes-Benz AMG GT.

Med ett utgångspris på 98 535 dollar presterar Lexus LC avsevärt bra, men inte bättre än i8. Den är dock mer bränslesnål än i8, även om BMW i8 kommer med ett plug-in hybridsystem för att öka sin effekt. Lexus LC har ett kombinerat EPA-värde på 30 mpg, medan BMW i8 har 27 mpg.

BMW 8-serien

BMW i8 imponerade inte på många, men BMW 8-serien står för att rätta till detta. Den här bilen finns i alternativen cabriolet och coupé. Den är också vackert utformad med förstklassiga funktioner och teknik. Interiören är välbyggd med högklassiga material.

Basmodellen av BMW 8-serien har en twin-turbo inline-6-motor som levererar 335 hk och 368 lb-ft vridmoment. På samma sätt har basmodellen ett utgångspris på 88 895 dollar och den avancerade cabrioleten M850i xDrive kostar hela 122 395 dollar.

FAQ

Varför lades BMW i8 ned?

Liksom de flesta BMW-modeller som har lagts ned tidigare, lades BMW i8 ned på grund av låg försäljning. Coronavirus bidrog också till den låga försäljningen, vilket gjorde att BMW lade ned denna eleganta och effektiva modell under pandemin i juni 2020.

  Vanliga problem med BMW e39

Hur snabb är BMW i8?

BMW i8 kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 4,4 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 155 mph, vilket liknar de flesta BMW-modeller. När det gäller prestanda i raksträckan är BMW i8 alltså i nivå med BMW M-modellerna.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW i8?

BMW i8 har ett elegant yttre och presterar enastående, men den har också flera problem som är värda att notera. Vanliga problem med BMW i8 är felaktiga sensorer, stora dörrar, bränsleläckage, elektriska problem, överhettning av motorn och problem med automatiska strålkastare.

Är det dyrt att underhålla BMW i8?

Ja, BMW i8 är en av de dyraste BMW-modellerna att underhålla och reparera. Enligt Edmunds kommer 2019 års BMW i8 att kosta dig cirka 6 410 dollar att underhålla under de första fem åren som ägare. Dessutom ska du räkna med att spendera minst 2 710 dollar på reparationer under samma period.

Bottom line

Innan den lades ned 2020 efter att pandemin bröt ut var BMW i8 en populär bil bland flera BMW-entusiaster av lyxiga sportbilar. Den här bilen var snygg, bekväm, avancerad, säker och bränslesnål. Även om den avvecklades finns det flera liknande bilar på marknaden som intresserade köpare kan välja enligt ovan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts