Vilka är de vanligaste problemen med BMW 335i?

Det finns många problem med BMW 335i som läckor, motorproblem och dyra reparationer.

BMW 335i är från den femte generationen av BMW:s 3-serie. Det är en 2-dörrars coupé som är utformad för att se ut som en sportbil. Det är säkert en bra bil att köra, men den kommer med många problem, och framför allt mycket dyra problem. Det är dock inget nytt om du köper en begagnad BMW.

BMW 335i

BMW 335i är en berömd coupémodell i 3-serien BMW och det var också den sista coupémodellen i 3-serien. Bilen hade flera uppgraderingar från de tidigare modellerna av 4:e generationen och den var mycket populär. Men som alla BMW:s lider även denna bil av många dyra problem.

Bilen ägs fortfarande av många människor och många av dem försöker reparera bilen själva eftersom de är så komplicerade. BMW-återförsäljare är också riktigt dyra, vilket bara bidrar till folks elände. Till och med BMW har haft flera återkallelser av bilen.

Funktioner

Den hade det nya infotainmentsystemet, som drivs av BMW:s iDrive Operating system, vilket hjälpte till med många saker som navigering. Bilen hade en helt ny tryckknapp för att starta bilen, vilket var nytt på den tiden. Bilens interiör är också riktigt lyxig och känns premium i varje hörn av bilen.

Prestanda

Om vi tittar på bilens prestanda var bilen ett odjur att köra. Väggreppet och den högre hastigheten, tack vare dess 3,0 L BMW N54 eller N55 inline-6 motor, som är underbar. Du skulle få ut det mesta av den här bilen men till ett pris.

  Vilken BMW har en V8-motor?

Bilen erbjöds också med ett fyrhjulsdrivningssystem, vilket ännu utökade bilens väghållning och grepp på vägen. Den 3,0 L snabba motorn gav en mycket hög acceleration på 0-60 mph på bara 5,6 sekunder. Bilen var också utrustad med run flat-däck, vilket verkligen inte är någon välsignelse.

BMW-återförsäljare

BMW-återförsäljare brukar anses vara mycket dyra, när det gäller service, underhåll och reparation av bilarna. Detta beror på att BMW:s oftast är mycket komplexa bilar, särskilt efter 2006 års modeller. Mekanikerna behöver tid för att reparera din bil och du måste stå för den kostnaden. Dessutom är majoriteten av delarna importerade, så det ger extra kostnader för delar.

Problem

335i kom med många problem, och de flesta av dem är ganska dyra och svåra att hantera. Du kan naturligtvis undvika dessa problem genom att utföra service och oljebyte i rätt tid. Det skulle kosta dig en del pengar, men du skulle spara pengar i det långa loppet. Några vanliga problem förklaras som:

Läckage

Bilen är utsatt för så många läckage. Bilen är fylld med så många slangar, och alltför plasttillverkade slangar, som är benägna att skadas efter en tid. Högtryckspumpen rapporteras läcka och måste repareras ofta.

Bränslepumpen ansvarar för att injicera bränsle i motorn, och om den misslyckas med det får motorn inte rätt bränsle och det skulle påverka motorn. Detta var också ett känt fel i 335i och BMW hade några återkallelser och förlängde garantin för delen, men om du är den här bilen nu är det svårt att hitta en bil under garanti.

  Är en BMW SUV en bra bil?

De andra delar som är benägna att läcka är ventilkåpor och elektrisk vattenpump. Oljeläckaget från ventilkåpan beror på värmen från turbomotorn. Allt detta kostar väldigt mycket som att bränslepumpsbytet skulle kosta 400-500 dollar, hela ventilkåpan kostar cirka 450 dollar och den elektriska vattenpumpen kostar cirka 1000 dollar.

Frekvent underhåll

BMW är kända för sitt frekventa underhåll i allmänhet. Det är därför många BMW-ägare gör sitt underhåll själva. Läckage är extremt vanligt vilket är ett problem med 335i. Dessutom försvårar överkonstruktionen och de komplexa systemen ytterligare möjligheterna till billigt underhåll från externa verkstäder.
Andra problem

  • 335i kom med punkteringsdäck som är mycket svåra att reparera.
  • 335i hade ingen oljemätsticka och det elektriska systemet kräver att bilmotorn körs under en viss tid för att kontrollera oljan.
  • Det dyraste problemet är turboladdaren och västgatorns skrammel. Detta skulle kosta dig mer än 1 000 dollar, men det är inte så vanligt.

Slutsats

335i kommer med sin beskärda del av problem, men de flesta obefogade BMW:er har sådana typer av problem. BMW är inte heller känd för sin tillförlitlighet, så om du vill uppleva den där spänningen med BMW:erna, så skulle du behöva betala för dessa reparationer.

FAQ

Är BMW:s tillförlitliga?

De tyska bilarna har ansetts vara mer pålitliga än andra, men det är inte samma sak med BMW. BMW har ett betyg under genomsnittet på 2,5 av 5, när det gäller tillförlitlighet, av RepairPal. Många ägare har också rapporterat sina bekymmer och recensioner om BMW:erna, och många av dem är ganska dåliga. Även biltidningen och hobbyister ger dem ett betyg långt under genomsnittet.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

Varför är BMW så populära?

BMW:erna är kända för sin kraftfulla motor och övergripande höga prestanda. BMW är också känt för sin stora historia inom motorsport och sportbilar. De har prestige och en historia av att göra högpresterande snabba motorer, som har vunnit många lopp genom historien.
För många människor har dock BMW blivit en statussymbol på grund av sina högre priser och sin lyx. Folk gillar att äga dessa dyra bilar för deras utseende. Detta är dock inte så vanligt och människor älskar fortfarande spänningen och spänningen från snabba BMW-bilar.

Varför är BMW-bilar så dyra?

Det enkla är att det beror på deras lyx och premiumkvalitet. Den tid som tyska biltillverkare lägger ner på att tillverka sina bilar är mycket jämfört med andra massproducerade bilar. BMW tillverkar sina motorer och spenderar mycket på marknadsföring och motortävlingar.

De är också dyra eftersom de importeras och inte tillverkas i USA. Den teknik som används i bilen handlar inte bara om att resa utan också om att njuta av resan. I övrigt är de flesta lyxbilar dyra på grund av sina delar av högsta kvalitet och sin lyxiga inredning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts