Bilar som liknar BMW X4

Är BMW X4 en bra bil?

BMW X4 är en kompakt lyxig crossover-SUV, men marknadsförs som en sportcupé. Det är därför den ser ut som BMW X6, men X6 är något avancerad och större. Förutom BMW X6, vilka bilar liknar BMW X4?

Bilar som liknar BMW X4 är Mercedes-Benz GLC-Class Coupe, Audi Q5, Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Land Rover Range Rover Evoque och Audi RS Q3. De flesta av dessa bilar har samma egenskaper som BMW X4. Ändå presterar vissa till och med bättre än X4, medan andra är mer avancerade och bekväma än X4.

Vilka bilar liknar BMW X4?

1. Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz GLC Coupe är mycket lik BMW X4 eftersom de båda är sportbilar. De har också en liknande design med en snedtaklinje som gör att baksätet blir trångt. Dessutom har de också en 2,0-liters inline-4-motor med fyrhjulsdrift som standard.

Mercedes-Benz GLC Coupés motor är dock något kraftfullare eftersom den levererar 255 hk och 273 lb-ft i vridmoment. BMW X4:s motor levererar tvärtom upp till 248 hk och 258 lb-ft vridmoment. Prismässigt är GLC Coupe något högre med ett grundpris på 54 950 dollar, medan X4 går för 52 795 dollar.

2. Audi RS Q3

En annan bil som liknar BMW X4 är Audi RS Q3. Med Quattro-systemet presterar Audi RS Q3 exceptionellt bra och den är bekvämare än BMW X4. Den är också bränslesnål och erbjuder banbrytande funktioner. Trots detta presterar BMW X4 bättre och är lättare att hantera.

Grundpriset för Audi Q3 ligger på cirka 37 600 dollar, vilket innebär att den är billigare än BMW X4 men med liknande funktioner.

  Vilken är BMW:s minsta bil?

3. Audi Q5

Om du är ett fan av Audi och vill ha en liknande men något bättre bil än BMW X4 är Audi Q5 det bättre alternativet. Den här bilen är mer raffinerad, avancerad och bekvämare än både BMW X4 och Audi RS Q3. Den har också en stilren och elegant exteriördesign och massor av högteknologiska funktioner. Trots detta presterar den bättre och är lättare att hantera.

När det gäller priset är BMW X4 dyrare än Audi Q5. X4 har ett baspris på 52 795 dollar, medan Audi Q5 har ett baspris på 44 695 dollar. Du får alltså så mycket mer när du skaffar Audi Q5 jämfört med X4.

4. Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace är den bästa bilen för personer som önskar en bil som liknar BMW X4 men med en mer raffinerad interiör. Precis som BMW X4 är Jaguar F-Pace utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor som levererar 247 hk och 269 lb-ft vridmoment.

Även om de här bilarna delar flera egenskaper är Jaguar F-Pace också ganska rymlig än BMW X4. Men när det gäller prestanda och kraft är BMW X4 den bättre bilen. De har också liknande priser då BMW X4 går för 52 795 dollar medan Jaguar F-Pace går för 53 675 dollar.

5. Porsche Macan

Porsche Macan är en av de vackraste mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden. Den här bilen kommer med en förtrollande exteriör och en högklassig interiör. Även om den liknar BMW X4 är den mer sofistikerad med bättre prestanda och kraft. Porsche Macan i basutförande har ett utgångspris på 58 950 dollar, vilket är betydligt dyrare än BMW X4.

  BMW M8 Gran Coupe Tillförlitlighet

Så om du vill ha en sportig och lyxig mellanstor SUV som liknar BMW X4 är Porsche Macan den bästa ersättaren. Men du kommer att behöva betala mer.

6. Land Rover Range Rover Evoque

BMW X4 är en trevlig sports activity coupé och presterar enastående i staden och på motorvägen. Men när det gäller terrängaktiviteter är Land Rover Range Evoque det perfekta valet. Med en 2,0-liters inline-4-motor som producerar 246 hk med ett fyrhjulsdriftssystem ser den här bilen till att du kan köra i terräng utan problem.

Dessutom är den också billigare än BMW X4, som erbjuder utmärkt hantering och kraft. Land Rover Range Rover Evoque i basutförande kostar cirka 46 175 dollar.

FAQ

#### Är BMW X4 värd att investera i?
Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en sports activity coupé med en förstklassig interiör och exceptionell kraft är BMW X4 ett fantastiskt alternativ. Men om du vill ha en prisvärd, praktisk och pålitlig mellanstor SUV är detta inte det bästa valet.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X4?

BMW är en vackert utformad, bekväm och högpresterande bil. Den har dock flera problem som är värda att känna till, bland annat att motorn inte startar, problem med turbo wastegate, förlorad kontroll över hjulen, felaktigt elsystem, felaktig igenkänning av bälteslås och DPF-stoppar. Med god skötsel och underhåll kan de flesta av dessa problem undvikas.

Efter hur många mil börjar BMW X4 utveckla problem?

Medan BMW X4 är mer tillförlitlig än BMW X5 och X6 är den mindre tillförlitlig än BMW X3. Oavsett detta bör användarna vara beredda på att hantera mindre problem som t.ex. fel på tändstiftet redan vid 40 000 mil. Många allvarliga problem börjar dyka upp efter att ha täckt 100 000 mil.

  Bästa BMW för en första bil

Är BMW X4 dyr att underhålla?

Ja, BMW X4 är dyr att underhålla. Detta beror på de dyra specialdelar som behövs och den höga kostnaden för service. Årligen måste användaren av BMW X4 betala minst 988 dollar för att underhålla bilen. Detta är mer än den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en mellanstor SUV, som ligger på 652 dollar.

Hur länge håller BMW X4?

I genomsnitt kan BMW X4 hålla mellan 150 000 och 200 000 mil. Men med rätt underhåll och skötsel kan BMW X4 hålla över 200 000 mil. Dessutom krävs ordentliga körvanor om X4:an ska hålla längre än genomsnittet.

Slutsats

BMW X4 är en av de två bilar som marknadsförs av BMW som en sports activity coupé. Den andra bilen är BMW X6. BMW X4 är snygg, bekväm, praktisk och med exceptionell hantering och prestanda. Men som de flesta BMW är den här bilen ganska dyr att underhålla och den har en hög startkostnad. På det hela taget är det en trevlig coupé med förstklassiga funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts