Bästa begagnade bilar med skjutdörrar

Bilar med skjutdörrar är perfekta för familjer, eftersom minibussar är de mest praktiska och användbara när det gäller familjens behov. Bilar som dessa kan tjäna dig i årtionden eftersom de vanligtvis är mer fullspäckade med användbara funktioner än vad de flesta sedans och SUV:er är.

Se därför till att överväga en minivan om du vill maximera potentialen för familjetransport samtidigt som du njuter av en plyschig åktur. Minibussar kanske inte är de mest önskvärda bilarna på marknaden för personer som tenderar att tillbringa större delen av sin körtid ensamma, men om du vill ha det bästa för din familj är minibussen ett steg i rätt riktning.

Förmodligen är en av de mest hyllade minibussarna i historien 2016 Honda Odyssey eftersom den är fullmatad med många familjevänliga funktioner till ett ganska lättillgängligt pris. Chrysler Pacifica från 2017 är också ett utmärkt val att överväga och det samma gäller Toyota Sienna från 2018.

Kia Sedona 2017 är en mycket populär nykomling i minivansegmentet och Dodge Grand Caravan 2018 är en populär invånare i minivansegmentet. Oavsett vilken av dessa du väljer kommer du sannolikt att bli nöjd, särskilt när du tänker på vad du får för pengarna.

2016 Honda Odyssey – $20-$22k

Honda Odyssey är utan tvekan den ledande bilen när det gäller bilar med skjutdörrar, även om den har en liten premie jämfört med sina konkurrenter. Där Odyssey tenderar att vara bättre än alla sina rivaler är säkerhetsavdelningen och den övergripande komforten och kvaliteten i kupén. Dessutom drar Odyssey nytta av en bekväm körning.

  Tio bilar som du inte bör köpa nya (köp dem istället begagnade)

Odyssey är också känd för att erbjuda många användbara interiörfunktioner som ökar både praktiska och användarvänliga egenskaper. Interiören är gjord tillräckligt robust för att hålla länge, men är ändå fullmatad med mjuka ytor att röra vid, vilket är fördelaktigt om du tenderar att släpa runt dina barn.

2017 Chrysler Pacifica – $24-$26k

2017 Chrysler Pacifica är också en välkänd invånare i segmentet för minibussar för familjer eftersom den erbjuder fantastiska familjevänliga funktioner, potenta motorer och massor av komfort till ett ganska lockande pris. Pacifica erbjuder också överlägsen hantering jämfört med Odyssey vilket gör Pacifica lite roligare att köra.

Komfortnivåerna mellan Odyssey och Pacifica är dock inte alls lika eftersom Odyssey tenderar att vara bäst på de flesta minibussar där ute när det gäller komfort.

2016 Toyota Sienna – 24-26 000 dollar

Den troligen mest fruktade konkurrenten till Odyssey, 2016 Toyota Sienna byter slag med 2016 Odyssey för att vara den bästa begagnade minivanen du kan köpa nuförtiden. Inredningskvaliteten i 2016 Sienna är ett steg över Odyssey medan Odyssey erbjuder en något trevligare körupplevelse.

Sienna är dock tillgänglig med AWD vilket gör den till ett bättre val för allsäsongskörning. Den erbjuder också enorm lastkapacitet och bekväma säten för alla passagerare.

2019 Kia Sedona – 28-30 000 dollar

Kia Sedona är något av en nykomling i minivansegmentet, men det betyder inte att den inte når fram jämfört med de flesta minibussar där ute. Kia har packat Sedona med ett överflöd av användbara funktioner som bör hålla dig och din familj underhållna under längre resor.

  Bästa begagnade Mercedes Hatchback

Den erbjuder också ett av de bästa tillförlitlighetsresultaten av alla bilar på den här listan även om hanteringen och lastutrymmet inte är i närheten av Sienna eller Odyssey. Hur som helst är komforten också hyfsad och lätt i nivå med alla andra minibussar på den här listan.

2018 Dodge Grand Caravan – 20-25 000 dollar

Dodge Grand Caravan är ett av de mest populära USA-tillverkade minibussalternativen i USA även om den hamnar på efterkälken jämfört med alla andra minibussar på den här listan. Priserna i samband med begagnade Grand Caravan-modeller är dock överlägsna vilket innebär att du kan få en relativt ny modell till ett ganska bra pris.

Den erbjuder inte alls lika många användbara funktioner som alla andra minibussar på den här listan medan säkerhetsbetygen inte heller är något att skryta med. Hur som helst är det en hyfsad allround minivan för 25 000 dollar men det är en överlägsen minivan för cirka 20 000 dollar.

FAQ-avsnitt

Är minivans bättre familjebilar än SUV:er?

Minibussar är verkligen bättre familjebilar eftersom de är gjorda för att användas av hela familjen, vilket inte är fallet med de flesta SUV:er som finns på marknaden. Även om en SUV erbjuder många familjevänliga funktioner som säkerhet, praktiska egenskaper och sikt, så brister de när det gäller säkerhet och allmän praktisk användbarhet.

SUV:er erbjuder dock fler valmöjligheter eftersom det finns mycket fler SUV:er på marknaden jämfört med minibussar. De flesta konsumentklassade märken tenderar att erbjuda 6-10 olika typer av SUV:er medan vissa konsumentklassade märken inte ens erbjuder konkurrenskraftiga minibussar längre.

  Bästa begagnade BMW hatchback

Vad är en bra familjebil?

En bra familjebil måste vara rymlig, säker och bekväm både för innerstadsförare och särskilt för längre resor. Därför är de flesta minibussar inställda på att köra i lugn och ro, vilket innebär att de är effektiva och tysta i högre hastigheter.

De måste erbjuda överlägset utrymme och många familjevänliga funktioner, t.ex. många skåputrymmen, telefonladdare, lättåtkomliga ISOFIX-monteringspunkter och eventuellt till och med infotainmentskärmar i baksätet. De nyaste minibussarna som finns erbjuder till och med specifika familjevänliga funktioner som t.ex. en dammsugare eller en bakre kamera så att du alltid kan se vad dina barn gör.

Vad gör en bil säker?

För att en modern bil ska vara säker måste den erbjuda många smarta tekniska lösningar blandat med alla möjliga mjukvarusäkerhetslösningar. Effektiva skrynkelzoner är utformade för att avleda kollisionskrafterna bort från passagerarutrymmet medan ABS är utformat för att inte låsa bromsarna vid inbromsning vilket säkerställer bilens dragkraft vid aggressiva inbromsningar.

Dessutom är ADAS eller avancerade förarassistanssystem som lane keep assist, blind spot monitoring, cross-traffic alert, automatisk nödbromsning och kollisionsförebyggande system också fördelaktiga för överlägsen säkerhet. Slutligen är den viktigaste aspekten av bilsäkerhet en erfaren och utsedd förare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts