Bästa begagnade bilar med adaptiv farthållare

Dagarna då autonoma körsystem endast var reserverade för de allra högsta bilarna är förbi, eftersom moderna framsteg inom biltekniken gör att sådana funktioner nu kan användas i bilar i alla prisklasser.

Detta innebär att du kan hitta adaptiv farthållare med lane keep assist i både instegsbilar och lyxbilar i den övre prisklassen. Naturligtvis varierar nivåerna av sofistikering mellan dessa system mycket, men inte så mycket som man kanske tror.

Därför kan du få 2019 års begagnade Kia Soul utrustad med adaptiv farthållare till ett ganska lättillgängligt pris. 2018 års Mazda 3 kan också fås med adaptiv farthållare och med tanke på den massattraktion som Mazda 3 har verkar det ganska lätt att rekommendera Mazda 3 till många kunder.

Hyundai Sonata 2018 är också en ganska välfylld bil både för familjer och privatpersoner och den kan också fås med adaptiv farthållare på andrahandsmarknaden. Se till att kolla in 2018 års Toyota RAV4 om du vill ha en bra allround SUV. Om du vill ha en executive sedan som också har adaptiv farthållare är Audi A6 från 2012 den du ska ha.

2019 Kia Soul – Billigt sätt att få adaptiv farthållare i en ganska ny bil.

Att vara prisvärd betyder inte nödvändigtvis att du måste välja sämre kvalitet och 2019 års Kia Soul är ett utmärkt exempel på en sådan filosofi. Du kan få en 2019 Kia Soul med låg körsträcka för en bra bit under 20 000 dollar, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som vill njuta av de allra senaste assistanssystemen utan att behöva lägga ut stora pengar.

  Bästa bilen för jakt

Du måste hitta en som är utrustad med ”Primo Package” som säljs för cirka 4 500 dollar, men det innehåller allt du behöver för en toppmodern körupplevelse som adaptiv farthållare med automatiskt bromssystem, system för att följa avståndet, varning för kollisioner framåt och mycket mer.

2018 Mazda 3 – En fantastisk allround hatchback som finns med adaptiv farthållare.

Den nuvarande generationen av Mazda 3 är högt ansedd som en av de bästa hatchbacks som någonsin kommit ut ur det japanska ekonomibilsegmentet, så pass mycket att många anser att den liknar mer något som en Audi A3 än en ”barbent” prisvärd japansk hatchback.

Detta är mestadels sant eftersom Mazda 3 erbjuder en hel del för pengarna, särskilt när man tänker på den sportiga körupplevelsen och en snyggt utförd exteriör och interiördesign. Dessutom måste du hitta en med ”Premiumutrustningspaketet” som säljs för ganska rimliga 1 600 dollar, men det ger dig allt du behöver och mer därtill.

2018 Hyundai Sonata – En lättåtkomlig familjeledare som finns med adaptiv farthållare.

Hyundai Sonata är inte direkt en dyr bil till att börja med så du kan förvänta dig att Hyundai tar ut en hel del pengar om du vill ha alla de klockor och visselpipor som fanns tillgängliga med Sonata från ny. ”Teknikpaketet” kostade dock bara 1 000 dollar från nytillverkning och det kommer med avståndsberoende adaptiv farthållare och ett system för hastighetsbevarande.

Förutom att Sonata är en bra affär är den en ganska pålitlig bil som också kan skryta med imponerande MPG-resultat. Oavsett hur man ser på saken är Sonata en bra inkörsport till ADAS-världen.

  Bästa begagnade bilar med kollisionsskydd

2018 Toyota RAV4 – En konkurrenskraftig kompakt SUV som finns med adaptiv farthållare.

Toyota är ett märke som är högt ansett som det bästa bilmärket där ute när det gäller tillförlitlighet och effektivitet. Toyota har dock aldrig varit särskilt förtjusta i att uppfinna nyare teknik eftersom de alltid hellre fokuserat på att perfektionera nuvarande tekniska lösningar.

Detta spelar en stor roll för det övergripande tillförlitlighetsresultatet som gör RAV4 så bra som den är. Hur som helst kan du få en med adaptiv farthållare med alla säkerhetsklockor och visselpipor för under 17 000 dollar.

2012 Audi A6 – En premium-sedan som åldras som ett fint vin

En nio år gammal tysk dyr lyxsedan verkar inte direkt vara ett sunt ekonomiskt beslut med tanke på att dessa bilar ofta är föremål för hån eftersom de är så dyra att underhålla. Det gäller dock inte i fallet med 2012 Audi A6 3.0T.
Det betyder att du kan få ett välutrustat exemplar av denna executive sedan för cirka 25 000 dollar med inte så många mil på klockan. Även om den här Audi-modellen inte är känd för att orsaka problem jämfört med vissa av sina konkurrenter måste du ändå betala för både underhåll och registreringspriser som är högre än för alla andra bilar på den här listan.

FAQ-avsnitt

Är adaptiv farthållare värt det?

Adaptiv farthållare är verkligen värt det om du tillbringar en stor del av din körtid med att bara köra i lugn och ro på motorvägen eller i långsam trafik, eftersom system som dessa tar bort ansträngningen vid långvariga resor. Men om du inte tillbringar mycket tid bakom ratten dagligen kanske det inte är så nödvändigt.

  Bästa begagnade bilar för långa förare

Hur som helst måste du också avgöra hur nödvändiga system som dessa är beroende på din vilja att använda dem.

Är adaptiv farthållare säkert?

För det mesta är adaptiva farthållare säkra om systemet i fråga fungerar utan avbrott. Detta innebär att om systemet är skadat eller fungerar av någon anledning bör du inte använda det förrän du har löst sådana problem.

System som dessa är dock inte till för att ersätta din egen medvetenhet om situationen utan ska endast hjälpa dig på ett säkert och kontrollerat sätt. Detta innebär att du alltid måste hålla ett medvetet öga på vad som händer runt omkring dig, vilket innebär att du måste hålla händerna på ratten och alltid vara redo att bromsa eller korrigera styrningen.

Finns adaptiv farthållare i alla nyare bilar?

Inte precis, eftersom system som dessa sällan finns på instegsmodeller av nästan alla bilar. Det betyder att du inte kommer att hitta adaptiv farthållare på många avancerade bilar från nya bilar om du inte väljer att köpa det specifikt.

Dessutom har manuella bilar vanligtvis inte system som dessa eftersom de inte kan accelerera eller sakta ner om de inte kan kontrollera växlingsprocessen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts