Bästa begagnade bilar för långa förare

Om du är lång är du medveten om alla olika kompromisser som du måste göra under hela livet. Även om de ibland kan vara små och obetydliga som att inte kunna sitta bekvämt i kollektivtrafiken eller att inte kunna sträcka ut sig på en lång flygresa.

Andra kan vara mer betydelsefulla, som att inte kunna köpa en säng i rätt storlek eller att inte kunna köpa vissa bilmodeller. Även om de flesta moderna bilar kan passa även de längsta personerna kan vissa bilar helt enkelt inte göra det.

Du bör leta efter en SUV, en pickup eller en sedan, eller till och med en minivan. Bilar som Toyota Prius, VW Golf eller Ford F-150 är de mest populära bilarna på planeten och de kan bekvämt passa de flesta långa personer.

Att köpa en bra begagnad bil för långa förare är mer eller mindre samma sak som att köpa en bil under normala omständigheter, men det är alltid en bra idé att provköra bilen i förväg.

Bästa begagnade sedans för långa förare

Du bör förmodligen välja en mellanstor eller fullstor sedan, men många kompakta sedans är också mer än rymliga för långa personer. En bra begagnad bil för längre förare är Hyundai Sonata, den är ganska prisvärd, ganska välutrustad med 40,4 tum huvudutrymme och 45,5 tum benutrymme.

Andra bra begagnade sedanalternativ för längre förare är Subaru Legacy eller Nissan Altima. Båda erbjuder 40 tum huvudutrymme och 43 tum benutrymme för Subaru, eller 45 tum för Altima. Dessa två är också ganska prisvärda och vanliga, reservdelar är lätta att få tag på och de är billiga att köra.

  Hur får de in bilar i köpcentra?

Om du vill ha ett lyxigare alternativ är en BMW 3-serie GT ett bra alternativ för längre förare eftersom den erbjuder 41,3 tum huvudutrymme och 42 tum benutrymme. En begagnad S-klass av tidigare generation är en koloss, och den erbjuder också 42,1 tum huvudutrymme och 41,4 tum benutrymme också.

Om du vill ha en EV erbjuder en Tesla Model S generöst 42,7 tum benutrymme, men huvudutrymmet är cirka 39 tum, vilket kan utgöra ett problem för de längsta personerna. Du bör förmodligen testa dessa för att ta reda på vilken som passar dig perfekt, men dimensionerna är säkert tillräckliga.

Bästa begagnade SUV:er för långa personer

Låt oss inse att en SUV förmodligen är den typ av bil du söker. Även om sedans erbjuder mer än tillräckligt med utrymme är de ganska låga, vilket innebär att de inte är så lätta att ta sig in och ut ur. En mellanstor eller stor SUV uppfyller alla dessa krav, och dessutom kommer du att känna dig överlägsen resten, precis som du gör till fots.

Om du vill ha en elegant SUV är en Audi Q7 ett utmärkt alternativ. Den är lite dyrare än din vanliga japansktillverkade SUV, men den har gott om lyx- och komfortfunktioner. Q7 erbjuder 40 tum huvudutrymme och nästan 42 tum benutrymme, och den boxformade formen gör det verkligen lätt att få det bekvämt.

Om du vill ha mer ”vanliga” SUV:er erbjuder GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevrolet Suburban 42,8 tum huvudutrymme och cirka 45,3 tum benutrymme. En Ford Expedition erbjuder också gott om utrymme med 42 tum huvudutrymme och 43,9 tum benutrymme.

  Bästa kompakta bilar för långa personer

Nästan alla SUV:er erbjuder tillräckligt med utrymme interiört och lastmässigt, endast om du väljer en subkompakt eller kompakt SUV kan du få problem med att få plats med fyra större vuxna.

Värsta bilarna för långa förare

Som tidigare nämnts är nästan alla bilar tillräckligt rymliga för de flesta. Men det finns några alternativ som du absolut bör undvika om du är lång. Bilar som Mazda MX-5 Miata eller Toyota Supra är alldeles för små för längre personer, och om du planerar att transportera flera passagerare är det nästan omöjligt.

En Porsche Boxster är också alldeles för liten, detsamma gäller Toyota Tacoma eller Chevy Bolt. En Hyundai Veloster är också ganska kompakt, BMW Z4 eller Mercedes SLC/SLK. Även om du kanske kan få plats i dessa bilar helt själv, kommer de definitivt inte att vara bekväma.

Så gott som alla Lamborghini är inte ett alternativ. Den nya Corvette erbjuder alldeles för lite benutrymme, Toyota Yaris är för liten i alla avseenden och Lotus Exige är förmodligen det enskilt sämsta begagnade bilalternativet för långa personer.

FAQ-avsnittet

Vilken är den bästa biltypen för en lång person?

För att begränsa sökningen bör du förmodligen undvika alla hatchbacks. Även om de kanske kan rymma en större person, kommer det att göra baksätet oanvändbart. Detsamma gäller för kompakta sportbilar som MX-5 eller Porsche Boxster.

Du bör leta efter en SUV eller en sedan, en minivan duger också, men låt oss inse att ingen vill ha en minivan. Stationvagnarna erbjuder gott om lastutrymme, men det inre utrymmet är mer eller mindre detsamma som i en sedan. En crossover kan också vara ett giltigt alternativ, men du bör provköra den för att vara säker.

  Bästa bilen för trädgårdsmästare

Vad är annorlunda med bilar för långa personer?

Tja, den viktigaste avgörande faktorn är förarens innerutrymme. Du bör leta efter minst 40” tum benutrymme eller 38” huvudutrymme, men dessa kan variera beroende på din längd. Det är också viktigt att du är bekväm och att du har ett säkert avstånd till krockkuddarna.

Du måste också tänka på säkerheten, och om du väljer ett större fordon får du i allmänhet mer utrymme mellan dig och resten av bilen, och detta kan vara en stor särskiljande faktor vid en olycklig händelse.

Varför tillverkar bilföretag inte bilar som är särskilt utformade för längre personer?

Om man sänker produktmarginalen blir volymen en nyckel till framgång. Det skulle helt enkelt inte vara tillräckligt lönsamt. Kompaktbilar tillverkas inte med tanke på små människor, utan snarare för att vara mer lättmanövrerade och lättare att leva med i stadskärnor.

Men det finns inget behov av bilar som är specifika för stora människor eftersom de flesta moderna bilmärken erbjuder bilar som faktiskt är tillräckligt stora för 98 procent av alla människor. Det är samma sak för mindre personer, man behöver bara justera ratten och sätespositionen så kommer man sannolikt att vara bekväm.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts