Bästa bilen för trädgårdsmästare

Att investera i en bil som småföretagare kan vara extremt stressigt, särskilt om du är trädgårdsmästare. En perfekt bil för en trädgårdsmästare kommer sannolikt att vara en skåpbil eller en pick-up truck eftersom båda dessa erbjuder överlägsen last- och dragkapacitet.

Trädgårdsmästare tenderar att transportera mycket utrustning som små maskiner, buskar, gödningsmedel och mycket mer. Om du arbetar med trädgårdsarbete i större skala är chansen stor att du också kommer att bogsera tyngre utrustning.

Om du främst är intresserad av pickup trucks bör du välja antingen en Ford F150 eller några av dess djärvaste rivaler som Chevy Silverado, Dodge Ram 1500, Toyota Tacoma eller Nissan Frontier. Alla dessa är tillräckligt stora för 99 % av alla människor, men om inte kan du alltid välja en Ford F450.

Om du inte är ett fan av pickup trucks, eller om du helt enkelt inte bor i USA, är en skåpbil troligen det bästa alternativet. En Ford Transit är en av de mest populära skåpbilarna på marknaden för olika ändamål, men du bör också överväga VW Transporter eller Citroen Nemo om du är sugen på något lite mer kompakt.

Ford F150

Ford F150 är den mest populära och bäst sålda bilen i USA sedan ett antal år tillbaka tack vare en fantastisk användbarhet i alla avseenden, många motorer, storleks- och utrustningsalternativ samt en hyfsad mängd lyx- och komfortfunktioner.

F150 slår konkurrenterna främst för att den erbjuder en mer exklusiv upplevelse jämfört med till exempel en Chevy Silverado. Med detta sagt erbjuder både F150 och Silverado en dragkapacitet på cirka 10 000 pund.

  Är hybridbilar bra för motorvägskörning?

Chevy Silverado

Precis som i fallet med F150 är Silverado en lastbil som är perfekt för gör-det-själv-folk och småföretagare. En Silverado är pålitlig, relativt bekväm och den erbjuder alla nödvändiga bekvämligheter som du förväntar dig av en modern pickup truck.

Både Silverado och F150 säljs för cirka 28 000 dollar utan tillval. Om du vill ha de allra bästa modellerna får du räkna med en prislapp på över 65 000 dollar, V6- eller V8-motorer och massor av lyxutrustning. Men i de flesta fall ger begagnade tre år gamla Silverados och F150 bäst värde för pengarna.

Dodge Ram 1500

Om du älskar Dodge pickup trucks kommer RAM 1500 troligen att vara ditt främsta val bland alla pickup trucks på instegsnivå. Men jämfört med F150 verkar Dodge vara lite mer teknikfylld och bekvämare, men inte särskilt mycket.

Med det sagt kostar Dodge lite mer enligt MSRP. Men chansen är stor att du kommer att titta på begagnade alternativ, och som sådan är båda dessa jämnt matchade prismässigt. Om du väljer en RAM kommer det främst att bero på varumärkeslojalitet.

Toyota Tacoma

Men de flesta trädgårdsmästare behöver inte en enorm pickup, utan väljer hellre ett pålitligt, kompakt och lättkört alternativ. Och Toyota Tacoma är just det, en pålitlig kompakt pickup som erbjuder dig allt du kan förvänta dig av en Toyota.

Tacoma kostar runt 26 000 dollar, men priserna kan gå långt över 40 000 dollar för den allra bästa modellen. Alternativen på begagnatmarknaden är rikliga och priserna är också ganska överkomliga.

  Kan man köra hybrid utan batteri?

Ford Transit

Men om du vill ha en skåpbil är Ford Transit definitivt en du bör titta närmare på. Transit är något av en definitiv skåpbil på de flesta ställen i världen, och det av en bra anledning. Transit erbjuder ett enormt lastutrymme, en hyfsat pålitlig plattform och relativt överkomliga priser på ny- och begagnatmarknaden.

Den mindre Transit-modellen erbjuder upp till 339 ft³ lastutrymme, vilket är mer än tillräckligt för de flesta trädgårdsmästare där ute. Om du behöver ännu mer än så erbjuder Jumbo Transit upp till 533 ft³, vilket räcker för att transportera större och större utrustning.

VW Transporter

En av de främsta anledningarna till att många väljer Transporter är att det finns massor av dem och att tillförlitligheten är bättre än de flesta andra VW-produkter. Som sådan erbjuder Transporter en 2,0 l dieselmotor med klassledande bränsleeffektivitet.

Förutom bränsleeffektiviteten erbjuder Transporter ett jämförbart lastutrymme som Ford Transit och en bättre och mer exklusiv körupplevelse jämfört med en liknande Transit-modell.

Citroen Nemo

Nemo är det minsta alternativet av alla bilar som listas här och riktar sig främst till personer med en mer blygsam utrustningslista. Nemo är utrustad med Bluetooth, ESC och en uppsättning skjutdörrar, som alla är användbara vid stadskörning.

Nemo är ett perfekt val för någon som driver en mindre verksamhet och inte vill spendera stora summor pengar. Som sådan är en begagnad Citroen Nemo ett utmärkt alternativ.

FAQ avsnitt

Vad är skillnaden mellan en Ford F150 och en Ford F450?

De viktigaste skillnaderna mellan dessa två är drag- och nyttolastkapaciteten. F150 kan dra upp till 10 000 pund i släputrustning medan F450 höjer ribban till 24 000 pund.

  De bästa cabrioleterna för långa förare

Nyttolastkapaciteten för F150 är beräknad till upp till 3,3k pund, medan 450:an klarar nästan dubbelt så mycket. Dessa två är de centrala skillnaderna mellan de två modellerna, men mellan 450 och F150 står F250 och F350.

Ska jag välja en pick-up eller en skåpbil för trädgårdsarbete?

Att välja mellan dessa två hänger mest ihop med vad du tycker bäst om. Om du bor i USA är chansen stor att du nästan alltid väljer en pickup truck. Och i verkligheten är en pickup truck ett bättre alternativ eftersom den erbjuder mer av en billiknande körupplevelse.
Men en skåpbil erbjuder vanligtvis en högre lastkapacitet, så mycket att F450 inte är i närheten av en mindre Ford Transit. För bogseringsändamål är dock en pickup ett bättre alternativ.

Ska jag köpa begagnat eller nytt?

Att köpa nytt är en bättre idé om du planerar att tillbringa mycket tid i din bil, och framför allt om du lyckas hitta ett erbjudande som är värt att överväga. Det finns massor av återförsäljare där ute som försöker tillgodose småföretagare, och du bör kolla upp dessa erbjudanden.

Men om du precis har börjat och inte är sugen på att spendera alltför mycket pengar på en bil som du bara kommer att använda för trädgårdsarbete, gå då vidare och köp en begagnad bil. Om verksamheten börjar blomstra kan du alltid uppgradera.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts