Bästa begagnade bilar med kollisionsskydd

Avancerade förarassistanssystem (ADAS) har blivit en viktig faktor när det gäller säkerheten i dagens biltransporter. Detta innebär att de nu finns tillgängliga i bilar från alla prisklasser, vilket innebär att du inte behöver lägga ner stora pengar för att få ta del av dessa bekvämligheter.

System som dessa inkluderar adaptiv farthållare, lane keep assist, automatisk bromsning, kollisionsundvikande system och övervakning av döda vinklar. Av alla dessa är kollisionsundvikande system utan tvekan de viktigaste eftersom de är utformade för att förhindra kollisioner och minimera antalet offer i samband med bilolyckor.

Därför är det fördelaktigt för dig att välja bilar som har kollisionsundvikande system, och det bästa av allt är att dessa bilar nu kan köpas till ett relativt överkomligt pris. Mazda 3 från 2015 eller senare är ett perfekt exempel på en sådan bil och det är även Toyota Corolla från 2017 eller senare.

Om du vill ha en bra begagnad hybridbil som också har kollisionsundvikande system ska du se till att kolla in 2016-eller nyare Toyota Prius. Om kompakta SUV:er är din kopp te är 2017-eller nyare Toyota RAV4 den du ska köpa. Slutligen, om du vill ha en bra begagnad lastbil med kollisionsundvikande system, se till att kolla in Ford F-150 från 2015 eller senare.

2015-eller nyare Mazda 3 – En bra begagnad hatchback för alla tillfällen.

2015 års och senare generationer av Mazda 3 anses allmänt vara några av de bästa hatchbacks på marknaden eftersom de kombinerar mycket värde med mycket praktiska egenskaper, effektivitet och stil. Mazda kallar sina kollisionsundvikande system för ”Smart City Braking Support” och för att få dem måste du hitta topputrustningen GT.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

Du kan få en av dessa för cirka 15 000 dollar vilket är ett bra pris för Mazda 3 eftersom Mazda 3 slår långt över sin viktgräns. Om du kombinerar det med överlägsen tillförlitlighet och en spännande körupplevelse håller Mazda 3 verkligen sitt rykte.

2017-eller nyare Toyota Corolla – En bra allround begagnad sedan.

Det fina med 2017 och nyare Corolla-modeller är att de alla kom med Toyotas ”Toyota Safety Sense”-system som även inkluderar kollisionsundvikande system. Corolla kallas tekniskt sett för en kompaktbil, men du skulle bli förvånad över hur mycket last- och passagerarutrymme den erbjuder från ett så litet fotavtryck.

Förutom att Corolla är säker och billig eftersom en sådan nu kan fås för mindre än 15 000 dollar är Corolla också en otroligt pålitlig bil som också är en av de billigaste bilarna att reparera om något skulle gå fel. Som sådan är Corolla en riktigt pålitlig bil, vilket är ganska uppenbart med tanke på att det är en av de mest sålda bilarna på planeten.

2017-eller nyare Toyota Prius – En fantastisk begagnad hybridbil som passar alla.

Om vi fortsätter med artikeln med Toyota-tema är nästa överlägsna Toyota-produkt som också är utrustad med Toyotas ”Toyota Safety Sense” som standard den numera ikoniska Toyota Prius. Även om de flesta anser att Prius är tråkig och livlös kan ingen förneka att den erbjuder ett överflöd av kvaliteter för ett ganska lågt pris.

Du kan hitta ett exemplar av Toyota Prius med låg körsträcka för omkring 20 000 dollar eller mindre, vilket innebär att du får en säker bil som också är effektiv och pålitlig, vilket är de tre hörnstenarna i Toyotas nuvarande ganska framgångsrika produktplaceringsstrategi.

  Är hybridbilar bra för motorvägskörning?

2017-eller nyare Toyota RAV4 – En bra kompakt SUV som passar alla

Det är nästan omöjligt att skriva en artikel om säkra begagnade bilar utan att inkludera åtminstone ett gäng Toyota-modeller. Alla RAV4-modeller tillverkade 2017 och senare kom med det tidigare nämnda ”Toyota Safety Sense”-paketet som standard, vilket innebär att alla 2017-eller nyare modeller av RAV4 har kollisionsundvikande system.

Precis som alla andra Toyota-modeller som listas i den här artikeln kombinerar RAV4 också säkerhet, effektivitet och tillförlitlighet till en ganska överkomlig prislapp. Den extra bekvämligheten med en upphöjd körställning i kombination med mycket utrymme gör RAV4 till en konkurrenskraftig bil för cirka 20 000 dollar eller mindre.

2015-eller nyare Ford F-150 – En bra pick-up truck för alla ändamål

Toyota RAV4 var den mest sålda bilen i USA innan den snabbt passerades av Ford F-150 som har titeln som den mest sålda bilen i USA sedan en tid tillbaka. F-150 från 2015 finns med en myriad av olika säkerhetssystem, men de flesta av dem ingick i extrautrustningspaket.

Övergången till 2015 års F-150-modell är en av de största uppgraderingarna när det gäller tidigare och efterföljande F-150-modeller. Var dock uppmärksam om den lastbil du är intresserad av återkallades för 2015 års adaptiva farthållare-relaterade problem. Om sådana problem löstes är 2015 års F-150 ett bra köp för cirka 18 000 dollar.

FAQ-avsnittet

Är avancerade förarassistanssystem värda det?

Du kan förvisso få ADAS i nästan alla prisklasser, men om du vill ha dem alla som ska öka säkerheten i ditt fordon måste du betala mycket pengar. Frågan om det är värt att betala sådana premier för ADAS beror alltså på dina körvanor och de priser som är förknippade med dem.

  Bästa begagnade bilar med adaptiv farthållare

Mer än 94 procent av alla olyckor orsakas dock av förarfel, och system som dessa kan förhindra dessa olyckor i mer än 50 procent av fallen. Så ja, dessa system är värda det om du tillbringar mycket tid bakom ratten och om de inte kostar obskyrt mycket pengar.

Hur sofistikerade är kollisionsundvikande system?

Även om de flesta biltillverkare där ute marknadsför dessa system som otroligt sofistikerade är sanningen den att de inte är det. Det finns otaliga fall där sådana system inte har kunnat reagera tillräckligt snabbt för att förhindra en kollision.

De lyckas dock göra det i de flesta fall, vilket innebär att du alltid måste vara medveten om din omgivning. Om du håller dig vaken bakom ratten och har dessa system aktiverade är chansen att råka ut för en krock ganska liten.

Vilka bilsäkerhetssystem är de viktigaste?

Bilars säkerhetssystem har blivit en stor anledning att uppgradera från din äldre bil till en nyare. System som dessa omfattar alla slags mjukvarulösningar som ADAS, men de omfattar också sofistikerade krockstrukturer som är utformade för att avleda krockenergin från passagerarutrymmet.

Det viktigaste säkerhetssystemet för en bil är därför en utsedd förare. Förutom den mänskliga aspekten är krockkuddar, krockkuddar och säkerhetsbälten fortfarande de viktigaste säkerhetssystemen i en bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts