Bästa bilen för jakt

En perfekt jaktbil måste kunna åka var som helst och när som helst. Det ska vara en bil som är pålitlig, billig i drift och som inte har något emot att kastas runt i buskarna. Att köpa begagnat och billigt är därför alltid en bra idé eftersom det sparar pengar i längden.

En sådan bil bör också vara praktisk och erbjuda enkel åtkomst runtomkring eftersom en bra jaktbil måste kunna transportera all din utrustning, inklusive djuren. En SUV är alltid ett bra val för jaktändamål eftersom den erbjuder en upphöjd körställning och tillräckligt med markfrigång för de flesta jaktstigar.

En Jeep Wrangler har alltid varit en perfekt terräng-SUV för nyttofordon som kan ta sig igenom grov terräng utan problem. Samma sak gäller för Dodge RAM Rebel edition, men RAM erbjuder också en säng som är tillräckligt stor för all din jaktutrustning.

Men om du främst är intresserad av att köpa en begagnad terränglegend är en Toyota Land Cruiser från 1980-1997 eller en äldre Land Rover Defender båda bra alternativ. En Jeep Cherokee XJ kan köpas för småpengar, och om den är utrustad med ett lyftkit är XJ praktiskt taget ostoppbar i de flesta situationer.

Jeep Wrangler

En Jeep Wrangler har alltid legat i framkant när det gäller OEM off-roaders tack vare den utmärkta fjädringen som är lika kapabel att jämna ut ojämna vägbanor som att korsa grov terräng. Om du väljer Rubicon-trimningen har du en offroad-maskin framför dig.

När det gäller praktiska egenskaper är Jeep Wranglers bagageutrymme perfekt för att rymma upp till två fullvuxna kära. Förutom terrängkörning och praktiska egenskaper är Wrangler också utrustad med ett stereosystem och en luftkonditionering så det är inte bara arbete utan lek.

  Vilken är den fulaste bilen?

Dodge RAM Rebel

Dodge RAM Rebel är en ganska lätt pickup som kan ta dig vart du än vill åka. Jämfört med Wrangler är RAM inte lika kapabel i terräng, men den är definitivt mer praktisk tack vare en stor säng.

Rebel erbjuder en uppsättning förstärkt fjädring som inkluderar en 1-tums lyftsats som balanserar offroad och komfort på vägen perfekt. Den erbjuder också en kraftfullare och effektivare motor jämfört med den äldre modellen med alla nödvändiga bekvämligheter och funktioner.

1988-1997 Toyota Land Cruiser

Om du letar efter en no-nonsense ändamålsenlig jaktbil som inte kommer att ägna alltför mycket tid åt annat är en äldre begagnad Toyota Land Cruiser ett utmärkt val. Ett legendariskt fyrhjulsdriftssystem, riklig markfrigång och relativt billiga driftskostnader gör LC till ett utmärkt jaktfordon.

Förutom terrängkörningsförmågan erbjuder LC också en överlägsen tillförlitlighet som vanligtvis förknippas med en Toyota. En Toyota Land Cruiser är en ikon på grund av sin otroliga seghet och praktiskt taget ostoppbara mekanik. Som sådan är LC eller Jeep Cherokee XJ de två bäst använda jakt-SUV:er som pengar kan köpa.

Land Rover Defender

Land Rover Defender är en bil som är gjord för att korsa grov terräng som ingen annan, och när det gäller Land Rovers är Defender definitivt den mest kapabla. Defender har också en speciell plats i historien om service-SUV:er eftersom massor av militärer runt om i världen använde Defender i alla typer av terräng.

  Vilken är den bästa första bilen att köpa?

En Defender håller i generationer och är som sådan en utmärkt jaktbil. Den är mycket servicevänlig och du kan lita på att Defender säkert och pålitligt tar dig över alla typer av terräng. Förutom terrängkörningsförmågan erbjuder Defender också en hyfsad mängd komfort- och säkerhetsfunktioner.

Jeep Cherokee XJ

Det bästa med Cherokee XJ är möjligheten att anpassa den till otroligt låga kostnader. En extrem offroad-kit för en Cherokee XJ kostar ibland mindre än 1 000 dollar. Som sådan har du möjlighet att köpa en XJ för dumma pengar, och om du spenderar det extra på några modifikationer blir XJ:n ett monster som går överallt.

När du åker till en offroad-session någonstans i USA kommer du garanterat att stöta på ett dussin av dessa. Och anledningen är det faktum att de erbjuder det bästa värdet när det gäller terrängkörning samtidigt som de fortfarande erbjuder en anständig mängd on-road väsentligheter som A/C och bekväma sittplatser.

FAQ-avsnitt

Vilka är de sämsta bilarna för jakt?

Även om en Mercedes Benz G-klass är en otroligt kapabel terrängbil kostar den alldeles för mycket för att användas för jakt. Så när det gäller SUV:er är en nyare G-Wagon inte värd att få stryk. Förutom SUV:er är även sedans, hatchbacks och kombibilar inte lämpliga, med några få undantag från Subaru.

När du väljer en bil för jakt måste du se till att markfrigången är tillräcklig. Förutom markfrigången måste en jaktbil alltid vara praktisk, så allt som har ett litet bagageutrymme är ett klart nej.

  Är hybridbilar bra för motorvägskörning?

Är elbilar bra som jaktbilar?

Just nu är den enda elektriska SUV som kan användas för jaktuppdrag Ford F150 Lightning, eftersom den kombinerar användbarheten hos en Ford F150, men den ökar också det praktiska med ett tillägg av ett andra bagageutrymme framtill.

Som sådan erbjuder F150 Lightning tillräckligt med EV-räckvidd för att tillfredsställa de flesta jägare där ute och tystnaden hos en EV är säkert uppskattad i skogen. Förutom räckvidden på 300 mil kan F150 Lightning också driva alla dina verktyg när du är i skogen.

Ska jag köpa begagnat eller nytt när jag köper en jaktbil?

I de flesta fall är det bättre att köpa begagnat eftersom jaktbilar tenderar att leva ett tufft liv fullt av små bucklor, repor och olyckor. En ny bil är därför inte gjord för detta, särskilt inte om du tillbringar mycket tid i skogen. Att köpa begagnat är nästan alltid en bättre idé eftersom priset på bilen är mycket mer acceptabelt.

Därmed inte sagt att du inte ska vara uppmärksam när du kör i skogen, oavsett vilken bil det handlar om. Men något som en Cherokee XJ är mycket mer acceptabelt stärkt än en ny Dodge RAM Rebel.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts